Reklama

Reklama

Veselá farma: Predvianočný let

  • Česko Ovečka Shaun: Vánoční příběh (viac)
Krátkometrážny / Animovaný / Komédia / Rodinný
Veľká Británia, 2021, 30 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Na farme sú veľké predvianočné prípravy. Lenže, nie všetko ide podľa plánov. Veci sa začínajú vymykať spod kontroly nielen medzi ovcami v stajni, ale aj u farmára doma. Všetko vyvrcholí tým, že Shaun sa zasa postará o ďalší husársky kúsok, vďaka ktorému bude musieť zasahovať celé ovčie stádo a samozrejme aj ich strážny pes Bitzer. Ten, ako vždy, musí dať všetko do poriadku tak, aby bola do Vianoc každá zatúlaná ovca naspäť v stajni a farmár na nič neprišiel. (RTVS)

(viac)

Recenzie (25)

Sopholojong 

všetky recenzie používateľa

Solidne aardamovske trampoty oveciek s predajom doma ukuchteneho spiritusu na vianocnych trhoch a vyslobodzovacimi eskapadami malej ovce v dome k zhliadnutiu pri vareni kapustnice alebo miesani zemiakoveho salatu. Aardam nam trochu skostnatel (podobne ako Pixar) a svojim predchadzajucim vysokozabavnym, tonou napadov prekypujucim, dielam (Wallace&Gromit, Chicken Run) sa uz asi nikdy nevyrovna. V tejto kratkometraznej verzii styri slabe *, v celovecernej by to bolo za tri "beeee". ()

AdelleR 

všetky recenzie používateľa

Malý Timmy chce vidět Santu, a tak se kolem toho tradičně strhne pořádná mela. Je tomu už věru let, co jsem koukla na něco týkajícího se ovečky Shaun, ale byl to příjemný návrat plný nostalgie. Pořád je to stejně praštěné, ovce pokazí, co můžou, a chudák pes se může ztrhat. Na Vánoce tak akorát, pobavilo. ()

Reklama

easaque 

všetky recenzie používateľa

-3* Netflix mi dal šanci se po dlouhé době podívat na nějaký animák z produkce Aardman a musím s lítostí říct, že už mě to nebavilo jako ty z jejich počátku. Chápu, že Ovečka Shaun je mířená spíš na nezletilé publikum a mě je tak desetkrát tolik ;-) Přesto Wallace a Gromit mají pro mě stále své kouzlo. Animace je kvalitnější, ale zase o to víc umělejší. Humoru spoustu, ale takový moc jednoduchý a líbivý..... Ale co mám co kritizovat a navíc na Vánoce se mají rozdávat radosti a já dám tři hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] … A zase nutné BLÁBOLENÍ u kratších komentářů nakonec, kvůli zdejšímu novému a omezujícímu pravidlu pro recenze (vysvětlení najdete v mém deníčku) ()

Anet21 

všetky recenzie používateľa

⚪Jedna hviezdička strhnutá iba pre slabé spracovanie celého konceptu ,,osamoteného" dieťaťa, ktorého rodičia sa viac zaujímajú o prezentáciu svojej osoby a počet likov a zhliadnutí na internete ako o vlastného potomka - veľmi pekný a aktuálny motív, ale v závere vlastne viac-menej stroskotáva a celá pointa (hlbšieho zblíženia, pochopenia, komu venovať svoj čas) zostáva nenaplnená, urýchlená na jedno záverečné objatie, ktorým sa celý problém rodičia-dieťa vyrieši. (aj keď, vtesnať do polhodiny nejaký hlbší charakterový vývin postavy asi tvorcovi ani neplánovali.) Dejová linka oviec je však klasicky veľmi vtipná, trefná, v mnohom odkazuje i na známe popkultúrne motívy, vtípky pobavia starších i mladších, za najinovatívnejší prvok ale považujem scénu, kedy sa psovi zahrnuté elfie papuče vystrú a zmenia na lyže, niečo takto nápadite inteligentne vtipné som v animáku nevidela už dlhú dobu. Pre Shaun vkusné zakončenie roku 2021⚪ ()

Muel 

všetky recenzie používateľa

| Netflix | Ďalší príbeh, tentokrát vianočný, s už známymi obľúbenými ovečkami, vhodný pre celú rodinu, hodnotím rovnako ako aj seriál. Vôbec nemieri vysoko, ale načo, veď to tým Aardmanom takto dobre vychádza. Pozreté s dvojročným bratom, no on sa bavil maximálne. Ďakujeme za rok 2021, ktorý bol, po filmovej stránke, minimálne pre mňa lepší ako ten predchádzajúci. Neprekonalo legendárny 2019, bude sa ale spomínať v dobrom. Veselé Vianoce! Viac TU. | Hodnotenie: 8/10 | ()

Galéria (7)

Reklama

Reklama