Reklama

Reklama

A my sme tam stáli a pozerali sa ako sprostí

  • Taliansko E noi rimanemmo solo a guardare (viac)
všetky plagáty
Trailer

Obsahy(1)

Desivo zábavná komédia o tom, čo nás čaká v blízkej budúcnosti, keď budeme aj naďalej len stáť a pozerať sa ako sprostí... Manažér Arturo zavedie vo svojej spoločnosti nový algoritmus, ten sa však ukáže byť natoľko efektívny, že kvôli nemu príde o zamestnanie. Čoskoro ho opustí partnerka i všetci priatelia a on si nájde prácu cyklokuriéra. Jedinou útechou v jeho osamelom živote skrachovanca je hologram Stella. Po prvom týždni na vyskúšanie aplikácie zdarma, sa Arturo na Stellu upne, nemá však z čoho zaplatiť predĺženie predplatného. Aby si udržal aspoň virtuálne šťastie a lásku, musí tvrdo pracovať... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (7)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Satirická komédia ako úvaha o absencii slobody a kontroly citlivých údajov v dnešnom svete. Algoritmus ovláda už aj dnes všetko. Nalepení na Facebooku či Instagrame ľudia ani nevedia, že nejaký systém v pozadí presne kontroluje, čo budú vidieť a čo nie. Ktoré názory sú pohodlné a ktoré nie. A tie nepohodlné upozadníme alebo zablokujeme. Takže sci fi komédia, ktorá je už dnes tak povediac realitou, ale inak nechytil tú silu, ako niektoré epizódy z Čierneho zrkadla, ktoré zanechávajú mrazivý až desivý pocit. Tento film to nezanechal, ale ako povinnosť vložil dúhovú vložku, čím sám prispieva k diktatúre algoritmu. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavý film, ku ktorému som sa dostal úplnou náhodou. Humorno-satirickou formou uvažuje nad tým, kedy je tá správna chvíľa na to, aby sme rázne povedali dosť, keď nám po kúskoch uberajú z našej slobody, voľnosti a práv. Kalkulujú s našou ľahostajnosťou, nepozornosťou, nedostatkom obozretnosti pri tom, ako z nás kúsok po kúsku mizne. Bojím sa, že film nie je z ďalekej budúcnosti. A pokúšam sa predstaviť, koľko dát a práv som už ľahostajne kdekomu poskytol. ()

Reklama

slunicko2 

všetky recenzie používateľa

Zotročení lidstva umělou inteligencí a těmi, kdo za ní stojí, může mít různé tváře. 1)  Smutnou komedii o odcizení lidí v moderní společnosti nám přináší 47letý spoluscenárista a režisér Pierfrancesco Diliberto (Pif), který si zde zahrál i Raffaella (profesionální hater a universitní profesor)._____ 2)  Zaujal mě i 34letý Australan Eamon Farren (John Fuuber)._____ 3)  Věk protagonistů uvádím k roku, kdy byl film natočen, tj. 2019._____ 4)  Děsivá vize automatizované budoucnosti ze všeho nejvíce připomíná šílený sen. Přispívá tomu i lékařský diagnostický kiosek, československý budovatelský song a celá instituce Fuuber Friends._____ 5)  Je fakt, že mnohé komenty na ČSFD na mě působí, jako by je psal nějaký algoritmus. Představená perverzní blízká budoucnost nám očividně není příliš vzdálená ani nerealistická. V tomto smyslu film varuje. E noi come stronzi rimanemmo a guardare. A my jsme jen stáli jako debilové a koukali. ()

PTuranyi 

všetky recenzie používateľa

Príjemná komédia s veľkým potenciálom, ktorá nás privádza do futuristickej budúcnosti. Nie, ešte sa nelieta do vesmíru, ale všetko sa riadi aplikáciami. Takto hlavný hrdina Arturo prichádza hneď v úvode o priateľku, ktorá ho opustí, lebo podľa aplikácie nie sú kompatibilní. Vzápätí takto prichádza o prácu a novú si nedokáže nájsť , lebo algoritmus vyhodnotil, že je pristarý. Už táto spŕška jóbových zvestí je slušným nábehom na množstvo komických gagov. Žiaľ Fabio De Luigi, hoci aj nie je zlý herec, nemá srdce komika. Keď som si predstavil, čo by z podobných scén vytrieskal Paolo Villaggio, tak Luigiho výkon je len mierny nadpriemer. Príbeh ďalej Arturovi ponúkne riešenie v podobe práce pre aplikáciu Fuuber čo je akási verzia Boltu. Je klasický startup s nafúknutým PR. Dej sa však čoskoro mení na čistú dystopiu, pretože aplikácia má tendenciu svojim zamestnancom znepríjemňovať život, ba dalo by sa priam povedať, že ich zotročuje. Symbolom toho sa stáva aj to, že si Arturo nemôže svoj batoh dať dole, kvôli zaseknutému upínaniu. Film prehlbuje dystopiu a zisťuje, že virtuálna Fuuber priateľka, do ktorej sa zamiloval je skutočná a je rovnako otrokom aplikácie ako on. Tu by sa dej mohol zvrtnúť na dystopickú scifi ako napr. Ostrov, pretože Arturo sa rozhodne Stellu vyslobodiť. Žiaľ film zostáva kĺzať po povrchu vo forme priemernej komédie, napriek tomu že zakladateľ Fuuberu na záver posiela divákom znepokojujúci odkaz aktuálny už dnes.  Produkcia je dobrá ale spolu s hercami túto podivnú zmes nedostanú na viac ako lepší priemer. ()

kolemjdouc 

všetky recenzie používateľa

nemám ráda,až nesnáším sci-fi,překombinované digitální lítačky plné násilí....Tady to Italové zmákli na jedna.Parodii.A ten majitel toho futura byl fakt někomu podobný .Digitálem ovládnout svět.Byl to herec Pif???A Artura mi fakt bylo líto. ()

Zaujímavosti (1)

  • Názov filmu je odvodený od frázy, ktorú povedal režisér Pif v jednom TV programe, kde parafrázoval výrok talianskeho spisovateľa Andrea Camilleriho, ktorý vyslovil raz vo verejnom prejave. (Arsenal83)

Reklama

Reklama