Reklama

Reklama

Nezlomná

  • Francúzsko Fireheart (viac)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Georgia mala odmalička jeden jediný sen – stať sa požiarničkou ako jej otec. Žiaľ v New Yorku v roku 1920 ženy toto povolanie nesmeli vykonávať. Keď mestskí hasiči začnú jeden po druhom miznúť pri záhadných požiaroch, ktoré zničili divadlá na Broadway, Georgia si uvedomí, že toto je jej šanca. Prezlečie sa za chalana, nalepí si fúzy a pod menom Joe sa prihlási do skupiny dobrovoľných hasičov, ktorá ma za úlohu zastaviť tajomného podpaľača. Georgia však nesmie za nijakých okolností prezradiť svoju pravú identitu, pretože by to to mohlo ohroziť celú túto nebezpečnú misiu, ktorej navyše velí jej otec. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (4)

Trailer 2

Recenzie (11)

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Animovaná rozprávka na ktorúkoľvek večer, vymyslená a realizovaná na slušnej úrovni, ktorá predovšetkým chce dať úctu pred vytrvalosťou, odhodlanosťou a prácou hasičiek (ich počet nie je veľký). Na budúce trochu viac pozorností, hlbší dialógy, a viac zábavnejších scén pre psa ( ;) ). P.S.: Ukážka autentických fotiek počas záverečných titulkov bola dobrým nápadom. Osobné hodnotenie: 72% (***) ()

Seffi 

všetky recenzie používateľa

New York, rok 1930, a sen dívky, která se chce stát hasičem v době, kdy dle zákona může být hasičem pouze muž. Fireheart nabízí kouzlo dobového města, plno vtipných scén a vynikající hudební doprovod. Scénář je na běžné téma, jděte za svým snem a nevzdávejte se. L'Atelier Animation dokazuje, že dokáže udělat kvalitní animaci jako velká studia. Od filmu jsem nic nečekal, takže pro mě překvápko. Hezké je, že je film věnován všem hasičům a v titulcích jsou vybrané fotky žen, které nastoupily do hasičského sboru. "What an amazing costume. The mustache is very convincing." "It's my dog's butt hair." 85% ()

Reklama

Vlkona 

všetky recenzie používateľa

Nieže by animak bol tak príliš hrozný, ale nevyzdvihuje svoj odkaz. Má to myšlienku Mulan, ktorá napriek zákazu svojho otca išla do vojny prezlečená ako muž, aby ho ochránila a u rozprávky Zootropolis musela Judy makať aby mohla byť fízel a presne to mi tam chýba. Okrem nočných tréningov Georgia nič preto nespravila. Kde je napríklad zakrádanie sa do požiarnickej školy alebo na zbrojnicu? Príde mi postava príliš ľahostajná, priam babysitovaná, doslova akokeby si obidvaja sadli a otčim hovorí ''No vieš, keď si bola decko chcela si byť požiarnička'' ''Vážne? Okey tak to skúsim znova, však si tam celé dni iba kkty váľate'' a bum, prezlečiem sa ako chlap a som požiarnik... Ďalej, prečo práve asistentka je antagonista? Ja som rozmýšľala nad tým, že práve kapitán od polície je podpaľač - ako policajt vedel, že oheň je uhasený a môžu vstúpiť? A presne tu mohla byť myšlienka toho, že rovnako ako ženy sa nemohli venovať ťažkým prácam, tak rovnako muži boli odsudzovaný za balet, maľovanie, krasokorčulovanie a spev kastrátov... Je to príliš jednoduché, neemočné, animák akurát do pozadia, postavy nevenovali toľko času na svoje problémy, koľko by trebalo. ()

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Pri tomto animáku sa takmer plne zhodujem s tunajším hodnotením. Tento snímok vzdáva hlbokú poctu záchranárom riskujúcim svoj život každý deň a zároveň dáva do popredia ženy. Pre dospelého teda hlbší odkaz, pre deti hlavne skvelé animácie, dejovo farebné predstavenie a aj nejaké tie hlášky. Škoda len, že neprináša čosi nové, ale v zásade si len tak bezpečne pláva v klasických klišé vodách podobných animákov. Čakal som o niečo unikátnejší dej a možno aj postavy. 65 % ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Fireheart" je viac-menej veľmi všedný animák, v ktorom sa neskýva veľká dávka prekvapení. Viete odhadnúť kto bude zloduchom, ako to celé dopadne a všetko s tým súvisiace. Animácie sú okey, príbehovo to má pár zaujímavejších momentov, no najviac asi excelujú scénky so špeciálnymi efektami. Plus ako dokážú tie plamene zachovať do určitého momentu veci okolo, až kým sa nerozpadnú doslova na fialový prach. Časť so sedadlami v divadle je vďaka tomu fakt super. Vo výsledku ale neviem čo nejako na tom vyzdvihnúť. Má to svoje čaro, ale skôr pre mladších divákov. Dá sa pozrieť, ale nič nejako výnimočné mi k tomu nenapadne, čo by som povedal. Hodnotenie: C+ ()

Galéria (35)

Reklama

Reklama