Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V 40. rokoch 20. storočia je malé švédske mestečko vyzdobené na Vianoce slávnostnými svetlami. Karl-Bertil Johnsson, syn bohatého majiteľa obchodu v meste, pracuje na pošte a balí zásielky. Budúcnosť štrnásťročného chlapca naplánoval jeho otec vopred a čaká ho rodinné dedičstvo. Jedného dňa tínedžer náhodou narazí na chudobné dievča menom Vera, ktoré žije v sirotinci. Chlapec si uvedomí, že je veľa ľudí, ktorí majú menej šťastia a nie sú bohatí ako on, a tak sa rozhodne ísť v stopách svojho tajného idolu Robina Hooda a ukradnúť vianočné balíčky bohatých a doručiť ich skutočne núdznym. (Vertigo Distribution)

(viac)

Videá (2)

Trailer 3

Recenzie (7)

Motinski 

všetky recenzie používateľa

Prijemná retro oddychovka na decembrové obdobie. Nápaditá v detailoch, obvzláštnená zábavnou hudbou a klasickým príbehom o dobrote aj chamtivosti po peniazoch. Najviac sa mi páčila výprava, všetko pôsobí elegantne uhladene, prostredie povojnového Švedska má šmrnc, no nemôžem len chváliť. Titulná postava bola malo výrazná, čo sa dá vlastne trochu povedať aj o ostatných.  Hlavná mrcha nie je tak úplne mrcha, s dramatickými motívmi aké námet ponúka sa dostatočne nepracuje a finále je strašne obyčajné, až by som povedal bez emócií. Z tohoto by skúsený režisér spravil vianočnú klasiku pri ktorej na konci tečú divákovi slzy. Ajtak som ale rád za európsku produkciu lebo pri súčasnom Hollywoode to mohlo dopadnúť aj ako infantilná hovadina plná moralizovania. Bavil som sa, tempo nemá grády, ale film to ani nepotrebuje. Ide sa pekne pohodovo a ani chvíľu som sa nenudil. Nejedná sa ale ani o žiadny zázrak a imaginárny Robin Hood (našťastie iba v dvoch scénach) bol trochu úlet vedľa. Aspoň podľa mňa. ()

yozka 

všetky recenzie používateľa

Spíš než jako vánoční pohádka mi to přišlo jako politická kampaň nějaké socialistické strany. Na sílu, nepříjemné. Bohatí zazobanci vs. nebozí chudí. Není to ani o fous lepší než jakákoli hollywoodská infantilní záležitost plná moralizování. Švédskem je ten socialismus hodně prorostlý a nebude to dobré stejně jako tato agitace. 390 přestřelek ve Švédsku za rok 2022 je výsledkem přesně tohoto uvažování. ()

Reklama

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Opäť raz sa plne stotožním s tunajším hodnotením. Milý vianočný príbeh inšpirovaný severskou škandinávskou atmosférou, lokálnym humorom a zároveň prekvapujúco dobrými hereckými výkonmi. Tento film je veľmi príjemnou oddychovkou v čase vianočného odpočinku, ktorá vôbec neurazí a navyše prinesie aj pekné posolstvo. Druhým dychom ale musím povedať, že ani neponúkne nejaké strhujúce divadlo. 60 % ()

Streeper 

všetky recenzie používateľa

Vánoční film o švédském vánočním Robinu Hoodovi, který chtěl po vzoru svého idola bohatým brát a chudým dávat a využil k tomu místní poštu a balíčky určené pro bohaté. Svižný, pohodový, vánoční film, který ničím neurazí ani nenadchne. Ale koukat se na to dá. ()

Galéria (21)

Reklama

Reklama