Reklama

Reklama

Muž, ktorý spadol na Zem

  • Česko Muž, který spadl na Zemi (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

David Bowie v kultovom filme z roku 1976 stvárnil mimozemšťana, ktorý je obdarený výnimočnými schopnosťami a v utajení prichádza na Zem, aby zistil, či a ako by sa dala naša planéta kolonizovať, jeho domovská planéta totiž trpí suchom a horúčavami. Nijako na seba nepúta pozornosť, snaží sa splynúť s pozemšťanmi a dokonca sa zamiluje, svoju misiu však napokon nedokáže splniť... (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (101)

dezorz 

všetky recenzie používateľa

David Bowie mal aj v skutocnom zivote blizko k mimozemstanovi a anglicania mali vzdy daleko k experimentovaniu, ci uz v literature ci vo filme. Muz co spadol na zem, to su, halucinacie, metafyzicke posolstvo z vesmiru zafarbene do farieb 70 rokov, fragmenty pribehu vo filme, ktory rozprava viac obrazom ako slovom. Muz co spadol na zem je vynimkou anglickeho experimentovanie, tak ako maju anglicania neskore ranajky, tak je tento film neskorou anglickou kratkou novou vlnou. Muz co spadol na zem je anglickou variaciou rebela s pricinou, ale rebela defenizvneho, easy ridera bez motorky. ()

fefee 

všetky recenzie používateľa

Intelektuálna hippie sci-fi karma so soft porno transcendentnou úchylkou v mimozemskom kabáte ktorého nedostatky a sračkovitosť odhaľujú akurát tak holý zadok Bowieho. Jediná scéna ktorá stála za to bola odhalenie mimozemšťana v role Davida ktorého aj tak dokafrala močová prietrž hlavnej hrdinky... Strašná haluz. ()

Reklama

kitano 

všetky recenzie používateľa

Hypnoticky film o tom, ako sa mimozemstan stal clovekom. David Bowie predviedol jeden z tych vykonov, ktore sa daju oznacit ako "totalne sa vzitie do filmovej roly" a z velkej casti prave on spravil tento film tym cim je. FIlm som priam prezival jeho ocami. Cely dej se nesie v mlznom opare jeho myslienok a spomienok, a to ma, ako som uz spomenul, naozaj hypnoticky ucinok. Necakajte sci-fi, ktore vas zasiti utopickymi myslienkami. Viiac ako o hotcicom inom je tento film o nas, o ludoch. O svete v ktorom zijeme, o ludskej povahe, o nasom spravani. Koniec koncov...Thomasom Newtonom by mohol byt ktokolvek z nas. (10/10) ()

zelvopyr 

všetky recenzie používateľa

Životopisný film o příběhu Elona Muska. Mimozemšťan přichází na Zemi, aby na svou rodnou planetu exportoval nedostatkovou vodu. Na Zemi z nuly musí vybudovat miliardové bohatství díky pokročilým technologiím. Zároveň si buduje průmyslovou základnu k letům domů (megatovárny na autobaterie, raketovou techniku, Paypal atd.). Inspirující. ()

DrBuznička 

všetky recenzie používateľa

Netuším, jak se s tím poprat. Roeg dokáže být v určitých chvílích neuvěřitelně přesný a citlivý. Chce ovšem vytvářet kráse rovnováhu v ošklivosti. Je těžké určit do jaké míry je záměrně či nezáměrně jeho film (zejména ve své druhé půlce) zároveň strašlivě odpudivý na všech možných rovinách. Dost výrazně i v tom, jak nedává jako celek téměř žádný smysl. Roeg nechce vyprávění, ideje a postavy spoutávat řetězy logiky čímž vytváří naprosto mimozemský tvar. Nejde jen o dekadentní propad Bowieho mimozemšťana. Jakoby se rozkládala a tlela samotná filmová forma. ()

Galéria (82)

Zaujímavosti (7)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Waltera Tevise. (Hans.)
  • V jednom momentě křičí Mary-Lou na Tommyho: "Tommy Can You Hear Me?" Jde o odkaz na rockovou operu skupiny The Who s názvem Tommy (1975) a píseň stejného jména. (džanik)

Súvisiace novinky

Muž, který spadl na Zem má představitele

Muž, který spadl na Zem má představitele

08.02.2021

Herec Chiwetel Ejiofor (Potomci lidí, 12 let v řetězech) si zahraje hlavní roli v seriálové verzi Muže, který spadl na Zem. V originálu z roku 1976 si zahrál zpěvák David Bowie, který za roli získal… (viac)

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

11.01.2016

Nikola Tesla z Dokonalého triku, Pilát Pontský z Posledního pokušení Krista nebo Thomas Jerome Newton z Muže, který spadl na Zemi. Včera nás v 69 letech opustil legendární zpěvák David Bowie a… (viac)

Reklama

Reklama