Reklama

Reklama

Recenzie (8)

castor 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

„Matka možná vypadala normálně, ale on? Typickej asociál.“ A už to jelo. Na dveře rodičů vyznávající alternativní životní styl zabouchá policie, odbor sociálních věcí, soudní vykonavatelka… S párem Pavlou a Karlem sympatizujeme víceméně jen proto, že na ostatních postavách nic sympatického není (až na výjimky, třeba sestru v kojeneckém ústavu). Pryč jsou přetvařující se sousedé, pryč je starosta se spoustou lejster, dvojice narazí na protivníka jiného kalibru. Případu, jenž vyvolal debatu o státních zásazích do rodičovských práv a nemožnosti žít totálně podle „svého“, má pomoci mediální pozornost a spousta „kontaktů“. Pořád mě fascinuje, že svoboda a individualismus páru končí tehdy, když zavětří potíže se státními příspěvky. A stále víc mi začíná vadit doslovnost i parodicky odpudivé vedlejší postavy. ()

Anet21 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

⚪Táto časť je oproti predchádzajúcim dvom veľmi emotívna, čomu dopomáha samotná téma odobratia dojčaťa od matky, nutno dodať, že tento akt je zobrazený veľmi naturalisticky, mrazivo. Na druhej strane je logické, že tento diel, zameraný na rozdelenie matky a dieťaťa bude divákmi prijatí výborne, keďže ľútosť začne u divákov šlapať na plné obrátky. A to nie je chyba, len znova - a nechcem sa opakovať - to, že dieťa bolo odobraté je tragédia, nemalo sa to stať znenazdajky, ešte ak aj dozorujúci lekár s tým nesúhlasil, no na druhej strane - aj alternatíva má svoje hranice, a každý sa musí riadiť pravidlami väčšiny - ak sľúbim, že vybavím dieťaťu rodný list a kontrolu u lekára, tak by som to mal aj urobiť, nakoľko by už rozumnému človeku malo byť jasné, že si môže koledovať o problém. Úplne fantasmagoricky potom vyznievajú scény, v ktorých rodičia dieťaťa popisujú ako by najradšej dieťa uniesli a utiekli do Španielska, čo jednak nie je riešenie (asi nikdy nepočuli o Interpole) a jednak scenár chce, aby pri týchto vetách divák prikyvoval a držal postavám palce.⚪Rozporuplnosť je slovo, ktoré definuje seriál ako celok. Čo ale nutne nie je zle. Inak sa výpravou aj hereckými výkonmi jedná stále o slušný nadpriemer, ktorý by sa mal na obrazovkách objavovať častejšie.⚪ ()

Elessar. 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Nad našou rodinkou sa začínajú sťahovať ďalšie mračná, nie je to nič jednoduché. Rodina si vybudovala nepriateľstvo na všetkých frontoch... Je to tak trochu paradox, kde je sloboda? Kde je hranica, že už by mohlo aj stačiť? Na jednej strane chápem snahu vybočiť zo systému, ale na druhú stranu ho využívať... Ech už ani poriadne neviem... ()

pupidup 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Odebírala jsem jako OSPOD též děti... je to strašně těžká záležitost posoudit, co je pro dítě lepší. Zda mnohdy nedostačující životní podmínky, ale rodičovská láska, nebo dětský domov. Většinou jsme tyto záležitosti řešili po poradě a konsenzu více osob. Já osobně bych rozhodně dítě neodebírala v tomto případě. Dítě nebylo zanedbané. Bylo dobře krmené. Čisté. Neměla bych výhrady. Není to špatně natočené. ()

Reklama

Reklama