Reklama

Reklama

Jonathan Creek

(seriál)
všetky plagáty
TV spot
Dráma / Krimi / Mysteriózny
Veľká Británia, (1997–2016), 34 h 50 min (Minutáž: 49–120 min)

Scenár:

David Renwick

Hrajú:

Alan Davies, Caroline Quentin, Steven Berkoff, Anthony Head, Adrian Edmondson, Tamsin Greig, Kate Isitt, Gina Bellman, Maxine Peake, Nigel Planer (viac)
(ďalšie profesie)

Série(5) / Epizódy(32)

Obsahy(1)

Seriál, v ktorom Jonathan Creek - amatérsky detektív a kúzelník - rieši rôzne kuriózne zločiny, zmiznutia a vraždy. V každom dieli na koci čaká prekvapujúca zápletka. Pre milovníkov napätia, záhad a prekvapení. (lilina133)

Recenzie (19)

burina 

všetky recenzie používateľa

Príjemne čiernohumorná detektívka s mysterióznymi až hororovými zápletkami ( 7. diel 4. série ma bude v snoch strašiť ešte veeeeľmi dlho). V poslednej séri nám ale chudáka Jonathana oženili a seriál stratil na kvalite ale plné hodnotenie dám už len z toho dôvodu. že tie najlepšie epizódy sa smelo vyrovnajú aj takému Midsomeru, čo je rozhodne veľká pochvala. ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Brilantný detektívny seriál, ktorý je taký temnejší predchodca Monka. Kým Adrian Monk je detektív, hlavný hrdina tohto seriálu, Jonathan Creek je kúzelník, ktorý rieši zaujímavé záhady, odohrávajúce sa v prostredí upršanej Veľkej Británie. Niektoré diely majú jemné hororové čaro, za ktoré môže aj výber prostredia. Jednotlivé prípady a diely sú premyslené a zábava je zaručená. Jeden z mála skutočne kvalitných krimi seriálov. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Bezpochyby jeden z najoriginálnejších detektívnych seriálov, s akými kedy prišli britskí tvorcovia a v podstate akákoľvek televízna stanica v histórii. Originálny koncept kúzelníckeho majstra, ktorý rieši prípady založené na kúzelníckych trikoch je tak divácky atraktívna, že aj slabšie epizódy si užijete dosýta. Tie najlepšie sa môžu merať s tými najlepšími v Columbovi a osobne ma seriál bavil viac ako Sherlock Holmes v akejkoľvek verzii, i keď aj jeho mám na vysokých priečkach obľúbenosti. ()

bouncer 

všetky recenzie používateľa

Geniální... Jonathan, který s trochu histerickými partnerkami, vyšetřuje tajemství. Především vraždy, jelikož tohle je Anglie, místo, kde je každý druhý občan prvotřídní detektiv a v televizi bylo více vražd než má Anglie obyvatel. Tohle je ale velmi dobrý seriál, výborná kombinace. ()

Bakllazaan 

všetky recenzie používateľa

Vynikající záležitost pro líné sobotní odpoledne. Poté, co jsem dokoukal všechny řady Poirota, jsem dostal hlad na další britské detektivky a náhodou jsem narazil na Facebooku na doporučení na tento u nás neznámý seriál. Hádat, jak vrah ke své oběti přišel, je zde úplně marný, protože i když dostane potřebné nápovědy, bylo by to jako rozklíčovat kouzelnický trik. Ale tvůrci na tuhle hru diváka poctivě připravují. Jedním z řešitelů záhadných případů je právě kouzelník, který ví o tricích první poslední. K tomu je přimíchaný britský cynismus a černý humor, který se v detektivkách moc nevidí. Bohužel poslední dvě řady se prý obešly bez Caroline Quentin, která byla skvělou protiváhou Alanovi Daviesovi. Předpokládám, že tam si mě serial ztratí. ()

lilina133 

všetky recenzie používateľa

Tak ako sa najdu "filmové skvosty" nájdu sa aj skvosty medzi seriálmi a Jonathan Creek určite patrí zaslúžene medzi ne...čo viac dodať:-))Bravo!! ()

vojo 

všetky recenzie používateľa

Brit(s)ký humor + krimi + trochu mysteriózna + hodne netypická dvojica medzi ktorou to zaujímavo iskrí tak to je jeden z najoriginálnejších britských seriálov. tak trochu utajených. ()

Loooki 

všetky recenzie používateľa

Tak tento seriál som strašne hltal a tento seriál ma strašne bavil, nikdy nezabudnem na epizódu, keď Maddy pekne kúzelnícky obšmekla Jonathana. ()

Skiwalker 

všetky recenzie používateľa

Tento seriál som pozeral už pomerne dávno, ale pamätám si, že rozuzlenie každej záhady bolo prekvapujuce. Neobyčajný seriál, ktorý by si zaslúžil zopakovať. V tej záplave "c.s.i. like" seriálov by to bolo viac než príjemné osvieženie. ()

Slavomír 

všetky recenzie používateľa

Angličania vedia! Taká krásne spojená dvojica: vycivený vlasaký varietny inžinier a novinárka-bacuľka by sa v USA asi neuplatnili, ale kedže my sme opice zo starého kontinentu (aj tak všetci vieme že Boh stvoril USA aby tam nahnal čo najviac primitívov len aby vytočil Kanaďanov......), ale idem od témy. Seriál z takéhoto prostredia plného normálnych ľudí je pre mňa superstráviteľný. Vždy som kukal jak puk na vyriešenie záhad, ktoré boli po logickej stráne vždy perfektné. Geniálny seriál ()

petite fille 

všetky recenzie používateľa

tento seriál ma vždy privádzal do nemého úžasu nad tým, ako dôvtipne sa dá premyslieť záhada. nikdy som nevedela dopredu odhadnúť ako to skončí a tešilo ma, že sa tu odhaľovali vraždy / krádeže / podfuky od výmyslu sveta, každá časť ma niečím prekvapila, nudiť sa pri tom bolo prakticky nemožné. jonathan a maddy = jedna z najvydarenejších detektívnych dvojíc aké poznám, chémia medzi nimi bola nezameniteľná. (štvrtá séria síce pokrivkávala vzhľadom na výmenu hlavnej ženskej predstaviteľky, ale žiadna katastrofa sa nekonala). čerešničkou na torte bol vždy skvelý anglický humor. ()

columbova 

všetky recenzie používateľa

Podľa môjho názoru vysoko nedocenený seriál. Brilantné zápletky, svieža ústredná dvojica, anglický humor a občas trošku hororovej atmosféry. Jednoducho skvelé a odporúčam všetkými desiatimi. ()

MaideN-SK 

všetky recenzie používateľa

Dávam Jonathanovi len 3 hviezdičky lebo síce je to skvelý seriál, ale po čase autori začali vymýšľať strašné blbosti a všetky tie "záhady" boli robené nasilu, len aby mohli natáčať niečo, čo sa stalo úspešným :( ()

wienfield 

všetky recenzie používateľa

Srdcovka z mladých čias, ku ktorej som si nedávno opäť našiel cestu. A neľutujem to. Je to nebrúsený diamant medzi britskými seriálmi. Viem, že kedysi bežal na STV, ale to už nikto nepamätá. A je to sakra škoda! Dokonale vyváženie mysterióznych príbehov so suchým anglickým humorom. K tomu magické triky a charizmatické postavy. Ak potrebuje oddych od všetkých high-tech kriminálok, dokonalých tváričiek a máte chuť na niečo inteligentné - vrelo odporúčam. ()

poppy75 

všetky recenzie používateľa

až teraz som sa dostala k tomuto staršiemu seriálu,idem druhu sériu a bavím sa teda :-) toto je asi jediná krimi pri ktorej sa smejem-na vtipných poznámkach,či miestami až grotesknej Mad...krimi,kde ma zločin skoro vôbec nezaujíma-hlavné kúzlo je medzi ústrednou dvojicou,ich zvláštnou chémiou,humorom a takou tou normálnosťou...jediné,čo mi dosť udrelo do očí od prvej epizódy je,že hoci Caroline Quentin je na zožratie a hrá dokonale svoju úlohu,pri Alanovi Davisovi pôsobí výzorovo skôr ako kamarátka jeho mamy,ktorá mu chodí dohovárať aby svoju mamu navštevoval častejsie a teplo sa obliekal,než ako jeho partnerka do postele...hoci sa pani snaží :-D ...tak som dopozerala aj 4. sériu...škoda,že sa Caroline Quentin rozhodla seriál opustiť /teda,aspoň tak som čítala,že to bolo jej rozhodnutie/-človek si hneď uvedomil,že to celé stálo a padalo s ňou a chémiou medzi ňou a Alanom Daviesom...Julia Sawalha je kočka,aj mala svoje čaro,ale Jonathan bez Mad je ako pivo bez peny....kvitujem,že tvorcovia to ďalej nesilili a so cťou ukončili... ()

Reklama

Reklama