Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladá redaktorka si v New Yorku zařídila dokonalý život. Ten se ale začne drolit, když se kvůli natáčení dokumentu musí postavit čelem k drsnému zážitku ze střední. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (70)

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Film z priečinku Nádejná mladá žena, len s väčšou dávkou feminizmu, s viac témami a Milinimi nôžkami. Je fajn sledovať, ako vie minulosť a traumy z nej ovplyvňovať súčasnosť a tak celkové to správanie sa. Mila to podala úplne skvelo a scéna na svadbe to tak správne zaklincovala. Ale aké je posolstvo? Respektíve, mal tento film odovzdať nejaké posolstvo alebo len poukázať na problém? To je asi na každom, ako si to vyloží. 3 z 5 ()

Anet21 

všetky recenzie používateľa

⚪Ako poukázanie na tabuizovanú tému znásilnenia a tzv. sekundárnu viktimizáciu celkom fajn, ako film už o dosť horšie, bez dynamiky, neskutočne sa vlečúce, s podivným nelineárnym rozprávaním a rôznymi knižnými postupmi, ktoré sú v kinematografii skôr nadbytočné (napr. čítané introspekcie).⚪Motív traumy z mladosti je spracovaný dobre, no samotné jeho riešenie je na pováženie, resp. sa ponúka otázka, aké zadosťučinenie hrdinke prinieslo, že sa v súkromnom dialógu útočník priznal, že ju znásilnil, no túto skutočnosť sa nedozvedela verejnosť, keďže i keď hrdinka disponovala audio záznamom, na ktorom sa priznával, očividne ho nezverejnila.⚪Motív streľby na škole sa objaví skôr zničoho nič a rovnako náhle odoznie, napätie sa neobjaví a v podstate i celý film nie je žiadny thriller, skôr psychologická dráma, ktorá však skoro dve hodiny čistého času ťažko utiahne, väčšina scén s kamarátkou, matkou či v práci pôsobí ako výplň a vata, aj retrospekcia nie je bohvieako úžasne prepracovaná, aby sme s postavou plnohodnotne súcitili.⚪Kunis ale na svoj vek vyzerá veľmi dobre a ,,udržovane," čo jej môžme len závidieť.⚪ ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavý scenár, ktorý mal rozhodne vysoký potenciál, no napokon mi to kompozične až tak nesadlo. Orientácia v tomto filme bola hlavne spočiatku trochu náročná. Postupne sa síce odkryli karty a čoskoro bolo jasné, kto hrá v traumatickej udalosti akú rolu, no akosi mi v tom chýbal ten "waw moment", ktorý by prekvapil a zmenil vnímanie celého príbehu. Od začiatku vieme, kto sa čím previnil, a v podstate je to film o boji za pravdu a túžby očistenia svojho mena. Nebolo to zlé, ale myslím si, že tento scenár mal určite na viac. Slabšie 3* ()

Luteka 

všetky recenzie používateľa

Oukej, český rybníček komentujících nezklamal. Není to příběh o tom, že někdo má život na hovno, není to další film o znásilnění, nebo střílečce na střední. Je to příběh o tom, jak trauma působí na lidi. Jak se s tím každý po svým vyrovnává, jak ti to kompletně může změnit život od A do Z a nebo taky ne. Jak jeden obrátí svoje trauma ku prospěch společnosti a jak jiného to vnitřně tak zničí, že ani neví, kdo vlastně je. Mila byla v roli dokonalá a její poslední slova ukončují film jako legendu. A ná závěr trochu hejtu, jelikož toho není nikdy dost - pokud jste film nepochopili, nevadí, jděte o dům dál a držte hubu. Howk. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Nie zlý film, ale dosť natiahnutý. Minimálne trikrát som sa zastavil, že no tak teraz už bude koniec a furt chýbalo do konca niekoľko desiatok minút. Tak silná téma, ako znásilnenie a hromadné vraždy, ktoré sú v amerických školských zariadeniach už súčasťou učebných osnov, mohla byť využitá razantnejšie a silnejšie. Film ako dráma ale funguje veľmi dobre, len neviem, kde som mal hľadať ten mysteriózny prvok. Prišli aj povinné feministické bláboly, ale tu to nebolo len účelové, ale aj účelné, malo to význam. Výber herečky ako mladej Mily Kunis mi nesadol. Podobu som tam nevidel. ()

Galéria (75)

Zaujímavosti (1)

  • Natáčelo se od 28. června do 23. srpna 2021 v Torontu (Ontario, Kanada) a New York City (New York, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama