Reklama

Reklama

Bolo raz jedno more...

  • Česko Bylo jednou jedno moře... (festivalový názov) (viac)

Obsahy(1)

Svetlana hľadí do soľnej púšte svojím jediným okom. Gulšat spravuje prázdny hotel. Kapitán zaznamenáva stopy mora, ktoré odchádza a Sergej vozí turistov po jeho prázdnom, ligotavom dne. Poslední ľudia z Moynaku, ktorí si pamätajú pôvodný breh vysychajúceho Aralského mora... Ich dni sú posplietané zo spomienok na slávnu minulosť rybárskej veľmoci a snov o návrate veľkej vody. Súčasnosť tvorí cintorín lodí, ktoré už nikdy nevyplávajú z prístavu. Animovaný film Bolo raz jedno more... je o dôsledkoch ľudských rozhodnutí a činov. O tom, ako môžu ovplyvniť každodenný život jedného uzbeckého mesta a život jeho obyvateľov. (Filmtopia)

(viac)

Recenzie (4)

Dikaiarchos 

všetky recenzie používateľa

Obratně vyvedená dokumentární mapa ke kauze Aralské jezero. Plus ilustrace jednoduché poučky, že plést se do přirozeného přírodního vláknoví znamená plést se. // Přirozené vlákno ví. ()

Marze 

všetky recenzie používateľa

Dokument o jedné ekologické katastrofě a podivném myšlení širé ruské duše. Amudarja se povodní vyleje z břehů a zase zaplaví moře. V nejhorším obrátíme tok sibiřských řek a bude zase dobře. ()

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavý, ale jemne nudný krátkometrážny počin. Odkaz je ozaj skvelý a je dobré, že takéto filmy vznikajú na upozornenie na určité veci. Čo možno bude niekomu vadiť, sú animácie, ktoré nemusia sadnúť každému, mne osobne sa celkom páčili a ubiehalo to do artovej formy, čo v zásade kvitujem. Škoda len, že to nebolo ešte viac vypiplané do detailov a že to neprinieslo trošku viac situácií zodpovedajúcich súčasnej realite na Aralskom jazere. Ako samostatný snímok to ale hodnotím pozitívne. 65 % ()

Reklama

Reklama