Reklama

Reklama

Witmanovi chlapci

  • Česko Witmanovic hoši (viac)
všetky plagáty

Obsahy(1)

Film sa odohráva v Maďarsku na prelome 19. a 20. storočia. Príbeh o dvoch mladých bratoch, ktorých ľahostajnosť a nedbalosť vlastnej matky vedie k vzdoru voči okoliu s tragickými následkami. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (4)

radektejkal 

všetky recenzie používateľa

"Witmanovi fiúci / to jsou pěkní vykuci." Po smrti otce (zřejmě přísného kalvinisty), se kluci cítí jako sirotci. Trochu se snaží být sami sobě otcem a synem. Učitel, který zpočátku vypadá chápavě, nechápe nakonec vůbec nic. Matka má jiné zájmy než jsou dospívající kluci. A tak se jejich jediným rodičem stane prostitutka Irén (Dominika Ostalowska). Kluci ale ještě neví, že je to Akatharta (Nečistá), a že jejich svatební lože se brzy změní ve hnojiště. Pozn: Krásné přechody ze dne do noci a z noci do dne, prostě Tibor Máthé. ()

d-fens

všetky recenzie používateľa

ocenenia : MFF Moskva 1997 - Najlepšia réžia (János Szász), Cena FIPRESCI ◘◘◘◘ MFF Cannes 1997 - uvedené v sekcii "Un certain regard" ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Dej filmu je situovany do zimy niekedy pred I. svetovou vojnou - a ma to celkom zaujimavy pribeh o dvoch bratoch a jednom tragickom konci : 70 % ()

tester 

všetky recenzie používateľa

Ponurý příběh dvou hochů, kteří se vzpírají okolí a své matce a nacházejí domov u prostitutky. Děj je situován do zimy krátce před 1. světovou válkou. ()

Reklama

Reklama