Reklama

Reklama

Videá (2)

Trailer

Recenzie (3)

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Speech And Debate" bude podľa mňa jeden prehliadnutý film. A je to podľa mňa škoda. Lebo sa to tvári ako film, ktorý bude len obyčajným filmom o živote na strednej škole, no keď ho postupne začnete sledovať a dojdete až na koniec, tak si uvedomíte, že je tu jedna absolútne vynikajúca myšlienka a skvelá lekcia do života tínedžerom a rovnako aj dospelým. A hoci ste si to neuvedomili, bola tam od začiatku, len film ju potreboval správne vybudovať. A funguje efektívne, lebo je podaná spôsobom, ktorý skutočne odzrkadľuje oveľa viac ako keď len niekto človeku povie "Buď sám sebou." Pretože hlavnou myšlienkou "Speech And Debate" je v skutočnosti nie len byť sebou samým. Ak máte záujem poznať skutočnú hlavnú myšlienku, rozoberiem to neskôr vo svojom veľkom detailnom názore v denníčku a dozviete sa tam. Pokiaľ nie, nebudem to tu rozoberať, lebo je to dosť veľký spoiler k filmu. A nerád by som vás o to pochopenie pripravil. Ale prečo tento film oproti mnohým iným funguje je fakt, že má veľmi dobré obsadenie. Decká sú absolútne uveriteľné a pôsobia na mňa ako ľudia so skutočnými problémami a ich vlastnými názormi. Všetci traja - Solomon, Diwata aj Howie, sú jednoznačne identifikovateľné postavy, ktoré sa snažia prežiť v džungli s názvom stredná škola. Kde jedno pošmyknutie sa s vami môže vliecť naveky vďaka možnostiam internetu. Dan Harris to zvládol režijne veľmi dobre. Lenže nielen decká, ale aj dospelí sú v tomto filme veľmi uveriteľní. Je to všetko o tom, ako celá situácia plynie von a aj oni majú svoje starosti, svoje problémy a chcú pre svoje deti lepší život. Všetko je to pochopiteľné. Záverečné rozuzlenie a predstavenie je vynikajúce. Nemám viac čo dodať. Je len jeden problém, ktorý mám s týmto filmom a to je jeho tempo. Mám pocit, že scénky ako idú za sebou nepôsobia úplne dobre spojené a občas má človek pocit, že by to mohlo ísť plynulejšie. A potom to občas pôsobí natiahnuto. Lenže nič viac by som tomuto filmu nevytkol. Pretože sa na nič nehrá, má skvelú hlavnú myšlienku, veľmi sympatických hrdinov a vynikajúce rozuzlenie, ktoré poukáže na najväčšie problémy, s ktorými tínedžeri v dnešnej dobe musia zápasiť. A aby to zvládol takýto nenápadný film, tak to si skutočne zasluhuje môj obdiv. Ešte aby som nezabudol, tak rovnako som si užíval aj hudbu vo filme. Výber skladieb na soundtrack je skvelý a pasuje atmosfére skvele. Dokonca ja záverečná skladba "Just Hold It In" funguje vynikajúco. Aj keď to nie je prvotriedne zaspievané. Nevedel som čo mám čakať od "Speech And Debate." Ale jedno viem určite. Až raz budem mať deti a chceli by vidieť film o svojich problémoch, tak toto by som im vysoko doporučil. Pretože mám skutočne pocit, že to odzrkadľuje život v spoločnosti a na škole. A adresuje k tomu všetky plusy aj mínusy. A viac od tohto filmu som nepotreboval. Takže z mojej strany vysoká spokojnosť a film rozhodne odporúčam vidieť. Hodnotenie: A- ()

zdepapepa 

všetky recenzie používateľa

Pro mě ten film měl čistě subjektivně nevyužitý potenciál pramenící z mylných očekávání. Moje myšlenky - stále v živé paměti příjemný konec Crazy Ex-Girlfriend, když v tom zahlédnu trailer na tento film, který se tvářil, že by klasické debaty oživil muzikálovými čísly, do toho hned pár písní k poslechu online a v obsazení i Skylar Astin a dokonce Lin-Manuel Miranda, Kristin Chenoweth nebo Darren Criss. Byl jsem tak trochu zklamaný, že písní nebylo více, protože všechny prezentované se mi líbily. Z plusů film kromě tohoto obsahuje i sympatická poselství, která sice míří na mladší generaci, ale ve své esenci jsou nadčasová a je dobré si je čas od času připomenout. ()

Reklama

Joya.ma.hlad 

všetky recenzie používateľa

Z počátečního klišé se postupně vyklube roztomilý, ale motivační film s dobrou myšlenkou a potenciálem zapůsobit nejen na dospívající lidi. ()

Reklama

Reklama