Reklama

Reklama

Tichý záhradník

  • Česko Tichý zahradník (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Polepšený chlapík s veľmi temnou minulosťou, záhradník Narvel Roth (Joel Edgerton), vedie zdanlivo pokojný život uprostred zelene a kvetov, kým ho jeho zamestnávateľka (Sigourney Weaver) neprekvapí nezvyčajnou požiadavkou. Aby ochránil veci, na ktorých mu záleží, musí sa postaviť svojej minulosti plnej krvi a hnevu. Film v réžii filmového veterána Paula Schradera ponúka hlavne kvalitné herecké výkony a nenásilnú lekciu morálky. (HBO Max)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (21)

Skeksis 

všetky recenzie používateľa

Záhradník s vedľajším povolaním džigolo a bývalý supernacista, ktorý väčšinou mudruje o rastlinkách, vypustí z úst vetu roka: „Nikdy som nepremýšľal o ženách inak ako o ženách.“ - wtf - to chce Nobelovu cenu, Oskara, Zlatý Gllóbus, Zlatý píčus, Zlatú malinu, aj Zlatú pičovinu. Tie jeho reči, ktoré mali zrejme pôsobiť ako keby mal IQ 200, vo výsledku vyzneli, ako by si retard práve uvedomil, že keď zaleje rastlinu, tak aj porastie. No a pri Sigourney Weaver si heterosexuálny muž možno musí položiť otázku, či by sa radšej vyspal s pekným mužom, alebo so škaredou ženou. Nakoniec si tento záhradkársky supernacista narazí mulatku, a spoiler: na konci predvedú podivný tanček, ktorý som nepochopila. Ale inak dobre zahraté a bla, bla... ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Polepšený nácek, rasista, vyznavač Hakenkreuzu, ktorý si ho dal aj na kožu... Ale už je iný. A tak mu padne do oka pekná mulatka. Z thrillerovej stránky skoro nič, je to o tej životnej zmene, vymanení sa zo zlej komunity a pokání. Dráma smerujúca k tolerantnému happy endu. P.S. Zendaya odmietla hlavnú rolu pre prachy. A ja hlupák myslel, že tým ľuďom ide o myšlienku. ()

Reklama

ink flo 

všetky recenzie používateľa

První půlka je rozehraná dobře, muž s temnou minulostí (vytetované hákáče na zádech napoví) žije nový život jakožto správce zahrady, patřící domině (Sigourney Weaver), která ho má mj. jako prostituta. Monology o květinách, ambientní hudba, dostatečně zajímavé postavy i celková situace. Ale v druhé půlce to bohužel vyvane do ničeho, dramatická zápletka je obehraná a stokrát viděná jinde v lepším provedení, zápletka milostná je těžce uvěřitelná a bez šťávy.  Celkově takový průměr s promarněným potenciálem. Sice je to z úplně jiného soudku, ale připomnělo to The Counselor Ridleyho Scotta, což byl taky takový film, který měl něco do sebe, ale byl natočený tak nešikovně, že jste se celou dobu nemohlil rozhodnout, jestli je to dostatečně jiný na to, aby to bylo zajímavý. Paul Schrader byl kdysi dobrý režisér, po jeho kvalitativním pádu do záplavy akčních béček je ale tohle v jeho kariéře vlastně nakonec ještě celkem o.k. ()

Rema 

všetky recenzie používateľa

Herecké výkony na jedničku bohužel nestačí, pokud zbytek filmu nefunguje. V tomto případě nedrží pohromadě jednotlivé příběhové linie, matoucí je také prostředí, které příběh hází do jakéhosi absurdního bezčasí a na němž je vidět, že tvůrcům chyběly finance. Respekt ale za to, jak obětavě se své nevděčné role zhostila Sigourney. V tomto případě si troufám hádat, že tato obětavost nebyla vedena postranními umysly (nemohla ani omylem pomýšlet na Oscara). ()

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Záhradník Narvel, ktorý v predchádzajúcom živote bol náckom (a túto minulosť doslova nesie na svojom tele), sa snaží byť dobrým človekom a pomáhať mladej slečne, aby v živote našla ten správny smer. __ Film s príbehom, z ktorého by sa dalo natočiť aj dobrý akčný film, aj snímok s hlbšími myšlienkami. Ani jeden z týchto možnsotí však nebol využitý, prípadne nebol využitý dostatočne rázne. Hlášky ako „You know what they say, money is the best manure. The better the money, the better the manure.“ alebo „We're gardeners, we pullout the weeds.“ nedostanú hlbší a širší význam. Dôležité postavy, predovšetkým Joel Edgerton a Sigourney Weaver, sú na správnych miestach a odvedú slušnú hereckú prácu. Avšak z pohľadu vyvrcholenia príbehu zostávajú ich potenciály nevyužité. Film, po ktorom síce dostanete chuť na prechádzku v kvetinovej záhrade, ale snímok viac vĺn vo vás nebudí, pretože na to nemá potrebnú silu. Škoda za nevyužitú šancu. Osobné hodnotenie: 66% (**) ()

Galéria (146)

Zaujímavosti (4)

  • Postavu Mayi mala pôvodne hrať Zendaya, ktorá bola prvou režisérovou voľbou, nahradila ju Quintessa Swindell po tom, čo sa nedohodli na platových podmienkach. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v St. Francisville a New Orleans (Louisiana, USA). Obdobie natáčania trvalo od 3. februára do 4. marca 2022. (Arsenal83)
  • Joel Edgerton je v tomto filme bývalým predstaviteľom Bielej nadradenosti, čo vystihuje aj jeho účes, ktorý bol obľúbený v Hitlerovej mládeži, hoci dnes sa už nosí bežne bez tejto konotácie. (Arsenal83)

Reklama

Reklama