Reklama

Reklama

Skutočný Charlie Chaplin

  • USA The Real Charlie Chaplin (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Charlie Chaplin bol jednou z prvých svetových filmových megahviezd a dodnes ostáva hollywoodskou ikonou. Príbeh jeho vzostupu z chudobných londýnskych štvrtí až na vrchol celosvetovej slávy, a následného pádu, za ktorým stáli politické obvinenia zo sympatií ku komunizmu, na základe ktorých mu bol znemožnený návrat do USA z európskej premiéry filmu Svetlá rámp a Chaplin bol v podstate vyhostený, sú verejnosti relatívne známe. Chaplinov osobný život bol však až dlho zahalený rúškom tajomstva. Aký bol skutočný Charlie Chaplin? (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (4)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Dokument trochu inak, pocitovo, hlavne na začiatku. Aj som mal obavy, kam sa to s tými Chaplinovými klonmi vyvinie, ale tvorcovia vedeli, kedy to uťať a vrátiť sa z fantázie k dokumentu. Nakoniec dosť veľká spokojnosť. –––– Chaplin stvoril tuláka a tulák stvoril Chaplina. ()

PlysovyMacko 

všetky recenzie používateľa

Výborne spracovaný dokument, ucelený portrét jednej legendy. Rovnomerne sa venuje kariére aj súkromnému životu. Dokument sa nebojí ani Chaplina kritizovať, naznačuje že bol dominantný človek, sukničkár a predátor. ()

Reklama

Danikaa 

všetky recenzie používateľa

Jedinečný dokument o živote veľkého večného tuláka, od jeho narodenia až po koniec. Charlie a jeho príchod do New Yorku, začiatky v divadle, v nemých groteskách, prvý celovečerný film. Ďalšie významné diela, perfekcionizmus v práci, kedy scénu z filmu Svetlá veľkomesta, opakoval 534 dní, s rôznymi herečkami, aby sa nakoniec vrátil k Virginii Cherril, ktorá slepú kvetinárku stvarnila najdokonalejšie. Jeho úspechy aj neúspechy, lásky, politické názory, rodinný život. Posledné roky vo Švajčiarsku s manželkou Oonou a ich ôsmimi deťmi. Všetko doplnené unikátnymi autentickým zábermi a rozhovormi z tej ktorej doby, o ktorých som ani netušila že existujú. Vydarený dokument. ()

Galéria (11)

Reklama

Reklama