Reklama

Reklama

Unesený

  • Česko Můj syn (viac)
Trailer 1
Veľká Británia / Francúzsko, 2021, 96 min (Alternatívna 91 min)

Edmond Murray (James McAvoy) je rozvedený muž, ktorý sa odsťahoval od svojej bývalej ženy Joan (Claire Foy) a ich sedemročného syna, aby sa mohol venovať svojej kariére za hranicami. Keď chlapec zmizne, Murray sa vracia do Škótska. Onedlho vyjde najavo, že ich dieťa bolo unesené. Rodičia najprv prepadajú zúfalstvu, ale potom Murray dokáže, že je ochotný urobiť čokoľvek, aby syna našiel. Vydáva sa na cestu, ktorá ho privedie až na pokraj síl a spochybní všetky jeho presvedčenia. (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (50)

oveckaoa 

všetky recenzie používateľa

Režisér tenhle film natočil v roce 2017 v roce 2021 se rozhodl pro remake jen s jinými herci.  Na dětském táboře někdo unese kluka přijede jeho otec co dělá na ropných plantážích a snaží se ho najít. Bohužel je to bez napětí a skoro hodinu se tam jen blbě kecá a melou sračky pak z ničeho nic se najde viník a máme nějaké napětí. P.s. po delší době se jedná o film kde nikdo neumře  40 procent ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Keď niečo natočí ten istý človek po 4 rokoch podľa toho istého scenára, tak nemôže dopadnúť inak ako rovnako. S výnimkou hercov. Tí boli v tejto britskej verzii oveľa lepší. Vo francúzskej Mélanie Laurent nerobila nič len plakala. A Guillaume Canet bol nepresvedčivý. Tu je to presne opačne, charaktery sú zahrané oveľa lepšie, čo však z toho, keď filmu chýba viac thrillerového nádychu alebo silnejšia dráma. Proste slabo napísaný scenár nevykúpi ani najlepší herec. ()

Reklama

Hild 

všetky recenzie používateľa

Začátek velice dobrý, ale postupně se z toho stane takové prázdné nic. Je to strašná škoda, protože ten film měl všechny předpoklady k tomu být dobrým filmem. Téma, které nikdy žádného diváka nenechá chladným, fascinující syrové prostředí, výborné herce (James McAvoy opět hraje svoji extra třídu), ale scénář i režie postrádají větší tah na branku. Ve zhruba polovině mě to úplně přestalo zajímat a konec je opravdu velice banální. ()

Skeksis 

všetky recenzie používateľa

Nikdy nepochopím, keď ten istý režisér sfilmuje svoj film znova s inými hercami a v inom prostredí. Je to ako keby som prepísala svoj román, iba zmenila určité pasáže a zasadila ho do iného prostredia. Nielen, že tým dehonestuje svoj predošlý film, ale sa sám strápňuje. Je to ako: aha, tak som to vylepšil! Tiež nechápem remakom filmov a seriálov, ktoré boli oveľa lepšie pôvodné, napr. juhokórejský Oldboy, švédsky Muži, ktorí nenávidia ženy, dánsky film Bratia, britský seriál Bron/Broen, britský seriál Broadchurch, a kopec iných filmov a seriálov. Ich znovunatočením ich urážajú, akoby pre nich neboli dosť dobré. Zažalovala by som ich z plagiátorstva! Ale keď ten istý režisér natočí dvakrát svoj trochu pozmenený film, tak z toho mi ide vybuchnúť hlava. Napriek tomu toto nebolo zlé. Ten z roku 2017. som nevidela. Bolo to výborne natočené, skvelá hudba, herci, aj prostredie. Ale mierna stupidita typu: obyčajný človek sa odrazu premení na agenta FBI, ktorý dokáže s jednou palicou a hasiacim prístrojom či čo to bolo, zneškodniť štyroch ľudí so zbraňami, a holými rukami zabiť človeka, ma podráždila. A stopy našiel priveľmi jednoducho. Inak by som možno dala aj štyri. ()

Doldus 

všetky recenzie používateľa

Obyčejné až to bolelo. Jestli to měl zachraňovat onen "originální" koncept s tím, že McAvoy neměl scénář, tak to úplně nevyšlo. Herec sám samozřejmě prokázal schopnost improvizace a byl jako vždy výjimečný, ale beztak tento zdánlivě zajímavý nápad jinak prachsprostě obyčejnou látku nedokázal spasit, konání jeho postavy bylo beztak nalajnované. Filmy jako např. 96 hodin ozvláštnily dějovou strukturu zásadněji a spíše budu, vzhledem k tématu, preferovat je. Pravda, scenérie skotské vysočiny jsou pořád naprosto sublimní a propůjčily filmu patřičnou atmosféru. ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (2)

  • Natáčanie sa začalo koncom októbra 2020 a natáčalo sa v celom Škótsku, hlavne v blízkosti Škótskej vysočiny. Natáčanie v Lochabere sa prerušilo po pozitívnom teste na COVID-19. (Arsenal83)
  • James McAvoy nedostal žiaden scenár či dialóg, a je si vedomý len tých najzakladanejších aspektov príbehu. Rovnako ako v originálnej francúzskej verzii, stvárnenie jeho postavy je založené na improvizácii a reakciách na udalosti, ktoré sa pred ním rozvíjajú. (drake31)

Reklama

Reklama