Reklama

Reklama

Dali and Cocky Prince

(seriál)
  • Južná Kórea Dalriwa Gamjatang (viac)

Epizódy(16)

Recenzie (5)

Martinka888 

všetky recenzie používateľa

Za mě jeden z nejlepších hlavních hrdinů v kdrama. Naprosto dokonalý a navíc k sežrání! Hlavní hrdinka rovněž většinu času fajn, není to žádná hloupá zakřiknutá blbka, ale inteligentní, moderní žena a jejich vztah je od začátku velmi dospělý a pokud se vyskytne nějaké nedorozumění jsou schopni spolu normálně mluvit a vše si vysvětlit, aniž bysme museli čekat několik dílů.. Seriál je navíc i často zábavný, romantická linka rovněž super! (pozor spoiler: podle mě jsou spolu v podstatě od 10. dílu, ale ofiko asi od 14. - jejich polibky jsou fakt dobré a se sexem nečekají 10 let, ale skočí na to hned, co to jde, žádný stud :) konec spoileru Děj se odehrává kolem galerie, kterou hrdinka zdědí po smrti otce, ale galerie je ve finančních problémech, má spoustu věřitelů (jedním z nich je i hlavní hrdina, kdy nejprve se zdá, že mu jde jen o peníze, ale vlastně celou dobu ji pomáhá galerii zachránit) a vlivní lidé ji chtějí zničit, aby na jejím místě mohli postavit komplex budov. ()

Stifmeister 

všetky recenzie používateľa

///   Příjemná, vtipná a celkově sympatická romantická komedie, která rozhodně stojí za Váš čas. Sice nenabízí nic revolučně nového na našich obrazovkách, ale přesto jsem si ji užil. 박규영 předvedla famózní výkon. Zpočátku mi možná její účes neseděl (což samozřejmě není důvod ke snižování hodnocení, spíše je to subjektivní dojem), ale po několika epizodách jsem tento pocit překonal a musím říci, že se těším na další nadcházející pořady s touto skvělou herečkou, protože dosavadní zážitky s ní byly opravdu skvělé. Hlavní pár ztvárnil své role skvěle, a jejich vztah jsem věřil a naplno vnímal. Nicméně, co se týká hodnocení, musím znovu upozornit na délku seriálu. 17 hodin pro vývoj příběhu této romantické komedie je opravdu nadstandardní. Zdá se, že se stalo trendem, že i příjemné a milé romcomy musejí mít takovou délku, aby byly "moderní". Přesto jsem si "Dali and Cocky Prince" užil a těším se na další projekty s 박규영. |7/10| ()

Reklama

sarulefilm 

všetky recenzie používateľa

Jsem ráda, že tito herci hrají konečně hlavní role a ne jen vedlejší, protože jsou moc dobří. Začátek je takový veselý, hlavní postavy jsou roztomilý a vypadá to, že to celé bude v takovém dětinském duchu. A pak se najednou z toho stane celkem vážný seriál, ve kterém se řeší těžká témata. Což určitě není na škodu, ale tady toho bylo zkrátka moc. Chudák na hlavní hrdinku se sesype úplně všechna smůla světa a ona s tím prostě nemůže nic dělat. Když se to stane párkrát, tak dobrý, ale tady se furt něco kazí až do samého konce, takže se tím jen vyplňuje čas. Hlavní dvojice se do sebe zamiluje už v prvním díle, ale zase se dají dohromady až v druhé půlce seriálu. Zároveň jsou tu pořád ty roztomilý momenty. Příběh trošku balancuje mezi depresí a radostí s tím, že občas je tak přiměřeně mezi těmito extrémy a někdy zkrátka spadne na jednu stranu. Ale vlastně to nebylo vůbec špatný, jen ten celkový dojem kazí to, že se tam řeší a komplikuje zbytečně moc věcí hlavně, aby to mělo 16 dílů. ()

Koral17 

všetky recenzie používateľa

Tomuto seriálu som sa dlhšie vyhýbala, lebo ma dosť odradzoval predstaviteľ hlavného hrdinu - herec Kim Min-jae, ktorého som už videla v iných seriáloch, kde mi príliš nesadol. Aké však bolo teraz moje prekvapenie, keď nastúpil na scénu. Do tejto role dal fakt veľa, veľmi príjemne ma prekvapil a povedala by som, že bol dokonca hlavnou devízou celého seriálu. Aspoň ja som to dopozerala hlavne kvôli nemu. Vďaka nemu preto dávam 4*, inak je to asi len za slabšie 3.  Príjemná bola i hlavná hrdinka Dali, i keď trošku fádna. Avšak ako píšu ďalšie recenzentky, seriál, ktorý mal dobrý rozbeh a veľa vtipných okamžikov, začal postupne uvädať. Pomerne jednoduchú, predvídateľnú a nie príliš zaujímavú ústrednú zápletku sa tvorcovia snažili natiahnuť na obligátnych 16 dielov, čím oslabili i jediný nosný prvok - milostný príbeh hlavného páru. Zároveň tu nasadili pomerne veľké množstvo otravných vedľajších mužských postáv - rôznych korporátnych riaditeľov, skorumpovaných politikov, mafiánskych "mlátičiek", hysterických policajtov, ktorí sa v príbehu väčšinou len zbytočne motkali, otravovali, niektorí dosť škodili, ale všetci nudili (okrem kamaráta policajta od Dali, ktorý tiež podal výborný herecký výkon). Súhlasím, že seriál mohol lepšie využiť prostredie galérie súčasného umenia a možno sa skôr sústrediť na túto linku. ()

Anet21 

všetky recenzie používateľa

Po zhliadnutí množstva kórejských rom-com seriálov už mám pocit, že ma v tomto žánri naozaj nemá čo prekvapiť, skôr naopak, zdá sa, že kórejskí scenáristi a režiséri majú nejakú tajnú mustru scenárov, ktoré si v rôznych obmenách štúdií neustále točia dookola. Začiatky bývajú vždy osviežujúce, diváka navnadí predovšetkým prostredie, v ktorom sa seriál odohráva (v tomto sú Kórejci, paradoxne, veľmi inovatívni, často dávajú divákovi možnosť nazrieť do priemyslu, ktorý nie je pre bežného diváka typický a známy - knižné vydavateľstvo, firma, vyrábajúca roboty, či ako v tomto prípade, život galeristu/majiteľa galérie a s tým spojené útrapy), krásne exteriéry, milí herci, uchádzajúca kamera, ktorá si už istých pár rokov drží v televíznej produkcii svoj štandard a niečo vyslovene zle natočené už u nich ťažko pohľadáte (narozdiel od slovenských seriálov). Napriek tomu, zo seriálu akoby unikal život, už v polovici stopáže sa divákovi zdá, že by seriál mohol skončiť, ale je pred ním stále ešte 7 dielov. Ani tu sa nevyhneme klasickým žánrovým motívom milostného trojuholníka, neprajúcej rodiny hlavných postáv a nekonečných intríg, ktoré sa už naozaj niekedy podobajú na intrigy z venezuelských telenoviel, ktoré narozdiel od tohto mali len horšiu výpravu, kameru, boli ešte dlhšie a viac sa v nich vrešťalo :D Pozitívom je minimálne to, že scenár umelo nepredlžuje nadviazanie vzťahu hlavných hrdinov či to, že v milostnom trojuholníku hrdinka už vie, koho chce a nedáva zbytočné nádeje. Sklamaním však je predovšetkým úplne nevyužité prostredie galérie (reálne sa tam o obrazoch, známych či neznámych hovorí asi 3% času, čo je pri seriáli, ktorý pracuje s tématikou, akou pracuje žalostne málo) a klasický (a poväčšine zbytočný) motív ,,o xy rokov neskôr," pri ktorom netuším, prečo kórejskú spoločnosť tak fascinuje, ale obsahuje ho snáď 90% televíznej seriálovej produkcie. (Nutno dodať, že často úplne bezdôvodne, ako aj v tomto prípade. Ako naozaj? Načo to tam bolo spomenuté? Aby hrdinke na záverečných 15 minút nastylovali iný účes?) ()

Galéria (17)

Reklama

Reklama