Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pietro a Alvise sú dvaja bratia z rybárskej rodiny, ktorá od nepamäti získavala svoju obživu tradičným spôsobom v benátskej lagúne. Tlak globálneho turizmu však mení nielen Benátky samotné, ale aj vzťah medzi mestom a jeho obyvateľmi, a vzájomné vzťahy medzi nimi. Pandémia túto krízu ešte prehĺbila. Pietro by chcel pokračovať v tradičnom love krabov, Alvise by však chcel prenajímať dom v Benátkach turistom. Konflikt dvoch celkom odlišných pohľadov na svet je nevyhnutný a zasiahne celú rodinu. (RTVS)

(viac)

Recenzie (6)

kolemjdouc 

všetky recenzie používateľa

S radostí jsem přijala možnostvidět film z prostředí Benátek.Kdysi jsem si splnila sen a viděla je naživo.Tady ten příběh je z jiného prostředí které turista  ani nepostřehne.I když je nová doba, lidé se tam mají co ohánět.Piero mi lezl řádně na nervy A závěrečná scéna dává tušit ,že až pozdě prozřel jaký je vůl. ()

PTuranyi 

všetky recenzie používateľa

Celkom dobrá rodinná dráma o súboji starého s novým či staromilstva s pokrokom a to všetko na pozadí končiacej sa pandémie. Bratia Toni, Piero a Alvise žijú od narodenia v Benátkach. Kým Toni a Piero sa živia tradičným rybolovom krabov, Alvise prenajíma ubytovanie turistom. Predmetom sporu sa stane ich rodný dom, ktorý chce Alvise premeniť na ďalšie nájomné apartmány. Narazí však na odpor bratov a hoci Toni umiera, sme svedkami jeho zúfalej snahy presvedčiť Piera, aby mu dom odpredal. Produkcia je síce prostá, ale kvalitná a  herecké výkony presvedčivé. 70% ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Ak bolo zámerom odradiť turistov od Benátok, nepodarilo sa až tak. Lebo turistom je úplne jedno, ako žijú nejakí Benátčania. Oni tam chodia na pamiatky, na kanály a nechať sa osrať holubmi na námestí svätého Marka. Rastúci vplyv globálneho cestovného ruchu zmenil vzťah medzi mestom a občanmi, medzi domovom a životom a plandémia krízu ešte viac zviditeľnila. A film je o tom, ako obyvatelia, obyčajní rybári, dokážu reagovať na takéto zmeny. Realita Benátok, kde ľudia bojujú o prežitie a druhá strana, ktorú vidia len turisti. Dva rozdielne svety, kde jednu stranu nezaujíma tá druhá. ()

peproch 

všetky recenzie používateľa

To absolutně není jen dokument o životě a motivacích současných obyvatel Benátek a zachovávání či nezachovávání tisícileté tradice rybářů. Je to bratrské drama o prioritách, o dobrotě a záludnosti. Film bez filmové hudby, film mnoha scén. Film mnoha dialogů. Poťouchlost a tvrdohlavost možná není autenticitou a ta není dobrotou. To je poselství. ()

Galéria (2)

Súvisiace novinky

IX. ročník MittelCinemaFestu právě probíhá

IX. ročník MittelCinemaFestu právě probíhá

26.11.2021

MittelCinemaFest, středoevropský festival současné italské kinematografie, který se letos koná v České republice již po deváté, ve dnech od 25. listopadu do 1. prosince nabídne rozsáhlou a pestrou… (viac)

Reklama

Reklama