Reklama

Reklama

Pod hladinou s Cousteauem

  • USA Becoming Cousteau (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Pohled na život, vášně, úspěchy a tragédie slavného badatele a ekologa Jacquese Cousteaua, který se po desetiletí snažil varovat svět před změnou klimatu. Film využívá archivu Cousteauových nově zrestaurovaných filmových záznamů. (mac000)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (3)

Matulko_ 

všetky recenzie používateľa

Na základe traileru som čakal niečo iné, ale stálo to za to. Umnou kolážou citátov z Cousteauovho denníka, televíznych vystúpení, rozhovorov, záznamov z osobného archívu i zverejnených filmov vzniká solídna mozaika námorného dôstojníka, dobrodruha, oceanológa a bádateľa, ktorého životnú púť naprieč spomínanými prívlastkami divák sleduje. Umnosť tvorcov je o to väčšia, že sa zaobišli bez „moderujúceho rozprávača“, resp. že jeho úlohu na seba prevzal priamo subjekt. Navyše usporiadali mozaiku tak, že sa nevyhli kritickému pohľadu a diváka previedli fázami Cousteauovej katarzie, prerodu i osobných tragédií či okamihov šťastia. Už chýbalo len, aby ho „daboval“ Bill Murray. ()

inutihar 

všetky recenzie používateľa

Velké štestí pro dokumentaristy a životopisce, že Cousteau byl nadšeným filmařem již od mládí, takže mnohé okamžiky jeho života a kariéry jsou zachyceny nejen v knihách a vzpomínkách pamětníků, ale i na filmových pásech. Film se ovšem nevyhýbá ani poměrně drsným záběrům, kde Cousteau s týmem loví utonulé armádní piloty nebo se snaží oživit utopené kolegy, to jsem úplně nečekal, i když ve svých knížkách o tom píše. ()

Galéria (18)

Reklama

Reklama