Reklama

Reklama

Dcera

Trailer 2

Patnáctiletá Irene žije v nápravném zařízení pro mladistvé delikventy. Nedávno otěhotněla a s pomocí vychovatele Javiera je odhodlána od základů změnit svůj život. Javier jí nabídne, aby se tajně přestěhovala k němu a jeho ženě Adele do domu v odlehlém koutě vysokých hor, kde se může skrýt před světem a v pohodlí si užívat svého těhotenství. Jedinou podmínkou je, že jim na oplátku dá dítě, které nosí v děloze. Jejich dohoda však vezme za své, když Irene začne cítit, že život, který v ní roste, patří jí. (HBO Max)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (22)

janesX 

všetky recenzie používateľa

Jednoduchá, chladná dráma s ľahkým nádychom psychothrilleru. Úplne bez emócií a s malou (ale fakt malou) trochou napätia. Príbeh je tak prostučký, že by sa dal od začiatku po koniec opísať v jednej holej vete. Zvláštne, že som to vôbec dopozeral, ale chcel som vedieť, ako to skončí. A ako to skončí? No, veľmi jednoducho. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Dve tretiny psychologická dráma a jednu tretinu klasický survival triler. Nič proti tejto kombinácii, dokonca mi je sympatická. Problémom sú skôr na môj vkus až priveľmi jednoduché a popisné dialógy. Motivácie postáv by sme mohli nechať na pokoji ako motivácie postáv potrebné pre triler, každopádne takýto vzťah dcérky a ocinka je vážne na pohľadanie, asi ste už dlho nikde nič podobné nevideli. Možno schádzal nejaký ten zásadnejší zvrat, vlastne sa iba naplňujú scenáristické fintičky typu, že ak vidíme sklad so zbraňami alebo sa dcéra bojí psov, tak to bude mať vo finále svoje miesto. Kritizovaná prvá hodina ma nenudila. ()

Reklama

kolemjdouc 

všetky recenzie používateľa

blbka se potřebovala dostat z pasťáku.Na to,co měla za lubem, nemusel být nikdo psychologem aby to odhalil.Co by asi následovalo po té zabijačce kdyby byl děj natočený podle skutečné události??To díťátko by čekala zářná budoucnost???S rodiči s takovou minulostí,kdy matka se prostřílí na svobodu jako partyzán??? ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Veľmi pomalé tempo je tu trocha na škodu, film s takýmto obsahom mohol byť aj o 20 minút kratší. Lebo výrazové prostriedky ako dievča kuká cez okno alebo pán fajčí cigáru mohli byť aj kratšie. Vzhľadom na to sa možný thriller zmenil na drámu s krimi prvkami. Zaujímavosťou je, že Javier Gutiérezz hrá Javiera a Irene Virgüez hrá Irene, čiže žiadna zmena mien. Inak dobrý film, ale chýbalo mu viac šťavy a možno aj dejovej premyslenosti. ()

Ephemeris 

všetky recenzie používateľa

Veci, ktoré sa potvrdili po dopozeraní tohto filmu: Španielsko je v rámci thrillerov prakticky zárukou kvality. Belgický ovčiak je plemeno, ktoré a priori naozaj nemá rado žiadnych ľudí. Je nepochybne fajn vlastniť usadlosť v odľahlých končinách severnej Andalúzie. A práca s asociálnou mládežou nie je v zásade dobrou investíciou do budúcnosti. ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (2)

  • Natáčanie uprostred pandémie spôsobilo, že muselo byť niekoľkokrát prerušené a odložené o niekoľko dní či týždňov. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Jaén (Španielsko). Obdobie natáčania trvalo od 12. novembra 2019 do 8. júna 2020. (Arsenal83)

Reklama

Reklama