Reklama

Reklama

Old Henry

  • Kanada Old Henry (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Henry Mccarty (Tim Blake Nelson), muž, ktorý podstúpil v živote už veľa výziev, sa usadil ako farmár. Žije na území Oklahomy so svojim synom Wyattom (Gavin Lewis). Pri rúbaní dreva na večer farmár zbadá v diaľke uviaznutého koňa. Na ceste pomôcť mu nájde takmer mŕtveho muža a lup. Odvedie ho späť na farmu, aby mu pomohol, keď ho vyrušia traja jazdci, ktorí prišli hľadať muža aj korisť. (Arsenal83)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (121)

Maynard. 

všetky recenzie používateľa

Ale jo, westernů se netočí až zas tak moc, tak proč si nestřelit jeden takovej ten "špinavej". Žádný navoněný frajírci, prostě jeden tajemnej farmář, jedna brašna peněz a stará dobrá pomsta... Něco v duchu Nesmiřitelný. Taky se tady dost prokecá a na konec je pořádná přestelka. Tady navíc s drsným koncem. Po skouknutí Bonda a tohodle konce to vypadá na Labutí píseň emerických Happyendů? No, já bych byl rád, ale Svět by to asi špatně nesl :o) ()

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Sice je už 20.století (1908), ale western je to parádně oldschoolovej, skoro jako z časů Divokýho Západu. Komorní, zádumčivej, přímočarej. A i přes dnešní úchylný trendy v západních společnostech je kupodivu taky bez buzerantů, tranďáků, barevnejch, zoofilů, nekrofilů, koprofilů a všelijakejch jinejch menšin. Takže je vlastně xenofobní a rasistickej. No, vlastně je i bez ženskejch, jak nad tím teď tak přemejšlím... A je v něm mj. zajímavej návod na likvidaci mrtvoly, i když jsem ho už znal z nějakýho filmu o mafii. Jenom nechápu, že když McCartymu (sic) nešlo o ty prachy, tak proč se na toho postřelenýho chlápka nevybodnul, když mu muselo bejt jasný, že to přinese problémy, zase takovej altruista přece nebyl. ()

Reklama

warrenur 

všetky recenzie používateľa

Po znacne dlhej dobe opat nadpriemerny western so sice prostym pribehom i dejom, ale velmi dobre zrezirovany a herecky dobre obsadeny. Zaver celkom akcny a drsny. 70% Vidiet tam miestami tiez, aku presnost asi mohli vtedajsi strelci dosahovat, ked si to palili od boku, len v pomyselnej linii hlavne, bez pouzitia mieridiel. :) Tim Blake Nelson mi pripomenul i vtipnu postavu prvej westernovej poviedky v "The Ballad of Buster Scrugs" od Coen-ovcov spred, tusim, 3och rokov. Davam do pozornosti. A ze synak robil kraviny? Nuz v puberte, kto nebol zvedavy a buril sa voci rodkom, ze? :) ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Jednoduchý námet, jemne líznutý dramatom okolo vzťahov “v domácnosti”, zasadený do “divokej doby”, a máte western, ktorý má nielen hĺbku, ale aj jasný smer. Záver je vďaka rozuzleniu čisto thrillerovský, akurát škoda, že sa človek musí občas za hlavu chytiť, nad akými nelogickými pasážami musí rukou mávnuť. Ľahký nadpriemer. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

"Nedržal zbraň ako farmár..." Old Henry je po dlhšej dobe naozaj kvalitný western. Tim B. Nelson sa do role Henryho skvele hodil. Iba nedávno nás tento na prvý (možno aj na druhý) pohľad 50-kilový chlapík pobavil v úvodnej scéne westernových poviedok bratov Coenovcov Balada o Busteru Scruggsovi. Že zvládne aj túto drsnejšiu polohu nepochybujte. To bude ako s pochybami o tom či Joe Pesci známy zo Sám doma zvládne mafiána... Zvládol to senzačne, film má dobrú atmosféru a dokáže vybudovať silné napätie obyčajným rozhovorom pri stole. Režisér to zvládol výborne a keď by som mal niečo vytknúť tak jedine stopáž, pretože ma to vtiahlo tak, že by som kľudne bral aj 30 minút naviac. Poctivé 4*. 80%. ()

Galéria (6)

Zaujímavosti (2)

  • Herecké obsadenie je výlučne mužské, bez akýchkoľvek ženských úloh. (MikaelSVK)
  • Natáčalo sa v mestečku Watertown v americkom štáte Tennessee. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

19.12.2021

Jako každý rok, i letos si bývalý americký prezident a zároveň obří filmový fanoušek Barack Obama sedl, aby sestavil své oblíbené kulturní žebříčky. Vedle knížek tak došlo pochopitelně i na filmovou… (viac)

Reklama

Reklama