Reklama

Reklama

Démonické zvuky silne pripomínajúce prasacie chrochtanie a hektolitre zvratkov nie náhodou budiacich dojem hrachovej polievky sú jednoznačným dôkazom toho, že Nancy Agletovú (Linda Blair) po viac ako dvadsiatich rokoch opäť posadol diabol! Toho ju vtedy zbavil kňaz menom Jebedaiah Mayii (Leslie Nielsen). Dnes by mal slávny exorcista opäť zasiahnuť – no jemu sa fakt strašne nechce! Cíti sa tak akosi slabo a znechutene a na žiadne náročné vyháňanie diabla z kohokoľvek skrátka nemá ani najmenšiu chuť... Nanešťastie ale svoju životnú šancu zavetrí skorumpovaný televízny producent Ernest Weller (Ned Beatty) a rozhodne sa exorcizmus priniesť v na svoje televíznej stanici v priamom prenose! S diablom sa však neradno zahrávať, hoc i v televíznej šou, o čom sa zakrátko presvedčia (nielen) šokovaní diváci... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (71)

JohnMiller 

všetky recenzie používateľa

Paródie Leslieho Nielsena stratili časom (ale možno nie len tým) divákov, ktorí by sa na tom reálne pobavili. Pre väčšinu to už dneska príde iba trápne (Výnimky sú iba TV čumilovia) Nemyslím si, že ani v čase premietania, trhal Bláznivý exorcista ľuďom bránice, čo však súdiť neviem. Čo však usúdiť viem, je to, že v tom čase sa mnohé prvky v jeho filmoch opakovali, keby že nepoznám predlohy parodovaných častí, len ťažko by som uhádol v prvom momente o ktorý film sa jedná. Vyzerá to ako časti nejakého seriálu. Niekedy podarené viac, napríklad Bláznivá strela, niekedy menej ako napríklad 2001: Vesmírna prda.. Zaujímavé je, že Bláznivý exorcista, už z názvu vyplýva, paroduje kultový horror Vyháňač diabla, v ktorom si rovnako ako tuto zahrala Linda Blair. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Leslieho Nielsena si vždy budem pamätať ako skvelého komika, ktorý zahviezdil v mnohých filmových paródiach. V oblasti tohto komediálneho subžánru sa stal legendou. V roku 1990 sa predstavil vo filme režiséra Boba Logana ako "Bláznivý exorcista". Tento krát ma však moc nepobavil. Som silne konzervatívny, seriózny fanúšik filmovej horrorovej tvorby a preto ma takéto kŕčovité paródie na tento môj obľúbený žáner dokážu skôr uraziť a znechutiť ako pobaviť. * ()

Reklama

JesterKruger 

všetky recenzie používateľa

Film není nějak extra vtipný, a taky si nemyslím, že je úplně vhodné tvořit až natolik černý humor do komedie. Jelikož Vymítač ďábla byla realita a ne fikce. Chtěl bych vidět reakci lidí, kterým se příběh z Vymítače ďábla opravdu stal. Asi by se tolik nesmáli. Ale jinak Leslie Nielsen je fajn, a celkově to není špatné. Jenom ten humor. Nebylo to extra vtipné. Nic co bych musel vidět vícekrát. ()

Faustka 

všetky recenzie používateľa

Esence trapnosti a infantilních rádoby vtipů vyšroubovaná až do naprostého extrému ubohosti. Například Scary Movie scény z Exorcisty taky paroduje, ovšem vtipně a dalo se jim od srdce zasmát. U Bláznivého Leslie Nielsena jsem se střídavě nudila, nasírala nebo mě fackovala hanba. Jednu hvězdu dávám za odvahu Lindy Blair, že do takové slaboduché parodie vůbec vlezla. Měla to zapotřebí? Ne! ()

kapsomut 

všetky recenzie používateľa

V úctě k Leslie Nielsenovi přidávám hvězdičku, protože on je pro mě král! Jeho Bláznivý střely nebo Utopenec na útěku jsou nezapomenutelný. Ani bych nespočítal, kolikrát jsem se u nich válel v křečích. Bláznivý exorcista byl slabší. Film 40% ale díky Lesliemu přidavám na 55%. A navíc byl v tomto filmu příšerný dabing! ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama