Reklama

Reklama

Deň po tom

  • Česko Den poté (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Čo keď sa začína nová doba ľadová? Taká otázka straší klimatológa Jacka Halla (Dennis Quaid), ktorého výskumy naznačujú, že globálne otepľovanie by mohlo spustiť prudkú a katastrofálnu zmenu zemskej klímy. Jeho prieskum ľadovcového jadra v Antarktíde dokazuje, že k takej udalosti došlo už pred 10-tisíc rokmi. Preto teraz varuje štátnych úradníkov, že by rovnaká situácia mohla nastať opäť, ale jeho varovania prichádzajú neskoro. Všetko sa už začalo, keď sa Hall stal svedkom odlomenia ľadovej kryhy o veľkosti Rhode Islandu z Antarktického ľadového pólu. Na celej zemeguli nasledovali prudké zmeny počasia – v Tokiu padali krúpy o veľkosti grapefruitu, rekordný hurikán vyvádzal na Havaji, v Dillí napadol sneh a cez Los Angeles sa prehnala ničivá séria tornád. Telefonát zo Škótska, od kolegu profesora Terryho Rapsona (Ian Holm), potvrdil Jackove najhoršie obavy. Prudké zmeny počasia sú príznakom veľkej globálnej zmeny. Množstvo vody z polárnych ľadovcov narušilo morské prúdy stabilizujúce náš klimatický systém. Globálne otepľovanie posunulo planétu na pokraj novej doby ľadovej, ktorá nastane v priebehu jednej globálnej super búrky. Kým Jack varuje Biely dom pre blížiacou sa klimatickou zmenou, jeho sedemnásťročný syn Sam (Jake Gyllenhaal) uviazol v New Yorku, kde sa s niekoľkými priateľmi zúčastnil na akademickej súťaži stredných škôl. Teraz si musí poradiť s prudkou záplavou a rýchle klesajúcou teplotou na Manhattane. Zo svojho útočiska v mestskej knižnici volá otcovi, ktorý ho stihne len varovať, aby za každú cenu zostal vo vnútri. Kým obyvateľstvo evakuujú na juh, Jack mieri proti prúdu, hádam ako jediný sa ponáhľa na sever, aby zachráni syna. Ani Jack však nie je pripravený na to, čo sa stane – jemu, jeho synovi a jeho planéte... (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (900)

POMO 

všetky recenzie používateľa

Prvá polovica The Day After Tomorrow poteší, ale ničím neprekvapí. Všetko sme to už videli v traileri. A druhá už len nudí a nudí. Síce nie najblbší sci-fi počin Rolanda Emmericha, ale najmenej zábavný. Zatiaľ čo Stargate a Independence Day boli úprimnými hračkami priznaného dospelého dieťaťa, The Day After Tomorrow je vážne sa tváriaca dráma o veľké veci sa snažiaceho priemerného filmára. ()

2Pac 

všetky recenzie používateľa

tak to zhrniem...+PLUSY+ skvele a presvedcive vizualne efekty, ktorym sa da verit....vysoka pravdepodobnost nastatia podobnej udalosti...-MINUSY- na Emmericha az prilis malo pateticke;), ...chybajuci humor, .....uz to tu raz bolo, vlastne 2krat (mam na mysli to, ze namiesto ohna a Godzilly je tu teraz voda), ...nicim nprekvapive,...SUCHE A STUDENE... ()

Reklama

Marigold 

všetky recenzie používateľa

Můj milovaný Roland "Americ" Emmerich je zpátky a musím uznat, že mě trochu zklamal. Den poté bohužel není tak krásně pitomý jako Godzilla či Den nezávisloti, ba nemá ani toho pravého ducha kapitalistického realismu; je to jen průměrný výrobek z továrny na katastrofické filmy. Slušně našlápnutou první polovinu filmu drží skvělé triky a dynamický střih, ve druhé se ale pan režisér dostává plně ke slovu a opět dokazuje, že když má točit s herci bez opory digitálních technologií, je "tříčtvrteční". Hlavní tváře jsou nevýrazné, dialogy připitomělé (viz ten o Nietzschem, který má asi naznačit, kolik ví vzdělanější americký divák o legendě světové filozofie), patos se tentokrát snaží vyhnout nacionální notě – kupodivu poměrně úspěšně – ale stále má dar nechtěně pobavit (Kdo je to? – MŮJ TÁTA :o))). Technicky to šlape slušně, hezky se na to kouká, ale dojem zabíjí rozvláčná a značně nezáživná druhá polovinu filmu. Stačilo přidat trochu nadsázky a slevit z okatého ekologického moralizování... a Den poté mohl být dokonce lehce nadprůměrným cukrátkem pro oko. Takhle je to pěkně vyhlížející a veskrze průměrné nic s VELKÝMI efekty. ()

golfista 

všetky recenzie používateľa

Bál jsem se, že Emmerich naváže na "Patriota", ale naštěstí se zase vrátil na půdu "budoucnosti". Tam mu to přeci jen vychází daleko líp :) ..... "Den poté" mohl být dokonalou "popcornovkou", kdyby R.E. použil víc vtipu (jako v ID4) a poslední třetinu buď trošku zkrátil, nebo přidal trošku víc akčních scén. Jinak jsem se bavil docela dobře, "demoliční" triky dechberoucí, herci v rámci možností dobří, ale celé bohužel bez emocí, a jak říkám - trošku moc "vážný", tak 70%. ()

Le_Chuck 

všetky recenzie používateľa

Išiel som na polámané domčeky, zrútené domčeky a zmrznuté domčeky. To som dostal + navyše nechutne patetický príbeh, ktorý vyzerá ako vystrihnutý z encyklopédie najväčších filmových klišé. Keby mala tá omáčka naokolo čoby len za mák originality tešil by som sa. Žial niekto pri vymýšlaní 100+1 spôsobov ako zdevastovať New York zabudol, že také niečo ako príbeh treba. A pritom to mohla byť celkom fajn agitka. ()

Galéria (81)

Zaujímavosti (24)

  • Roland Emmerich našel insipiraci pro film v knize „The Coming Global Superstorm“ od Arta Bella a Whitleyho Striebera. (imro)
  • Při vytváření iluze ledových plání a zamrzlých měst bylo zřejmě nejdůležitější zvládnout lámání světla. O několik let dříve přitom ještě software, který by dokázal věrně simulovat odrážení světelných paprsků, vůbec neexistoval. (Specs)
  • Film nemá nic společného s knihou Allana Folsoma "Krycí jméno Pozítří" (původním názvem také "The Day After Tomorrow“), která byla hitem v roce 1994. (imro)

Súvisiace novinky

MTV Movie Awards 2005

MTV Movie Awards 2005

07.06.2005

Štrnásty ročník odovzdávania filmových cien MTV Movie Awards moderovaný hercom Jimmym Fallonom sa už tradične blýskal hviezdnými menami, no zároveň sa (narozdiel od vážnych Oscarov) niesol vo veľmi… (viac)

Reklama

Reklama