Reklama

Reklama

Shogun Assassin

  • Japonsko 真田幸村の謀略
Trailer

Obsahy(1)

Šílený, paranoidní šógun se rozhodne nechat zlikvidovat elitního samuraje Ogamiho, o kterém se domnívá, že by pro něj mohl být hrozbou. Plán však nevyjde, je zavražděna pouze samurajova manželka Azami. Ogami se tak se svým malým synkem Dajgorem vydává na cestu pomsty proti celému šógunátu, stává se z něj legendární nájemný zabiják Vlk samotář, vrah se synem.
Snímek vznikl pro americký trh sestřihem z prvních dvou dílů japonské samurajské série Vlk samotář a mládě (Lone Wolf and Cub). Kromě nadabování do angličtiny došlo ke zjednodušení zápletky, doplnění voice-overu vyplňujícího mezery v ději a nahrání nové, elektronické hudby. (VanTom)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (45)

Marius 

všetky recenzie používateľa

Keby som mal Shogun Assassin hodnotiť ako prehliadku iai a kendžutsu tak bez akýchkoľvek pochybností dostane plný počet. Ja mám však zhodnotiť film. Film, ktorý je síce zaujímavý a správne japonsky krvavý, ale vzhľadom na to, že ide o zostrih niekoľkých filmov dosť nekompaktný, takže vlastne ani nemôže ísť o plnohodnotný film. Zaujímavé je ale spätne zistiť, čo bolo inšpiráciou pre Tarantina keď točil Kill Bill.....niektoré veci sú doslova ukradnuté (kto ste mali možnosť vidieť vystrihnutú scénu z vol. II viete o čom hovorím). ()

zelvopyr 

všetky recenzie používateľa

Je velmi vtipné, že tohle měla B. B. v Kill Billovi jako bed-time story :) A naopak je zajímavé, že brutální slepenina ze seriálu (brutální střihem i obsahem) tak dobře funguje... Jinak.... před Tomisaburem jsem si dokonalého mistra boje s mečem představoval dost jinak než jako obtloustlého tatíka v letech -- ale je to naprosto přesné, a z toho člověka jde hrůza, zejména ve scéně Daigorova výběru nebo odmítnutí podvolit se... ()

Reklama

Kusko.t2 

všetky recenzie používateľa

Americká verzia prvých troch častí Lone Wolfa (KOZURE OKAMI: KO WO KASHI UDE KASHI TSUKAMATSURU, KOZURE OKAMI: SANZU NO KAWA NO UBAGURUMA a KOZURE OKAMI: SHINIKAZENI MUKAU UBAGURUMA) je iba mixom spomínaných samurajských filmov s Ittom Ogamim a jeho synčekom Daigorom. Pre diváka, ktorý pozná pôvodnú sériu je sledovanie upravenej verzie pod názvom “Shogun Assassin“ iba videoklipovým zážitkom bez ducha originálu. Poprepletané scénky Itta Ogamiho idúceho cestou pekla naprieč krajinou sú iba zlepencom ústrižkov jeho životného príbehu bez hlbšieho zmyslu. Okrem vcelku zaujímavej a pasujúcej novej zvukovej stopy svižne dokresľujúcej súboje zatrateného pomstiteľa Itta Ogamiho, je “Shogun Assassin“ charakteristický a súčasne rozdielny v porovnaní s originálom o alternatívne dialógy. Rovnaké scénky, ale z úst Itta Ogamiho znejú iné slová :) Proste gulášovitý a nesúrodý príbeh snažiaci sa priblížiť exotickosťou bežnému americkému divákovi, ktorý nepozná nič iné, len zhruba americko-taliansku produkciu. Niet divu že gulášovitý, veď ho rozpráva malý synček veľkého otca Daigoro :) Na druhú stranu treba povedať, že ak bude “Shogun Assassin“ tým prvým filmovým zážitkom s Ittom Ogamim v hlavnej úlohe, výsledný dojem by nemal byť pre fanúšika podobných klasických dobrodružných sekačiek na meče (katany) sklamaním. Pozor, ale o to menej môže zaujať pôvodná japonská séria, ku ktorej sa “Shogun Assassin“ môže stať prirodzeným lákadlom. ### “Shogun Assassin“ sa vďaka zobrazeniu násilia a krvavých masakrov na obraze, stal v čase svojho vzniku tŕňom v oku niektorých cenzorov. Na Novom Zélande ho dokonca úplne zakázali, vo Veľkej Británii sa o to pokúsili. V roku 1981, kedy sa v Británii dostáva do miestnych kín verzia v podobe o 2 sekundy orezanom zostrihu, sa cesta filmu iba začala. S časovým odstupom po prepustení filmu do kín prichádza zásluhou distribučného štúdia “Vipco“ čas na nahodenie VHS-ok na britský trh. Umiestnenie filmu na domácom distribučnom trhu cenzorov z BBFC až tak pobúrilo, že začali proti nemu uplatňovať kroky vedúce k zákazu a stiahnutiu z obehu video zábavy. Kópie filmu boli sťahované a distribútori potrestávaní. Stíhanie filmu ale zlyhalo a nikdy sa neprepracovalo až do finále v podobe označenia a pridelenia na zoznam “Video nasties“. Proces cenzorov slávil porážku. “Shogun Assassin“ sa obratom vracia na trh. Oficiálne sa nikdy na neslávne známy zoznam v skutočnosti NEDOSTAL. Po rokoch od prvotných problémov sa štúdio “Vipco“ rozhodlo o znovuvydanie “Shogun Assassin“ v roku 1992 (totožná verzia ako tá, čo bežala v kine). Úplný Uncut prichádza až v roku 1999 zásluhou distribučného štúdia “Horror Video“. ()

stub 

všetky recenzie používateľa

Sestřih prvních třech dílů šestidílné série Lone Wolf & Cub. Režii původní trojice filmů má na svědomí Kenji Misumi (ještě režíroval díl pátý) a je tak našlapaná akcí a dějem, až by si člověk řekl, že další sestřih nepřipadá v úvahu. No, očividně připadal a kupodivu to nedopadlo úplně tragicky. Milovníkům žánru sledování této verze příliš nedoporučuji (navíc není k dispozici v japonštině), mnohem výživnější je pustit si původní trilogii, která má dohromady ca 4 hodiny a o hluchých místech přesto nemůže být ani řeč (pozor také na číslování - na západě se díly 4, 5 a 6 občas uvádějí jako 2, 3 a 4, jakožto pokračování tohoto filmu a nikoli původní trojice). Uznávám však, že se do ca 80 min. (a to ještě v případě uncut verze) podařilo vtěsnat téměř nemožné a docela to funguje. Série jako taková si jistě zaslouží vyšší honocení, sem se však leccos nevejde a střihač očividně hraje o každou vteřinu. ** za příčetný sestřih + * za popularizaci žánru na západě ()

kitano 

všetky recenzie používateľa

Kusok, ktory patri medzi filmy ktore doslova tvoria jadro toho co povazujeme za kultove. Nie len koli svojim kvalitam, ale napriklad aj koli tomu ze koli nesmiernej brutalite film dostal ban a bol znova vypusteny az po niekolkych rokoch. Jednoduchy pribeh o pomste, ktory vsak v sebe skryva mnoztvo prvkov, ktore ho posuvaju trochu mimo standartnych samurajskych filmov. Ci uz je to spominana brutalita, nadsadene bojove sceny, alebo kamera a hudba (ci skor zvuky) ktore davaju snimku temny-mrazivy nadych, ktory je vlastny skor hororom. Brilantna choreografia, mnoho skvelych zanrovych vychytavok.....jednoducho vyzivne, stylove a s atmosferou co priam sala z obrazovky. A naviac sa dozviete, aky krasny dokaze byt zvuk striekajucej krvi z cerstvo rozseknutej krcnej tepny :) (10/10) ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (3)

  • Filmaři najali hluché odezírače ze rtů, aby pomohli sestavit anglické dialogy tak, aby pohyby rtů odpovídaly pohybům japonských herců. (Rominator)

Reklama

Reklama