Reklama

Reklama

Ženy a vrah

  • Francúzsko Les Femmes et l’assassin (viac)

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument o policejní velitelce, matce zavražděné dívky a o jejich neúnavném úsilí dopadnout a usvědčit sériového vraha, který v 90. letech terorizoval Paříž. (Netflix)

Recenzie (8)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Pokial by mal niekto záujem vidieť celovečerný film, ktorý sa zaoberá dolapením sériového vraha Guya Georgesa, odporúčam výborný snímok: “L Affaire SK1”. Čo sa tohto dokumentu týka, áno, nie je tak dramatický, ako býva pre Netfix zvykom, no v porovnaní s projektmi od “ID” je toto doslova emocionálna delikatesa. Ja osobne sa však v prípade krimi doku od Netflixu spolieham na dávku autenticity, ktorá bohužiaľ v tomto prípade ani z ďaleka nenapĺňa očakávania, v aké by jeden dúfal. Z miesta činu takmer nič, priebeh dokazovania na súde mi prišiel trochu odseknutý (mohlo toho byť viac), pričom v spomínanom filme je podaný ďaleko dramatickejšie, a tak mi nezostáva nič iné ako skonštatovať, že toto je čistý, bohapustý (o trošičku lepší) priemer .. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Matka a policajná veliteľka v jednej osobe síce bola neúnavná, ale dokument teda únavný je. Hudba uspáva a naozaj to nemá ani trocha dramatičnosti. ()

oveckaoa 

všetky recenzie používateľa

Od roku 1991 do roku 1997 řádil ve Francii vrah, který zabíjel ženy později ho chytly a dostal doživotí bez možnosti propuštění ve filmu se  mluví o 22 letech vězení, ale wikina říká něco jiného osobně bych více věřil wikině. https://en.wikipedia.org/wiki/Guy_Georges 60 procent ()

klukluka 

všetky recenzie používateľa

Perfektně udělanej dokument. Neskutečný, do jaké míry byly se štábem ochotny spolupracovat žalobkyně a obhájkyně. V našich končinách si něco takového nedokážu vůbec představit. ()

rublik05 

všetky recenzie používateľa

Nesmírně zajímavý projekt, který je však totálně utopen díky neskutečně nudnému zpracování a absenci jakékoliv dramatizace. Na jednu stranu zde máme výpovědi nejen policistů, ale i různých účastníků soudu, kteří vypráví své zážitky a popisují, co se tenkrát stalo, jak se to celé událo. Velká škoda, že tvůrci vůbec nepracovali s nějakým napětím či postupnou gradací, absolutně se vykašlali na kvalitní hudební doprovod, který by dokument vytáhl minimálně o třídu výš. Ubrat na stopáži, pohrát si s poutavostí a byl by to parádní projekt. 4/10. ()

Reklama

Reklama