Reklama

Reklama

Hitler & Stalin: Tajomstvá ich vzťahu

(seriál)
  • Česko Hitler proti Stalinovi (viac)
Francúzsko, 2021, 1 h 46 min (Minutáž: 52–54 min)

Réžia:

Michaël Prazan

Hrajú:

Adolf Hitler (a.z.), Josif Vissarionovič Stalin (a.z.)

Epizódy(2)

Obsahy(1)

Hitler a Stalin, dvaja najkrutejší diktátori novodobých dejín, dejín 20.storočia. Napriek tomu, že stáli obaja politici takpovediac na opačných póloch, mali viac spoločného, ako by sme dokázali predpokladať. Napriek tomu, že sa nikdy nestretli, ich spojenectvo i vzájomná spolupráca zostali na dlhé desaťročia záhadou. Tvorcovia dokumentu vám ponúkajú najnovšie odhalenia  ohľadom tohto hanebného vzťahu - aj s pomocou kolorovaných archívnych záberov.... (RTVS)

(viac)

Recenzie (5)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Za mňa pomerne stroho podaný, ba dokonca miestami si zarážajúco protirečiaci dokument. Najprv si Stalin uvedomoval, že mierová dohoda s Hitlerom je kamufláž, pričom len oddialil vojnu, aby “následne” po pár minútach v dokumente zaznelo, že bol z útoku Hitlara na matičku zem prekvapený. Tak ako teda? “Bou či nebou”? Do tak dvoch krátkych epizód, toho natesnali pomerne dosť, i keď dostatočne informovaného diváka, len málo čo prekvapí. Snáď len počiatočné výroky Stalina na Hitlerovu adresu a jeho politiku. ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Veľmi zaujímavý dokument, nie dokonalý, ani komplexný, lebo tam úplné porovnanie týchto dvoch šialencov by bolo treba seriál aj na 12 častí. Ale z hľadiska porovnania z rýchlika stačí. Seriál dobre odhaľuje, ako si títo nenávidení muži boli tak veľmi podobní. Neznášali sa a pritom aj milovali. Kto vie, ako by svet vyzeral, keby Hitler na Stalina nezaútočil? ()

janesX 

všetky recenzie používateľa

Môže to byť síce relatívne, ale z vojnových dokumentov mám najradšej tie z Francúzska (spomeniem napríklad známe vojnové série Apokalypsa). Zdajú sa mi byť objektívnejšie, ako tie nafúkané americké alebo anglické (veľká česť výnimkám). Francúzska objektivita vyplýva hlavne z ich postavenia v nie príliš víťazoslávnej histórii, hlavne druhej svetovej vojny.  Ale ako správny hľadač pravdy si samozrejme rád pozriem aj nemecké, či ruské, ale aj tie z iných uhlov pohľadu, to už je ale iná kapitola... Rukopis tohto dokumentaristu je rozpoznatelný už po pár minútach, dokumenty Michaela Prazana (Nacistické komandá smrti) sú temnejšie, majú v sebe čosi ako ponurú atmosféru. Zábery, fotografie a komentáre k nim sú vždy starostlivo vybrané a nikdy nenudia. U mňa sú oba diely Hitler proti Stalinovi jednoznačne päťhviezdové. (85%) ()

Sunwheel 

všetky recenzie používateľa

Parádne zostrihané, vkusne vyzerajúce, no plné tendenčných, historických nepresností. Viac záberov som videl prvýkrát a tie v požadovanej kvalite a farbe potešili. ()

Galéria (12)

Reklama

Reklama