Reklama

Reklama

Vražda v divadle

  • Česko Vražda v Londýně (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Na divadelných doskách v londýnskom West Ende je dlhoročná hra Pasca na myši hitom a filmový Hollywood klope na dvere. Arogantný americký režisér Leo Kopernick (Adrien Brody), v USA zaradený na čiernu listinu, dostane za úlohu zadaptovať na filmové plátno záhadnú vraždu podľa scenára Mervyna Cockera-Norrisa (David Oyelowo). Avšak s podmienkou, že producenti nemôžu hru sfilmovať skôr ako šesť mesiacov po skončení jej divadelného predstavenia. Keď sa zrazu v zákulisí začnú hromadiť mŕtvoly, cynický detektív Scotland Yardu inšpektor Stoppard (Sam Rockwell) a nadšená policajná nováčička strážmajsterka Stalkerová (Saoirse Ronan) musia na ceste k identifikácii vraha zladiť svoje osobné rozdiely a pracovné zvyklosti. (CinemArt SK)

(viac)

Zaujímavosti (5)

  • Vo filme sa nachádza viacero odkazov na Agathu Christie. Napríklad vo chvíli, keď inšpektor žiada strážmajsterku, aby našla telefónnu búdku a zavolala na policajnú stanicu, parkujú pred "bytom Hercula Poirota". (lemonova)
  • Kopernick (Adrien Brody) kritizuje šablonovité provedení detektivních her. Skutečná „Mousetrap“ byla hrou, kde se sama Agatha Christie snažila odbourat tuto šablonovitost, kterou sama pomohla díky svým knihám založit. (TaNya_)
  • Ačkoliv Saoirse Ronan (strážnice Stalker) hraje často postavy mluvící běžným anglickým přízvukem, zde ji režisér nechal používat její přirozený irský přízvuk. (TaNya_)
  • Když zpovídá strážnice Stalker (Saoirse Ronan) zaměstnance hotelu Savoy, zeptá se jej, z jaké části Francie pochází, a muž na to odpoví, že je z Belgie. Jedná se o narážku na Hercule Poirota, který byl v knihách Agathy Christie jakožto Belgičan často považován za Francouze. (TaNya_)
  • Richard Attenborough (Harris Dickinson) pozdraví detektivy oslovením: „Darling.“ Takto skutečný Attenborough oslovoval často lidi kolem sebe, protože zapomínal jejich jména. (TaNya_)

Reklama

Reklama