Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Paríži sa stretne skupina šiestich bývalých agentov spravodajských služieb: Američan Sam (Robert De Niro) je odborník na stratégiu, Nemec Gregor (Stellan Skarsgard), ktorý pracoval pre KGB, je expert na elektroniku. Angličan Spence (Sean Bean) je machrom na zbrane, kým Američan Larry (Skipp Sudduth) je vynikajúci vodič. Koordinátorom je Francúz Vincent (Jean Reno) a celej akcii velí členka IRA Deidre (Natascha McElhoneová). Nikto z celého tímu nevie, kto ich vlastne najal, nikto nepozná motiváciu svojich partnerov a nejasný je aj obsah tajomného kufríka, ktorého sa majú zmocniť. Jediná vec, o ktorej nepochybujú je, že predmetný kufrík je prísne strážený a jeho získanie si vyžaduje profesionalitu, odvahu a schopnosť riskovať aj vlastný život... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (497)

Campbell 

všetky recenzie používateľa

No když jsem viděl tady hodnocení, řekl jsem si "Sakra Niro a Reno+ Bean a Skarsgard dohromady? To bude pecka" No a nakonec to nic extra teda nebylo. I když se na to dobře kouká a mám spíše pozitiva, tak jsem se nemohl nějak pořádně rozhodnout na co koukám, průměrná krimi nebo akční honička? Co musí ale každý bez výhrady pochválit je hudba od Cmirala která byla takřka dokonalá a hlavně skvěle zakomponovaná. Ale i tak jsem se necítil plně zasycen. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Ronina som videl viackrát a napriek tomu nechápem, čo proti nemu väčšina užívateľov má. Nejaké chyby v scenári? Nevýrazné výkony hlavných predstaviteľov? Neprezradený obsah kufríka? Nič z toho som neriešil a film som sledoval ako napínavý, dobre zahraný príbeh, v ktorom sa dosť strieľalo, rovnaký počet ľudí bol zlikvidovaný pri neskutočných automobilových naháňačkách, na Natašu bol tiež pekný pohľad, tak čo ešte všetci chcú? Tým, čo film hodnotili dobre som chcel prezradiť obsah kufríka, ale už som to zabudol. ()

Reklama

Subjektiv 

všetky recenzie používateľa

Tam, kde začíná obsah kufříku, tam "končí" akční žánr. Jen si to přiznejte, milovníci akce, že motivace postav je to poslední, kvůli čemu na filmy chodíte. Že vám jsou ukradení umírající civilové a logika děje. Nějak se mi zdá, byť možná jen zdá, že tenhle film sice neboří žánr, ale boří svého diváka :) a přitom všem si nenechal vzít atmosféru drsných kriminálek staré školy. Může to být jen projekce mých tužeb, ale ocením ji. Silné ***. ()

Slartibarkfast 

všetky recenzie používateľa

Moc se mi to líbilo, ale proč to bylo tak zatraceně o ničem? Skvělá atmosféra, drsní hoši, neskutečné automobilové honičky, nelítostné vraždy. Kdyby tohle obsahovala většina detektivek, tak se nekoukám na nic jiného, ale ten scénář byl tak šíleně o ničem. Prakticky se celý film honili za kufrem a ani na konci jsem se nedozvěděl, o co vlastně šlo. Jestli to byl záměr, pak mne to zklamalo. De Niro s Renem se snažili zbytečně. Dojem udělali, ale po té skleničce tvrdého nářezu mi na jazyku zbyla jen hořkost. Celkově jen lehce nadprůměr. 60% ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Solídna akčná naháňačka, výborní herci v dejovo štandartnej krimi dráme. Je pomerne škoda, že takto premakane dobre vystavané filmy s áčkovým rozpočtom i hercami trpia zuniformizovaným scénaristickým riešením , ktoré je (zrejme neraz i producentami), ušité na mieru väčšej predajnosti a úspešnosti filmu. Ronin je však predsa len o trošíčku lepší, minimálne v tom, ako vytrel zrak rôznym experimentátorom s formou v oblasti krimi či thrilleru. ()

Galéria (55)

Zaujímavosti (29)

  • Natáčanie prebiehalo v Paríži, Nice, Arles a La Turbie. (Raccoon.city)
  • 80 automobilů bylo zničeno během natáčení. (Chatterer)
  • Kameramanův odraz v zrdcadle je možno zachytit v okamžiku, kdy Sam (Robert De Niro) s Vincentem (Jean Reno) probíhají šatnou hokejového kluziště, na němž se koná krasobruslařské představení. (Conspi)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Michael Lonsdale

Zemřel herec Michael Lonsdale

22.09.2020

Ve věku 89 let zemřel v pondělí v Paříži filmový a divadelní herec Michael Lonsdale. Informaci předala zpravodajská televize BBC s odkázáním na jeho agenta. Britsko-francouzský herec se narodil v… (viac)

Keanu Reeves trénuje na samuraje

Keanu Reeves trénuje na samuraje

20.11.2009

O filmu 47 Ronin už jsme kdysi dávno psali, ale pak bylo ticho a vypadalo to na jeden z projektů, které se nakonec nedočkají realizace. Zdá se však, že to studio Universal s napůl legendárním, napůl… (viac)

Samuraj Keanu

Samuraj Keanu

10.12.2008

Marketingová kampaň k remaku scifárny Den, kdy se zastavila Země stojí především na konceptu „zdůrazněme divákům, že hlavní roli hraje kdysi tak hvězdný a milovaný Keanu Reeves“. Na internetu to… (viac)

Reklama

Reklama