Reklama

Reklama

Villa Lucia

  • Česko Villa Lucia
Trailer 1

Obsahy(1)

„Skutočná“ komédia Villa Lucia rozpráva príbeh trojice kamarátov, ktorých ešte aj po tridsiatke spája spomienka na spolužiačku zo strednej školy, Luciu Renerovú (Hana Vagnerová). Cyril (Juraj Hrčka) si po niekoľkých teatrálnych pokusoch o samovraždu kvôli Lucii lieči nervy v psychiatrickej liečebni a práve dnes sa jej chce v rámci terapie za všetko ospravedlniť. Gorazd (Michal Kubovčík) je s Luciou zasnúbený a práve dnes musí svoj vzťah pred nestabilným Cyrilom utajiť. Svätopluk (Martin Meľo) sníva o tom, že práve dnes má poslednú šancu dať starú partiu dokopy. Snaha raz a navždy urovnať nevyriešenú minulosť privedie rozhádanú trojicu až do Luciinho rodného domu, kde hrdinovia narazia na ešte väčšiu prekážku. Nestráženú starú vilu nad mestom majú totiž práve dnes v pláne vykradnúť dvaja skorumpovaní policajti – Jánoš (Vlado Černý), ktorý sa chce pred odchodom do dôchodku za každú cenu zabezpečiť „posledným džobom“, a jeho zakríknutý synovec Rudo (Tomáš Mischura), ktorý so strýkovým plánom ticho nesúhlasí. Zlodejom neochotne asistuje beznádejne poverčivý taxikár „Džeremy z Vrakune“ (Zdeněk Godla). Nastáva noc plná akcie, komických situácií a vtipných dialógov. Prežijú iba tí, ktorí držia spolu – hoci aj proti svojej vôli... Lebo „tú pravú“ môže mať iba jeden. (Bontonfilm SK)

(viac)

Recenzie (42)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Akčná heist komédia, ktorá bude mať zrejme tú smolu, že bude porovnávaná s Invalidom, pretože sa dostáva do kín onedlho po ňom. A v súboji nevyhráva. Avšak Villa ma potešila a pobavila napríklad viac ako Čierne na bielom koni. Opäť sa ukazuje, ale to platí aj pre Invalida, že Slováci nie sú dobrí v dramaturgii, čo sa prejavuje na zbytočne v prvej a poslednej časti ukázanej hlavnej ženskej postave a prestrelenom finále. Ak by sa celý dej odohrával priamo v dome a film by nepresiahol s titulkami 100 minút, fungoval by lepšie a mnohí by si ho radi pozreli aj znova. Takto ostáva niekoľko kvalitných fórov a niekoľko hluchých miest. Celkovo ale spokojnosť, 3/5 nie je zaokrúhlených nahor, ale solídne vybojovaných. ()

dopitak 

všetky recenzie používateľa

Herecká nemohoucnost se slabomyslným dějem, přesto jakž takž pozeratelná. Vagnerová, Godla a Nebřenský hovoří po slovensku. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Černého gagy celkom vyšli a jeho ksicht mu k skorumpovanému a večne sarkasticko-nasratému policajtovi mu proste ide. Takže tu veľký plus, za to Kubovčík tu vôbec nemal čo hľadať, on vie byť vtipný, ale tu mu to napísali dosť zle. A taká Vágnerová za to nemôže, ale na čo jej platili, keď jej rolu by zvládla i brigádnička zo samoobsluhy a možno i zadarmo, veď dokopy nebola ani 5 minút. Najhoršie boli ale počítačom akože robené nehody a autobúračky, to vyznelo vyslovene smiešne až trápne, také natočí už škôlkar na mobile s programom, čo stiahne zadarmo na store. Každopádne v druhej polovici už bolo vidieť, že dochádzajú nápady a píše sa akákoľvek absurdnosť, len aby sme mali stopáž. ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

heist movie na slovenský způsob na kterém je vidět že jeho tvůrci sice mají něco nakoukáno, ale ještě to nemají úplně vychytané a i přes velký počet bizarních figurek jim to moc nefunguje tak jak by mělo. Vyloženě průšvih to není, ale třeba podobně laděný Invalida je úplně jiná liga. Z pohledu českého diváka tomu pak nasazují korunu čeští herci, kteří se snaží mluvit slovensky. Je to sice o něco lepší, než kdyby byli přímo předabováni, ale zase ne o moc...40% ()

bourec 

všetky recenzie používateľa

Snad jediný plus tohodle paskvilu je naprosto minimální účast prkenný Hany Vágnerový. Jinak mě nenapadá, co ktomu ještě napsat. Vlastně ještě to, že ke konci jsem nudou usínal. 30%. ()

HorrFi odpad!

všetky recenzie používateľa

Přesně ten typ filmu zralej na odpad a to jsem se snažil najít aspoň sebemenší pozitivum a to proti slovenský kinematografii nic nemam, naopak mi v poslední době vůbec nevadí, ale tohle bylo nekoukatelný.. ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Nečakal som absolútne nič a dostal som veľmi príjemnú komédiu so skvelým obsadením, vtipom, sto krát viac ma to bavilo jak Invalid. Škoda len toho uleteného a samoúčelného záveru. Silné 3 z 5 ()

fabecc1222 

všetky recenzie používateľa

Rutinní komedie o zlodějičcích a podvedech, tedy asi tak pětistá variace na Dannyho parťáky, pochopitelně okořeněná o značné množství domácího koloritu a bohužel ne moc dobrý timing na vtipy a zbytečně dlouhou stopáží. Je fakt, že film vyloženě neirituje a občas ukáže nějaký slušnější tvůrčí moment, ale jako celek to určitě není něco, co byste nutně museli vidět, a třeba omýlaný Invalida je opravdu o několik stupňů kvalitativně výše. ()

Master19 

všetky recenzie používateľa

Mně je jen líto, že u nás neumíme natočit ani takovouhle komedii, jen ty ukecané vztahové matlaniny. Takového hláškujícího Vladimíra Černého bychom do nějakého filmu potřebovali jako sůl. "Chceš aj do druhej nohy?" ()

Pollock odpad!

všetky recenzie používateľa

Utahané, nezáživné a přesto, že mi slovenština nedělá problémy, tak herci drmolí, je jim špatně rozumět, neměl jsem ani sílu to dokoukat. ()

mira007 

všetky recenzie používateľa

Slovenská trochu akční černá komedie s trochou zábavného násilí tak nějak s pocitem inspirace Guy Ritchieho a k tomu Godla v uniformě. Vlastně úplně jako Invalida (2023) , ale ten byl daleko vymakanější a vtipnější, tohle se sice hodně snažilo, ale výsledkem je spíš křeč za dvě hvězdy a tu jednu dávám za pěkný kýčovitý plakát jak z Ameriky. ()

Flopik 

všetky recenzie používateľa

Mrzí ma to, ale za mňa fakt nie. Čakal som nejakú šialenú komédiu, kde sa všetko zvrtne. Malo to obrovský potenciál, jeden šialenec, policajti/zlodeji, čierneho Zdeneka a v celku podarený príbeh na vtipy. Nekonalo sa ale nič prevratné. Vtipné to nie je ale že vôbec. Zasmial som sa presne 0 krát, maximálne som sa tak pousmial. Na konci už je to len čistý chaos (ale nie v dobrom). A tá dĺžka je tak prestrelená že až.  Viac ako 1* nemôžem dať. ()

Olík 

všetky recenzie používateľa

Bizarnost slovenské televizní zábavy převedená na filmové plátno….tady už mi chyběl jenom Michal Hudák jako policista a písnička Mariána Čekovského k závěrečným titulkům. Hollywood z vietnamské tržnice aneb není heist comedy jako heist comedy. ()

Hapretor 

všetky recenzie používateľa

pro mě velmi NE-sympatičtí herci ... pustil sem si to jen kvůli Vagnerové, což je dobrá herečka a hezká ženská, ale tady měla totálně debilní roli a celé je to takové strojené a spíš nudné ... a štvalo mě, že to není namluvené v češtině ... pardon ... ()

Reklama

Reklama