Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Glasákova správa o leteckej havárii je u ministra obrany. Poručíka Andrika (Ján Koleník) doviezli k predsedovi vlády (Peter Kočiš).  Pochopí, že v tomto prípade ide o vysokú politickú hru, v ktorej sú možno ochotní obetovať aj rukojemníkov. Na odpor proti Korňanovi (Milan Bahúl) sa postavia aj lekári a sestry, zaútočia. Ich plán však stroskotá, dokonca hlavný operatér je zranený. Korňan chce prehovoriť k novinárom. Ako štít si berie poručíka Andrika. Novinári sledujú a natáčajú neuveriteľnú drámu v priamom prenose. Minister Podhradský (Sväťo Malachovský) je na pokraji života a smrti. Pomôže mu už iba transplantácia srdca. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (7)

johnsnow 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

A tu sa objavuje nevýhoda našich tvorcov. V kvalitnom námete strácame tempo a to má séria 8 epizód a pri kokotinách ako uhorčík alebo hranica dobreže nie 350 dielov nenakrútime. Fejková smrť sestry sklamanie, zašmodrchanie nášho hrdinu do deja, sklamanie, akčná scéna, ehm keď sa to tak dá nazvať, na piču, nelogickostí proste moc ale predsa nejaká tá snaha tam je tak snáď sa to ešte dovrbi k nadpriemeru. ()

Martinius 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

oproti predoslemu dielu isty krok spat. minuly diel predstavoval kulminaciu a stupnutie dramatickej krivky a pri tomto bolo citit, ze tvorcom dochadzal dych. dialogom sa opat raz nedarilo a herci  znova predvadzali, ze na slovensku po sebe ludia jacia pri kazdej prilezitosti. motivy podaktorych postav sa zacali stavat neprehladne a nie uplne logicke. scena s fake novinarmi so starymi logami bola cisty fail (ked uz ma vlada pripravene smolepky televiznych stanic presne na tento pripad, preco nikomu z pritomnych nedoslo, ze loga su stare?). ani zaverecna vzbura sestier nedavala zmysel. tiez mi vzhladom na tak kratky casovy usek pride podobna socialna dynamika dost premrstena. po 2-3 dnoch ok, ale po par hodinach? personal za tu kratku chvilu zazil niekolko extremnych situacii: rukojemnictvo, spackany utok specialnych jednotiek, vybuch, co zmrzacil jedneho z nich, dvakrat strelba ostrelovackou, filmovane zabitie jednej sestry. po takychto udalostiach by mali bezni ludia este dlhe hodiny obsrate gate a sotva by sa zmohli na organizovany odpor. dejova linia s podhradskym rovnako straca paru, kedze kornan uz ma zapisnik. snad sa to cele nezasekne na prilisnej snahe scenaristov dej az prilis zamotat. ()

Reklama

fabecc1222 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Technická kvalita stále super, ale...Frajer, kterému vybouche u hlavy výtah, vypadá, že je jednou nohou v hrobě, je za pár hodin čistého času Andělem pomsty, a přebírá otěže nad celou situací...To fakt???? Koleník bez jakékoliv logiky, kdy má možnost vyřešit celou situaci, to radši celé zamotá...Ale chápu no, je třeba mít dokonalého hlavního klaďase, který dokáže všechno bezchybně vyřešit. Igonda je vycvicený a určitě mnohokrát proškolený, prozkoušený, prolustrovaný agent = Při první přiležitosti selhání a následků se chce zabít....Jak správně Koleník podotkl "Nedává to smysl". ()

Anet21 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

⚪Spoilery⚪,,To má byť ten policajt, manžel, čo nám vyjednal pžepužtění?"⚪Ja nechcem byť zlá. Veľmi nechcem, pretože som rada, ak Slováci chcú robiť ambiciózne projekty. Ale zároveň som na nich potom ešte prísnejšia ako na ostatných a na nejaké ,,na naše pomery dobré" sa nerada hrám.⚪Takže k piatej časti len toľko - atmosféra občasne dobrá, ale dialógy a scenár sú obrovský problém, vytvárajú sa tam také logické kiksy, že všetko potom pôsobí veľmi neprirodzene a aj zvraty, ktoré majú diváka posadiť do kresla sú v podstate úplne mimo - dva príklady za všetko.⚪Prvý: celá vláda pôsobí ako kult cia agentov, ktorí vedia na počkanie do pár minút ,,vytvoriť" novinárov, pripraviť im fake redakčné autá atď., ale zároveň si nevedia postrážiť, aby fake autá polepili nálepkami s aktuálnymi logami tv staníc? Odkiaľ by vzali tie staré, mimochodom?⚪Druhá: všetko je uponáhľané a vyexponované, scenárista sa snaží naznačiť, že všetko sa deje v priebehu niekoľkých hodín, až to pôsobí ako paródia na 24 hodin, zároveň ale postavy prechádzajú cez neskutočné charakterové premeny, čo nejde dokopy a vytvárajú sa psychologické paradoxy, ako keď skupina sestier začne vydierať smrťou pacientky únoscu, pričom takéto skratové správanie by bolo možné, ale určite nie niekoľko pár hodín po únose (po týždni/mesiacoch psychologického nátlaku snáď, ale úprimne, veď sám únosca tam nikomu nijak vedome a s potechou neubližuje a stále hlási, že všetkých pustí).⚪Opomeniem skvosty v scenári, kedy chlap urguje premiéra s tým, že mu potrebuje náhle niečo povedať a nemá to odklad, taká naliehavá informácia to je, premiér upozorní chlapa, že má na neho čas siedmich poschodí, kým ich prejde výťah, nasadnú - strih - a v nasledujúcej scéne premiér zahlási, že sú už na treťom poschodí a chlap doteraz mlčí. Akože..., ja už neviem, či sme v absurdnej dráme... Toto si snáď po sebe scenárista ani neskontroloval.⚪Že sa ľudia, ktorí sa stretnú prvýkrát bez predstavenia oslovujú menami je zase záležitosť, ktorá by už pri takejto produkcii nemala nikomu ujsť, ale vlastne, to je asi najmenej. A že sa 3 časti pred koncom ešte pridáva senti-menti vzťahovka, kto s kým ako chce žiť a kto koho miluje?⚪Čert ber tento seriál. Aj keď, ono si ho už týždeň po dovysielaní vezme prepadlisko dejín.⚪ ()

sorrow 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Takže se potvrdilo přesně to, co jsem napsal v předchozí recenzi, zabití Bětky se nekonalo. Bylo to jasné, jak by to asi zapadlo do scénáře o boji těch spravedlivých proti těm nespravedlivým. Scénáristé mě asi jen těžko něčím překvapí. Už se to začíná ubírat jasným směrem, kdy všichni rukojmí si pomalu začínají uvědomovat, že ten Bahul nebude žádný terorista, ale fajn člověk bojující za spravedlnost proti zkorumpovaným politikům a je potřeba mu pomoci, nejvíce přiloží ruku k dílu Koleník. Ta akce s novináři byla opravdu úsměvná, jakože si na auta dají 10 let stará loga a všem novinářům kouká bambitka za opaskem, ostřelovači se už poněkolikáté netrefili, velení Igondy tristní. Je to taková marnost, aby se to dalo natáhnout na 8 epizod, stačilo by udělat nějakou minisérii na 3 epizody, i tak by se tam muselo dávat dost vaty. Bohužel celkově musím hodnotit jako zklamání… ()

Galéria (13)

Reklama

Reklama