Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policejní vyjednavač Dano (J. Koleník) vyráží po extrémně nebezpečné akci domů, aby se mohl věnovat těhotné přítelkyni (E. Geislerová). Jejich životy se ale záhy otočí o 180 stupňů a to přímo "od srdce" na oddělení kardiochirurgie v místní fakultní nemocnici. Ve stejný okamžik začíná ve městě summit evropských politických špiček, ve stejný okamžik zmizí ministr obrany a ve stejný okamžik se úplně obyčejný důchodce rozhodne očistit památku svého syna. A to způsobem, o kterém bude za chvíli vědět celý svět. Čtyři okamžiky spustí drama, ve kterém půjde nejen o záchranu životů, stabilitu státu, nenarozené dítě, boj za lásku a pravdu, ale i odpověď na otázku, jak silný může být vztah mezi otcem a synem. (Česká televize)

(viac)

Recenzie (39)

Anet21 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

⚪ČT málokedy nakrúca paškvil(nemám o nej ilúzie, ale v priemere), Jojka zas málokedy paškvil nenakrúca. Spojenie týchto dvoch médií je bizarnou spoluprácou, ktorú neviem, či diváci potrebovali. ⚪No, prekvapenie sa nekoná...Podivná kamera ako z Nového života (neviem, kde je tá filmová kamera, ktorá sa tu spomína, keďže tento seriál ju nemá ani náhodou a filmovejšiu kameru malo aj Hniezdo, bez irónie), zábery typu: close up na tvár, za polsekundu záber krivo na pneumatiku, polsekunda a záber zo stropu izby, polsekunda a záber z diaľky na postavy a takto dookola, občas to pôsobí, akoby kameraman skúšal, čo výjde a čo bude vyzerať dobre, zároveň, akoby sa parodoval.⚪Ak už sme pri tom parodovaní, herecké výkony a prehrávanie je kapitola sama o sebe, to, čo predvádza Malachovský je naozaj k smiechu a potvrdzuje, že on nič lepšie ako chujovinu nezahrá, rovnako neustále opakujúce sa tváre v archetypoch postáv typu Igonda, Mórová atď. už nemajú čím zaujať.⚪Naozaj ma zaujíma vklad ČT do celého seriálu, keďže zatiaľ to nepripomína ani české priemerné kriminálky. Celá premisa by slušnejšie obstála v širšom európskom priestore, tu, na malom piesočku? Je skôr neuveriteľná, ťažkopádna.⚪Seriál kvalitatívne až podozrivo začína pripomínať minuloročný ,,megahit," chuťovku Slovania, ktorý bol vraj najdrahším slovenským seriálom, pričom vo výsledku pôsobil ako pokus a skúšanie si študentov VŠMU nakrútiť aký-taký seriál. Zdá sa mi, že toto sa k Slovanom veľmi rýchlo priblíži, možno rýchlejšie, ako by sme chceli.⚪A áno, som kritická, ale ak vieme niečo urobiť dobre, tak prečo to neurobíme? Pretože toto sa akurát berie smrteľne vážne, viac ako tie indické seriály s power point strihmi, používa to atmosférickú hudbu ako od Zimmera a pritom na obraze prebieha treťotriedna podívaná.⚪PS.: V Čechách sa celý seriál dabuje do češtiny. Tu pokojne Češka hovorí česky a Slovákom je to jedno. Veď akože, ak sme hlúpi, tak buďme...⚪ ()

Milonak 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

To je zase slátanina... Naprosto nereálný scénář, pitomé a nepřirozené dialogy - např. rozhovor Koleníka s Geislerovou po telefonu těsně před vpádem Bahula do nemocnice. Mizerný dabing, nechápu proč jsou slovenští herci nadabovaní. Neustále chceme v našich končinách točit něco světového (i když v tomto případě převládají Slováci) a absolutně se to nedaří. Je to strašně šablonovité (už počáteční scéna zachraňujícího Koleníka je doslova etalonem takovýchto filmů) , ta linka s bláznivým synem ministra jen dokresluje snahu o originalitu a nutnost všude nacpat něco "mimořádného" namísto poctivého scénáře a plynulého příběhu. Náhod je až moc - už jen když si přečtu o čem celý seriál bude, tak se o další díl ani nechci pokoušet... ()

Reklama

Martinius 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

vcelku dobre, nadpriemerne. dobra kamera i strih, kvalitna rezia, sympaticke herecke vykony. avsak aj ultimatum trpi chorobou vacsiny slovenskych produkcii - slaby scenar a mizerne dialogy. konkretne: protagonisti musia po sebe stekat a spravat sa ako curaci, aby navodili umely dojem napatia. samozrejme, omnoho tazsie je vytvorit kvalitnu scenu a presvedcivu slovnu vymenu. ono to vsak ide, staci sa inspirovat kultovymi zahranicnymi serialmi, alebo hoc aj produkciami od susedov v cesku. takto sa vytvara dojem, ze slovaci su cholericky a vecne nasrany narod, ktory by si neodpustil riesit nieco s nadhladom a prehladom. takze odhliadnuc od chaotickej uvodnej sceny (chalani, to ste fakt nevedeli vymysliet nieco lepsie? ved nase realie ponukaju uzasne dramaticke pripady - napriklad vycinanie harmana v devinskej) a zaberov na naheho zmoknuteho kolenika sa zvysok deja vyvijal slubne. tesim sa na dalsi diel. ()

xaver 

všetky recenzie používateľa

Čekal jsem něco zajímavého, ale bylo nám předloženo něco na primitivní americký způsob. Ochranka ministra je parta tupců a jejich šéf je znectí, že se k ministrovi nechovali jako k zadrženému recidivistovi.  Snad to bude v dalších dílech lepší, ale celkem pochybuji. Dál to již radši nebudu komentovat. Jednu * dávám jenom proto, abych neurazil bratry Slováky. ()

MiniMinion 

všetky recenzie používateľa

Nevím, proč se v poslední době Češi a Slováci rozhodli točit krimi projekty ve stylu 10 let starých německých detektivek, ale doufám, že tahle móda brzo přejde. Klasicky rádoby americká kamera a zmatené střihy, k tomu hloupé dialogy a zoufale nezajímavý příběh. A fakt nechápu, proč jako dabujeme slovenské seriály, naprosto zbytečné. Slovenštině rozumí každý. 4/10 když budu hodně, HODNĚ velkorysý. ()

Galéria (13)

Reklama

Reklama