Reklama

Reklama

Na linke je vrah

  • USA On the Line
Trailer 1

Losangeleský excentrický moderátor Elvis Cooney (Mel Gibson) opúšťa svoju manželku a dcéru a odchádza do rozhlasovej stanice KLAT moderovať polnočné vysielanie. Zoznámi sa s novým stážistom Dylanom (William Moseley), s ktorého si na začiatku zmeny nezabudne vystreliť. Elvis vedie svoju rozhlasovú reláciu spolu s Mary (Alia Seror O´Neillová), operátorkou telefónnej ústredne. Po chvíli vysielania Elvisovi zavolá muž menom Gary (Paul Spera), ktorý tvrdí, že je vo svojom dome a drží Elisovu ženu Oliviu (Nancy Tateová) a dcéru Adriu (Romy Pointetová) ako rukojemníčky. Keď Elvis pohrozí, že Garyho stiahne z vysielania, Gary odpovie, že zabije celú Elvisovu rodinu. Gary pokračuje vo vysvetľovaní, že Elvis je zodpovedný za to, že predchádzajúca operátorka ústredne Lauren si vzala život kvôli Elvisovmu prístupu a hrubým vtipom na jej adresu. Gary prinúti Elvisa, aby sa v priamom prenose priznal, že spal s Mary. Potom mu prikáže, aby vyšiel na strechu a skočil. Dylan, Mary a pracovník štúdia Steven (Yoli Fuller) ho nasledujú. Dylan sa snaží Garyho oklamať, aby uveril, že Elvis skočil zo strechy, ale dron z výšky všetko nahráva. Elvis potom počuje dva výstrely a predpokladá, že jeho rodina je mŕtva. Na ceste von zo štúdia sa z reproduktorov ozve Garyho hlas a povie, že jeho rodina je stále nažive a je s ním niekde v budove. Elvis si potom uvedomí, že Gary bol celý čas v štúdiu a poslal ho na strechu, aby mal čas zabiť ochrankára na vrátnici, ukryť sa v budove a nastražiť výbušné zariadenie. Gary stanoví ďalšie podmienky - Elvis má 40 minút na to, aby ho našiel, inak všetci zomrú... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (42)

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Gibson v roli na tělo zaválel. Bez spoilerování ale k ději nelze napsat cokoliv konkrétnějšího. Snad jenom to, že po závěrečném odhalení pointy cítím zklamání. Tuhle okatou možnost jsem samozřejmě po celou dobu zvažoval (a zhruba od poloviny už jsem si byl celkem jistý), jen jsem přiznám se netušil "proč?". Ale trochu jsem přece jenom doufal v jiné rozuzlení, rafinovanější, víc thrillerové a méně banální. A navíc mi to celé připomnělo jiný slavný film, kterým se tvůrci zjevně inspirovali, a to dost možná že už za hranicí plagiátorství. Ale kdybych napsal který film, byl by to už zase spoiler, sakra. Takže pokud nechcete napovědět, tak tohle nerozklikávejte. ()

bourec 

všetky recenzie používateľa

Přiznám se, že při sledování filmečku s Melem, mým oblíbencem, jsem zase cejtil ten smutek, kam se kinematografie v Hollyúdu posunula. Tohle byl docela koukatelnej počin za dvě hvězdy, ke kterejm připlave ještě jedna  za Rigse, ale prostě ta dvojitá pointa tu průměrnou báchorku úplně uzemní. Nemám rád filmy s podobnejma koncema. Studia v Emerice se úplně zbláznila. Komiksy, dětinský filmy , LGBT a podobnej hnojník. Na parádní thriller, krimošku, akčňák už prachy nejsou. 50%. ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Mel Gibson a Kevin Dillon v ďalšom podfinancovanom Z-tku. Ale na rozdiel od Teplého sedadla má tentokrát  Mel hlavnú úlohu a celkom sa snaží. Aj rejža a scenárista v jednom sa posnažil vytvoriť napriek minimálnym nákladom pozerateľný biják. Lenže mu holt chýbal talent. Thrillerový duel medzi chlapíkom, ktorému vyhrožuje magor, že mu zabije rodinu sa absolútne nechytá napríklad na klasiku Výkupné. Scenáristicky to je nenápadité a režijne nudné. Vizuálne sa tam veľa vymyslieť nedalo, keďže sa to prakticky komplet odohráva v jednej budove, ale ani to nie je vôbec napínavé. Záporák je úplné nemehlo a naviac bez štipky charizmy. No a finálna double pointa vlastne len dodá logické vysvetlenie tomu, prečo ten thriller celý čas pôsobí ako nevydarená fraška. Som zvedavý, či sa ešte niekedy dočkáme kvalitného filmu s Melom v hlavnej úlohe. Od Dragged Across Concrete už ubehli 4 roky, tak začínam strácať nádej. Asi sa už na snahu niečo ešte predviesť vykašlal a naplno sa vydal cestou Brucea Willisa. 4/10. ()

xxmurphyxx 

všetky recenzie používateľa

Mel je borec a keď práve niekomu neláme väzy, dokáže svojím hlasom vzbudiť city homoklády aj vo mne , ale ani on to nedokázal zachrániť. Ono problém je hlavne v tom, že je to až moc okaté vo co go. To o čo ide a ako to dopadne musí byť jasné každému už po takej pol hodinke a tým pádom už film nemá čo ponúknuť, keďže jeho najväčšia devíza mala byť v zahrávaní si s divákom. ()

koty2201 

všetky recenzie používateľa

Tu budem asi naozaj stručný. Melovi Gibsonovi sa v posledných rokoch veľmi nedarí. A pauza kvôli kontroverzným vyjadreniam mu asi nepomohla. Alebo si takéto slabé filmy B-čkovej kvality vyberá zámerne. Pôvodne som dúfal, že to bude aspoň jemne nadpriemerný napínavý triler. A Mel Gibson by to potiahol svojim hereckým talentom.  On to naozaj aj ťahá a je svetlom na konci tunela. Ale márne sa snaží, ak je zvyšok filmu takýto slabý pokus zaujať novým prístupom. Pretože koniec je naozaj netradičný a nečakaný. Ale vôbec to na mňa dobrým dojmom nezafungovalo. Je to nedotiahnuté ako triler, nedotiahnuté ako čierna komédia. Do prvej polovice ide o v celku fajn žánrovku, ale koniec už stratil dych. ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (2)

  • Film sa natočil v Paríži a natáčanie začalo 9. júna 2021. (Arsenal83)

Reklama

Reklama