Reklama

Reklama

Deväťdesiatky

(seriál)
  • Česko Devadesátky (viac)
Česko, 2022, 7 h 2 min (Minutáž: 64–78 min)

Réžia:

Peter Bebjak

Kamera:

Martin Žiaran

Hrajú:

Martin Finger, Ondřej Sokol, Kryštof Bartoš, Vasil Fridrich, Robert Mikluš, Patricie Pagáčová, Kateřina Marešová, Jan Kolařík, Igor Orozovič, Matouš Ruml (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(6)

Obsahy(1)

Je všeobecne známe, že situácia po nežnej revolúcii priniesla v deväťdesiatych rokoch strmý nárast kriminality. Kriminalita v tej dobe  bola nesmierne násilná a krutá. Polícia na tieto podmienky nebola vôbec pripravená, ani vybavená a jej úloha bola nesmierne náročná. Seriál je dramatizáciou skutočných kriminálnych prípadov, ktoré vyšetrovalo 1. oddelenie pražskej kriminálnej polície a ktoré sa stali po rozdelení Československa, v rozmedzí rokov 1993 až 1995. Osobné linky protagonistov sa nezakladajú na realite, ale skutková podstata činov a spôsob ich odhalenia ostávajú autentické. Na tvorbe scenára sa podieľali tvorcovia Josef Mareš a Matěj Podzimek. Josef Mareš je bývalý vedúci 1. oddelenia a na niektorých prípadoch osobne pracoval... Na 1. oddelení nastupuje mladý, ešte neskúsený detektív Tomáš Kozák. Už ostrieľaný „operatívec“ Václav Plíšek, nie je z nováčika nadšený, avšak na riešenie takýchto  malicherností nebude čas, nakoľko obaja budú spoločne čeliť bezprecedentnému návalu vrážd. (RTVS)

(viac)

Súvisiace novinky

30. Český lev - výsledky

30. Český lev - výsledky

04.03.2023

V sobotní večer 4. března 2023 proběhl v pražském Rudolfinu jubilejní 30. ročník předávání cen České filmové a televizní akademie, Český lev. Přímý přenos ceremoniálu, během nějž byla oceněna výrazná… (viac)

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

16.01.2023

V pondělí 16. ledna v 11 hodin dopoledne proběhla tisková konference České filmové a televizní akademie (ČFTA), během které byly mimo jiné zveřejněny nominace pro jubilejní 30. ročník předávání cen… (viac)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2022

Ke konci roku opět nastal čas na pravidelnou bilanci toho nejlepšího, co na poli kinematografie letos vzniklo. Vybraní uživatelé se v předchozím příspěvku již podělili o svá osobní doporučení na… (viac)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (viac)

Reklama

Reklama