Reklama

Reklama

Onion Stark bojuje na Divokém západě s majiteli ropné společnosti o záchranu svého cibulového pole. Jako zbraň nepoužívá tradiční pistoli, ale právě pouze cibuli... Cibule, nebo pistole? Pistole, nebo cibule? Franco Nero jako hlavní hrdina, živící se především syrovou cibulí a samozřejmě chránící právo a spravedlnost, prokazuje v tomto spaghetti westernu obdivuhodný smysl pro sebeironii. Film se naváží do osvědčených westernových schémat - nehrdinský hlavní hrdina, homosexuální šerif a jeho zženštilí pomocníci, mechanik připomínající svým obličejem Adolfa Hitlera... To vše dokreslené hudbou Quida a Maurizia de Angelis. (TV Prima)

(viac)

Recenzie (173)

Bigfuckman 

všetky recenzie používateľa

Pro mě asi nejlepší parodie na western co "špageťáci" natočili. Franko Nero zde opravdu exceluje a jeho hláškám jsem se opravdu nasmál. i český dabing hlavního hrdiny panem Ladislavem Mrkvičkou se ukázal jako štastná volba. Duo přiteplených šerifových pomocníků působilo velmi reálně a komicky. Škoda jen, že u nás tenhle film na dvd ještě nevyšel. Dostal jsem chuť na cibulku. Tak cibule nebo pistole? ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

S ohledem na parodovaný Leoneho majstrštyk a závislost, co si na chřestotvaré zelenině vypěstoval během natáčení hlavní představitel, se to klidně mohlo jmenovat Tenkrát na Cibuli.. Nemůžu říct, že jsem se párkrát nezasmál, ale ten groteskní nádech, tužkou namalované pihy F.Nera a nazi-EMO-travesti spirit olejových skvrn mi vehnaly slzy smutku do očí. Nebo to nakonec byla ta cibule..? Velké štěstí, že Archibald netáhl ještě jeden povoz s česnekem - to by pak Divoký západ už neosídlil nikdo a telegramy by se posílaly přes společnost Western Onion.. ()

Reklama

agassi68 

všetky recenzie používateľa

Jasné, všetci štyridsiatnici na tom vyrastali a bol to kultový film pre deti. A tá nostalgia silno ovplyvňuje aj mňa. Teraz sa mi trochu tieto paródie na westerny premiešali a všade vidím duo Spencer a Hill. S odstupom času sa snažím prinavrátiť si to čaro no čas skrátka nezastavíte. Ale pozrieť sa to dalo aj po tých mnoho rokoch.. ()

RHK 

všetky recenzie používateľa

Původně kultovní film, dnes už jen prostá westernová komedie o neohroženém Cibuláčovi se spoustou artistických čísel a gagů, žonglování - Cibule, nebo pistole? http://www.youtube.com/watch?v=04hLkgLtSIo, přemetů a skoků v četných bitkách. Úděsně špinavý a namaškaráděný Franco Nero se zde vyřádil více než dvojice Spencer - Hill v mnoha svých filmech. Dnes však mám radši jinou než cibulovou vůni a taky krapet jiný humor. To nic nemění na tom, že pro dospívající může jít o vtipný a nezapomenutelný film, jako býval pro mne. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=zhl9VN64rXA ()

CheeseFigure 

všetky recenzie používateľa

Cibuľový Joe aneb skvelo ozvučená komédia o strete pestovateľa tejto smradľavej zeleniny s chamtivým ropným magnátom s kovovou rukou, s ktorou mu musí stále pomáhať istý Benjamin, nápadne podobný jednému nemeckému kancelárovi. Ďalej tu máme dvojicu drsných detí, z toho jedno aj keď nerozpráva, tak pije a fajčí ako správy hrdina divokého západu dospelého veku, do morku kosti skorumpovaného šerifa, po pravde bažiaceho novinára a jeho dcéru, ktorej keď poriadne natiahnete (samozrejme omylom), tak sa raduje z toho, aký ste silný. ()

Galéria (21)

Reklama

Reklama