Reklama

Reklama

Hrobníkova žena

  • Fínsko Guled & Nasra (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Guled a Nasra jsou milující manželský pár žijící se svým synem Mahadem v džibutském slumu. Rovnováhu jejich fungující rodiny však ohrozí Nasrino vážné onemocnění ledvin a bezodkladná nutnost operace, která je ale velice nákladná. Guled pracuje jako hrobník a z vydělaných peněz dokáží tak tak vyžít. Jak v takové situaci sehnat peníze na záchranu Nasry a udržet rodinu pohromadě? (Týden Afriky)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (2)

karlos-rio 

všetky recenzie používateľa

Hnusná a drsná realita, film který si na nic nehraje, nepřehání, prostě nemusí, jen ukazuje příběh , který v těchto končinách zažívá hodně lidí. ()

SAINTS 

všetky recenzie používateľa

Guled žije vo veľkej chudobe na okraji hlavného mesta Džibuti, je súčasťou skupiny hrobárov, ktorí postávajú v blízkosti nemocníc a čakajú a čakajú na pochovávanie tiel. Nasra jeho manželka má vážne ochorenie obličiek a musí podstúpiť nákladnú operáciu. Film sa potom rozvinie do Guledových zúfalých pokusov získať peniaze na operáciu. Veľký dôraz sa kladie na vykreslenie biedy a fyzickej bolesti páru. Zatiaľ čo žena trpí doma, Guled sa vydáva na dlhú a strastiplnú cestu pešo aby hľadal zdroje od svojej rodiny v odľahlej dedine. Dráma je polarizovaná medzi ľahostajnosťou jedných a solidárnosťou druhých. Film zdôrazňuje skutočnosť, že ak patrite na okraj spoločnosti v Somálsku alebo Džibuti nemáte šancu na liečbu. ()

Reklama

Galéria (12)

Reklama

Reklama