Reklama

Reklama

Vrchol nebes

  • Francúzsko Le Sommet des dieux (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Fotožurnalista je posedlý pátráním po tom, co se stalo s první expedicí na Mount Everest, a dostane se na stopu uznávaného pohřešovaného horolezce. (Netflix)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (26)

honajz2 

všetky recenzie používateľa

Hodně zajímavé téma, ale celkem nezajímavě zpracované. Hodně se to snaží divákovi zprostředkovat pocit horolezců při šplhání na osmitisícovky, ale v animovaném podání to prostě pořádně nevynikne, kór když se to snaží animací připomínat anime (tak hlavně že tu Japonci mluví francouzsky...). Když pominu posledních 25 minut, které jsou asi na celém filmu nejsilnější a hodně zapůsobily i na mě, tak to celou dobu je spíš zbytečně roztahané, než cokoli jiného. Ta práce s tempem scén se tu holt moc nepovedla. Hrané podání by podle mě bylo působivější, byť náročnější na natočení, navíc už jsem jich pár s horolezeckou tématikou viděl a z těch, na které si teď vzpomínám, mi všechny přišly zapamatovatelnější, nicméně i Vrchol nebes má své klady. Jen u mě na víc než průměrné hodnocení nestačí... 3* ()

SAINTS 

všetky recenzie používateľa

Vizualne uchvatný manga film o fotografovi a horolezcovi,ktorí idú po stopách horolezca na Everest George Malloryho a nasleduju volanie hôr.Režiserovi Imbertovi sa darí preniest grafický román filmu bez toho aby zakryl jeho pôvod.Ako mnohé horolezecké filmy aj The Summit of the Gods naráža na paradoxnú fascináciu,ktorou vysoké hory pôsobia na ludí.V nebezpečnej situácii sa ocitnú aj protagonisti Fukamachi a Habu .Leziete alebo fotografujete v extremných podmienkách: v mraze,vo vysokej nadmorskej výške a bez velkého množstva kyslíka,ích život doslova visí na lane. ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Priznám sa, že od animovaného prevedenia tejto témy som nemal až tak veľké očakávania, ale ako milovník horolezeckej tématiky som bol aj tak zvedavý a film som si so záujmom pustil a teda ma mimoriadne prekvapil, lepšie to už snáď ani dopadnúť nemohlo. Síce som si myslel, že sa bude venovať primárne záhady okolo Malloryho výstupu na Everest, čo tu nakoniec má len malý priestor, ale to nie je vôbec žiadny problém, tvorcovia si tu pripravili vynikajúci scenár presne pri milovníkov a znalcov horolezectva, ktorý ma už po chvíli strhol a naplno pohltil. A tak tu máme dve skvelé línie o fotografovi špecializujúcom sa na hory a špičkovom horolezcovi, ktorý túži po niečom výnimočnom. Hlavne jeho charakter je tu špičkovo podaný, takéto postavy mám veľmi rád, na prvý pohľad tvrdý a nekompromisný, ale vždy sa zachová správne a hory sú pre neho všetkým. S ním som sa hneď stotožnil, užíval si všetky jeho repliky a konfrontáciu s okolím, kto miluje hory a má s nimi trochu viac skúseností to pochopí hneď a zvyšok zase nikdy. A aj jeho línia ponúkne niekoľko špičkových situácií, ktoré mi prišli napínavejšie ako pri mnohých hraných podobných filmoch. lezenie s chlapcom a aj komplikácie na severnej stene Grandes Jorasses berú dych a prepojenie línií pri výstupe na Everest tiež. Táto línia je tak dobrá, že fotograf nutne musí zaostávať, ale to v tomto prípade ozaj nie je hanba a aj to ma nadmieru bavilo. A ukončenie už nemohlo byť lepšie. Prekvapením je špičková a mimoriadne detailná animácia. Tu sa s tým tvorcovia vyhrali, po horolezeckej stránke, čo sa týka samotných vrchov, výstroje a aj metodiky lezenia, by si mali brať všetci príklad a ľahko zatienia tých pár detailov, ktoré možno presne nesedia, ale vzhľadom na konkrétnu situáciu im rozumiem. Ale aj mimo toho sa tu s vizuálom vyhrali, či už v akcii ako lavína, alebo aj mimo nej. A v kombinácii s perfektnou hudbou je to mimoriadny zážitok. Takže toto by som nikdy nečakal, ale musím ísť s hodnotením naplno, vynikajúci horolezecký film s perfektným scenárom, postavami, audiovizuálom a aj celkovým posolstvom, pre mňa nová srdcovka. 88% ()

Maniik88 

všetky recenzie používateľa

Prečo lezci postupne zdolávali tie najvyššie a najťažšie hory sveta? A prečo hľadali stále zložitejšie prístupové cesty, prípadne išli v zime či bez kyslíka? Aj takýmito otázkami sa film zaoberá. Je to zaujímavé, prebieha akoby vyšetrovanie z pohľadu reportéra, hľadá sa legendárny horolezec a rozmýšľa sa, na čo sa ešte chystá. Do toho sa hľadá foťák stratených horolezcov, ktorí možno už v 30tych rokoch pokorili Everest, no nikdy nedošli dole. Mne sa to proste páčilo, bol tak trochu outdoor film, akurát bol animovaný. Mimochodom hodne dobre. Hlavne hory a príroda. Psychologická stránka filmu bola najpútavejšia. Za mňa spokojnosť. ()

UhLee 

všetky recenzie používateľa

(7,5/10). Já osobně anime moc nesleduju, takže nedokážu dostatečně docenit kvalitu tohoto snímku co se týče anime stránky. Co ovšem musím vyzdvihnout je styl, jakým to je natočeno. Je to to velice poutavé a od prvních minut to diváka vtáhne do děje a dokáže si získat jeho plnou pozornost. Perfektně balancuje na hranici jakési filozofie a akčních pasáží. Osobně mám hrozně rád filmy z prostředí velehor, kdy člověk překonává limity. O to víc to pro mě bylo atraktivní sledovat v animovaném prostředí, protože to je něco nového. Hrozně se mi tam líbily hluboké myšlenky, které film divákovi předkládá a on se tak dokáže plně ztotožnit s hlavním hrdinou a jeho lásko - posedlostí horolezectvím. Velká spokojenost a jsem rád, že Netflix dává prostor takovýmto neznámým filmům a tak trochu ukazuje, že není tak úplně tou "woke" službou za kterou ho všichni pokládají. ()

Galéria (42)

Reklama

Reklama