Reklama

Reklama

Muréna

Trailer 2

Obsahy(1)

Julijino dospievanie vyzerá navonok ako dokonalá idyla. Dni prežíva na skalnatom brehu Jadranu, v útulnom penzióne, ktorý prevádzkuje jej otec Ante. Vzťahy vo vnútri rodiny však majú od harmónie ďaleko. Ante je manipulatívny, žiarlivý tyran. Napätie medzi ním a jeho dcérou i ženou Nelou narastá vo chvíli, keď do ich domu príde starý rodinný priateľ Javier. Šarmantný cudzinec ponúkne Juliji možnosť úniku. Závan slobody vyvolaný jeho prítomnosťou sa prelína s atmosférou žiadostivosti a násilia. (Filmtopia)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (30)

Tomas_PO 

všetky recenzie používateľa

Pozerané v lete v záhradnom kine, čo je skvelá voľba pre chorvátsky film odohrávajúci sa uprostred mora a ideálne na letný večer. Z celého filmu sála autenticita Chorvátska, čo je zároveň na ňom to najpríťažlivejšie. Dejovo komplikovaný príbeh otca a dcéry, s jasným odkazom. Poteší aj ako neholywoodsky film. ()

Slarque 

všetky recenzie používateľa

Gracija Filipovićová byla jednoznačně castingovou výhrou. Psychologicky to nebyla nijak lehká úloha, navíc bylo třeba, aby byla doslova jako ryba ve vodě. Ostatně většinu filmu neopouští záběr, a až na pár výjimek je vlastně pořád v jednodílných plavkách (či neoprenu). Přestože hlavní boj svádí s otcem v podání Leona Lučeva, smysl tu dává i angažování maorského herce Cliffa Curtise do role zámožného otcova známého. Tenhle film je ostatně celý pečlivě promyšlený, a přitom dokáže být i velmi dramatický. ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Prostredie, v ktorom sa film odohrával, malo veľký potenciál. Rovnako aj základ príbehu so zaujímavými postavami, medzi ktorými to poriadne vrelo už od samého začiatku. Ale napokon celý film pôsobil dosť nenápadne a držalo sa to tak akosi pri zemi . Dejová línia bola až príliš jednoduchá, nehovoriac o takmer neviditeľnej dramatizácii, ktorá sa tu vyskytla len tak sporadicky. Veľká škoda, lebo táto zápletka mala určite čo povedať a príbeh sa mohol rozvinúť aj do epickejšej formy. 2* ()

Easykill 

všetky recenzie používateľa

Na to jaké měla Muréna ohlasy a to ne jen na festivalu v Cannes tak musím říct, že je to vlastně "drama bez drama". Celý film jsem čekal nějaký zvrat, jakýkoli. Bohužel se nedostavil. Ano máme tady dospívající, svým majetnickým otcem drženou "holčičku", která se chce z jeho spárů vymanit, ale vůbec se jí to nedaří. Žádná žhavá letní romantika se také nekoná (až na pár rádoby sexy záběrů na prsa a...). Jediné plusy filmu, alespoň za mě jsou prostředí, potenciál (bohužel nevyužitý) a herecké výkony. Lepší 2* ,víc si to nezaslouží. ()

Othello 

všetky recenzie používateľa

Blbý je jak je to vlastně celý strašně banální. Nejsilnějším atributem filmu pak je tedy ta neustále ve vzduchu visící hrozba fyzického násilí ze strany idiotského otce protagonistky, ke kterému vlastně nikdy nedojde (respektive nikdy hrdinku přímo neudeří), ale přesto je všudypřítomné a o to nepříjemnější. ()

Galéria (8)

Zaujímavosti (1)

  • Filmovalo sa v chorvátskom národnom parku Kornati, na pláži v Dubovici a tiež v Otok Mana. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama