Reklama

Reklama

Blue Bayou

  • Kanada Blue Bayou (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Američan korejského pôvodu Antonio (Justin Chon) si žije pokojný život v Louisiane so svojou tehotnou manželkou Kathy (Alicia Vikander) a malou nevlastnou dcérou Jesse (Sydney Kowalske), lenže jedného dňa ho doženie minulosť a jemu hrozí deportácia z krajiny, kde prežil celý svoj život. (Arsenal83)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (12)

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

čekal jsem prvoplánový doják a místo toho jsem dostal funkční a místy poměrně silné drama,které sice jde hodně po emoční stránce,ale neměl jsem z něj dojem,že je to celé na sílu.Trošku mi sice vadilo to jak k celému procesu deportace došlo,protože mi to přišlo takové laciné (minimálně v tom,že se tu zase ukazuje policie jako ti,kteří jsou pure evil a není proti tomu obrany),ale na druhu stranu je to vyváženo rýpnutím do systému adopcí a osvojování mimoamerických dětí.O tom sice vím úplnou tužku,nicméně nějaké problémy tam evidentně budou...70% ()

Skeksis 

všetky recenzie používateľa

Úchylné americké zákony v jej byrokratickom systéme Kórejcovi, ktorý ani nevie, ako sa tam ako dieťa dostal, spôsobili, že sa tam musel ako dospelý vrátiť. Pritom nevedel asi ani kváknuť po kórejsky. Séria odporných náhod a nedorozumení je vrcholne nasierajúca. Dialo sa tam v skratke to, že: posratému aj hajzel spadne na hlavu. Nebolo povedané odkiaľ presne je, či ho deportujú do Severnej alebo Južnej Kóreje, ale ak do Severnej, tak by som sa radšej utopila v tom močiari, či kde to chodil vegetovať. A dosť mi vadila hudba, ktorá tam cez "snové" a miestami zbytočné zábery vkuse prenikala. Radšej mám priamejší štýl, možno by to filmu pomohlo - niečo drsnejšie, napríklad ticho:)). Páčil sa mi koniec, ktorý bol bez zbytočného pátosu, na ktorom som sa napriek všetkej tej dráme, drááme, dráááme musela rehotať. ()

Reklama

Razzor_82 

všetky recenzie používateľa

"Snaží se mě deportovat." Imigrant, který si v dětství prošel peklem a kriminální minulostí našel milující rodinu, kterou ale nedokáže uživit. Krásná manželka i pohodová nevlastní dcera. Příběh je silný a má patřičné emoce, jenže ten důvod k deportaci je dost laciný. Amerika má sice šílené zákony ale tady jde prostě poznat, že je to upravené cíleně na emoce. Vik to sluší jako vždy. Konec je zbytečně emočně vypjatý. 6/10 ()

xxmurphyxx 

všetky recenzie používateľa

Nebolo to márne, ale predsa len som čakal viac. Príbeh je viac menej jednoduchý a chýba mu nejaká vyslovene silná scéna, čo je celkom škoda, lebo herecké výkony sú topka a chémia medzi postavami funguje na jednotku, kde hlavne tá medzi Chonom a jeho nevlastnou dcérou dokáže upútať. Atmosféra je taká ne/príjemne melancholická s nádychom nostalgie s veľmi dobre napasovaným soundtrackom a obraz, ako vínko. Hneď ma dostal použitý formát aj filter, filmu naozaj sekne. Takže ešte raz, trošku škoda, že to nešlo viac do kosti. Nejaké tie emócie tu sú, ale nič z čoho by ma odvalilo. S výnimkou konca. Ten je na môj vkus trošku viac prepálený a už citeľne tlačí na pílu aj keď nejde o žiadnu tragédiu. Ale dalo sa to vybalancovať trošku lepšie. Ale na jedno pozretie určite fajn vecička. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Film má vynikajúci začiatok, silná téma a človek čaká, ako sa to celé vyvinie a vyrieši. Nakoniec je z toho ale nepretržité slzavé údolie, tlačí sa na city, tlačí sa na diváka, herci plačú a divák má tiež. Navyše film nie je úprimný. Nešlo mi do hlavy, ako sa môžu len tak deportovať ľudia z krajiny, ktorí tam žijú celý život. Popátral som a zistil, že film je pozmenený tak, aby dostal z diváka emócie, no v skutočnosti nikto nemôže byť z USA deportovaný, pokiaľ nevykonal závažný zločin, ako je ublíženie na zdraví, zbrane, drogy... V skutočnosti neexistujú žiadni "nenaturalizovaní adoptovaní". Tým pádom zahynulo celé posolstvo filmu. ()

Galéria (18)

Zaujímavosti (1)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v americkom meste New Orleans. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama