Reklama

Reklama

Seolganghwa

(seriál)
Južná Kórea, (2021–2022), 23 h 44 min (Minutáž: 77–103 min)

Epizódy(16)

Obsahy(1)

V roce 1987 pronikne zkrvavený Soo-ho (Hae-in Jeong) do koleje Ženské univerzity v Soulu. Studentka Yeong-ro (Jisoo), která se do něj zamilovala při rande na slepo, mu ošetřuje rány, zatímco kolej je intenzivně sledována. Soo-hoova tajemství jsou postupně odhalována a on čelí konfliktu mezi tím, co cítí k Yeong-ro, a zodpovědností ke svým kamarádům a svému sourozenci, který na něj čeká v rodné zemi. Jaký bude jejich osud? (Disney+)

(viac)

Recenzie (3)

bulinka 

všetky recenzie používateľa

Na začiatok pridávam k seriálu špeciálne info. Proti tomuto seriálu sa podpísalo niekoľko petícií , kým ho vôbec začali vysielať. Počas natáčania unikli informácie ohľadom hlavnej postavy seriály. Hlavnou postavou mal byť severokórejský špión vystupujúci ako prodemokratický študentský aktivista, ktorý infiltruje Južnú Kóreu, aby vyvolal chaos a politickú nestabilitu. Yoo Hyun-Mi, ktorý 12 rokov písal scenár k seriálu sa musel veľmi tešiť všetkým tým problémom a chaosu, ktoré nasledovali. Keď seriál začali vysielať, ďalšie petície za jeho zrušenie boli doručené do kórejského "Modrého domu". Necelé 4 mesiace po začatí vysielania vyhlásila Kórejská komisia pre komunikačné štandardy, že seriál neprekrúca históriu ani neočierňuje demokratické hnutie. Ja si myslím, že niečo obdobné, čo bolo zobrazené v seriály (tá politická časť), by sa v období komunizmu mohlo odohávať v hociktorom štáte. Alebo aj v inom historickom období. Seriál som začala pozerať, lebo som bola zvedavá na Jung Hae In-a a tiež téma vzťahov Severnej a Južnej Kórei ma už dlhšie zaujíma. Som veľmi rada, že z toho neurobili trápnu komédiu, ale ozaj to bolo vážne a zmysluplné. Jedine mi vadili zo začiatku ublačané manželky hlavných politikov. Prvé časti boli krásne a potom to prišlo... Sever: opäť výchova v duchu komunizmu, vernosti strane. Politická strana dáva vlastne zmysel života človeku, za všetko treba ďakovať politickej strane a vodcovi a ty musíš poslúchať rozkazy strany, inak ti zabijeme rodinu alebo ich vezmú do "tábora". Spoiler: Kvôli službe vodcovi a strane nie je problém opustiť aj vlastné deti.....akože ďakujem pekne...Juh: pre moc a peniaze urobia čokoľvek...aj dohodu so Severom...a aby vyhrali politické voľby môžeme vyhodiť do vzduchu aj internát so študentami...v tomto chaose na seba narazia dvaja, čo sa nemali nikdy stretnúť a zaľúbia sa. Pre mňa sú herci, ktorí dokážu hrať bez slov len očami, geniálni a to je pre mňa v tomto seriály Jung Hae-In. Každý jeho pohľad na Kim Ji-Soo bolo buď pohladenie na duši, alebo hrozne bolestivé. V srdci som plakala za neho. Spojenie jeho mimiky, gestiky, kamery....TOP! Kim Ji-Soo sam i páčila, lebo nebola ako väčšina hlavných postáv, afektovaná, upišťaná. Bola síce nevinné, neskúsené a hanblivé dievča.. ale beriem v úvahu vek a dobu...a prvá láska a všetko celé zle. Perfektné boli zvraty postáv. Komu som verila, sa ukázal ako zradca, komu som neverila, sa ukázal koniec koncov ako správny človek. Trio politikov ktoré tam kuli pikle a navzájom sa kvôli moci klamali, podvádzali...hnus. Atmosféra seriálu neskutočná, originálny soundtrack nádhera. A kamera! Zlaté ruky kameramana/ov :). Seriál je plný akcie, intríg, politiky, korupcie, podvodov... A bonusy na konci každej časti :) . Rukojemnícka dráma, ktorá sa zmení na to, že rukojemníci sa báli zachrániť, aby ich potom nezabili politici. Za mňa 5 hviezdičiek. ()

Felisr 

všetky recenzie používateľa

Jak už zmínila uživatelka bulinka - mraky protestů proti seriálu nechápu, vzhledem k tomu, že nešlo o dokument. Krom občasné roztřesené ruční kamery je seriál výborně zpracován a přestože je v asi 15 dílech řešena situace s rukojmími a jednotlivé díly mají stopáž celovečerního filmu, nenajdete ani minutu nudy. Herci všichni vynikající a dobová atmosféra maximálně přesvědčivá. Za mě 90%, ubrala jsem za tu vyklepanou kameru a nereálné zobrazení herců, kteří jsou po x-dnech stále vymydlení, načesaní a vousy se ani neopovážily jim povyrůst. ()

Reklama

Anglicankaaa 

všetky recenzie používateľa

U posledního dílu jsem to už nedala a regulérně se rozbrečela, což se mi stává velmi ojediněle. Jisoo je nejen dobrá zpěvačka, ale i skvělá herečka. Malé doporučení: seriál nedoporučuji slabým povahám, protože některé scény jsou velice naturalistické. ()

Galéria (6)

Zaujímavosti (4)

  • Seriál je založen na memoárech muže, který utekl z politického zajateckého tábora v Severní Koreji. (TammiLargo)
  • V březnu 2021 se seriál stal předmětem kontroverze související s údajnými historickými nepřesnostmi ve scénáři. Kontroverzi předcházelo zrušení seriálu Joseongumasa (od r. 2021) kvůli podobným obviněním z historického zkreslení. (TammiLargo)
  • V období od 26. března do 25. dubna roku 2021 podepsalo online petici Modrému domu, požadujícímu zastavení produkci seriálu Snowdrop, celkem 226 078 lidí. 14. května Modrý dům vydal oficiální odpověď na petici, ve které odmítl výzvy ke zrušení seriálu. V reakci bylo uvedeno, že Modrý dům nehodlá zasahovat do výroby seriálu Snowdrop s odkazem na ochranu svobody projevu v jihokorejském zákoně o vysílání, který zaručuje nezávislost vysílatelů a zakazuje mimosoudní regulaci nebo zásahy. (TammiLargo)

Reklama

Reklama