Reklama

Reklama

Námesačníci

  • Česko Náměsíčníci (viac)
Trailer 8

VOD (1)

Obsahy(1)

Niekedy je lepšie svoju malú sestričku počúvať! Keď starší brat Peter jednej noci zistí, že jeho sestra Anna zmizla, uvedomí si, že jej bláznivý príbeh o hovoriacom chrobákovi nebol vymyslený. Anna bola unesená zlým Mesačným mužom, keď sa pokúsila pomôcť rozprávajúcemu chrobákovi, pánovi Zoomzemanovi. Aby ju zachránil, Petrovi nezostane nič iné, než sa vydať za ňou – na Mesiac. Počas svojho neuveriteľného dobrodružstva sa musí zúčastniť vesmírnych pretekov a získať pomoc na slávnosti organizovanej Nočnou vílou na jej zámku v oblakoch. A tak začína Petrova fantastická jazda s duchmi prírody okolo Mliečnej dráhy… (Forum Film SK)

(viac)

Videá (5)

Trailer 8

Recenzie (11)

oveckaoa 

všetky recenzie používateľa

Animovaná slátanina podobně nudná jako Wendel a Wild. Brouk žije s brouky v bříze jednou jich napadne jakýsi chlápek a oni se mu postaví jelikož jsou slabí tak to nedají  a ten brouk povolá Noční vílu co pošle ten strom , useknutou ruku toho brouka , jeho starou  a toho chlápka  na měsíc s tím, že tam zůstanou dokud je nějaké  odvážné děcko nezachrání. Posuneme se dále a ten brouk najde holku s bohatou představivostí a jejího bratra tu holku vezme na měsíc kde ji unese ten chlápek a její brácha se jí snaží zachránit. Na pomoc má toho brouka a sandmana. 1 hvězda za tu medvědici a vtip s ní a jedna za ty létavice. Do kina na to jít jsou vyhozené prachy 40 procent. Pokud chcete měsíční animák pusťe si radši tohle Až na Měsíc (2020) ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Nemecké animované filmy sú pre mňa niekedy až treťotriedne. Čo som mal možnosť vidieť nejaké ich filmy, tak animácie vyzerajú o niekoľko tried horšie, príbehovo sú vždy len klišé na totálku a pokiaľ sa im náhodou k tomu ešte podarí pokašlať absolútne elementárne veci, prúser je na svete. "Moonbound" našťastie do tejto kategórie nespadá. Na druhú stranu ale neviem či ide o film, ktorý by si dnes niekto aj reálne užil. Príbeh bol napísaný ešte niekedy roku 1912, čo dodáva tým elementom, ktoré tu máme možnosť vidieť celkom dobrú dávku fantázie. A ako rozprávka pre deti to má svoje čaro. Podobne ako keď sme my mohli sledovať dobrodružstvo a cestovanie "Malého Princa". No dnes už je doba trošku iná a veci sa dosť zmenili. Takže je pre mňa otázne, či si budú môcť dospelí užiť tento film bez toho, aby si nepotrebovali veci logicky zdôvodňovať. Pretože sa nebudem diviť, ak ich určité elementy budú rušiť. Deti by možno ten problém mať nemuseli, no aj tak si hovorím, že doba už je príliš moderná na to, aby to nejako dokázali akceptovať. Ale v rámci možností to funguje celkom dobre. Je tu niekoľko dobrých momentiek, je tu niekoľko trápnych momentiek, je tu niekoľko fórov, pri ktorých som skutočne prevrátil očami a mal pocit, že toto bolo viac než len trápne, ale na jedno pozretie okey. Je možné, že film sa neskôr dostane aj do kín a možno pri tom vaše decká na čas zabudnú na svet okolo a pocestujú s Petrom a jeho sestrou na mesiac. Možno. Hodnotenie: C+ ()

Reklama

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Podpriemerný animák z nemeckej produkcie, ktorý nezaujme ani dejovo, ani vizuálne a ani charakterovo. Až príliš infantilno-detský dej z toho robí dosť nezmyselný snímok a navyše nudne natočený. Jednu hviezdu pridám za pár zaujímavých postavičiek, z ktorých budú mať deti radosť, ale inak nič zaujímavé sa nekoná. 40 % ()

Stanislaus 

všetky recenzie používateľa

Náměsíčníci mi hodně připomínali film Arthur a Minimojové, nicméně po projekci jsem se dozvěděl, že jde o adaptaci více než sto let starého příběhu - a sice divadelní hry Petříkův výlet na Měsíc, která byla později vydána jako ilustrovaná pohádka. Samotný námět - pro dnešního zmlsaného diváka spíše tuctového ražení - je právě největším tahounem filmu, jemuž ale podráží nohy samotné zpracování a scénář. Některé nápady byly opravdu pěkné (např. Malá a Velká medvědice), nicméně klopýtaly přes ne úplně sympatické postavy a místy zbytečně obhroublý scénář. V závěru se (dětskému) divákovi sice dostane poučení, osobně jsem však postrádal větší dávku odlehčeného humoru a líbivé dobrodružné akce. Dvě a čtvrt hvězdičky" ()

Galéria (42)

Reklama

Reklama