Reklama

Reklama

Povedz to psom

  • Česko Řekni to psem
Trailer

Obsahy(1)

Dita (Berenika Kohoutová) je mladé dievča, žije so sympatickým Filipom (Igor Orozovič) a pracuje pre svoju najlepšiu kamarátku Gábinu (Hana Vágnerová). Táto idylka sa však náhle skončí, keď namiesto vytúženého dieťaťa dostane od svojho partnera border kóliu. Ale Filipovi akosi uniklo, že Dita sa bojí psov. Navyše to znamená, že je “psíčkar”, a tí sú takí smiešni. Úbohá border kólia je v tom úplne nevinne, a hoci robí psie veci, aby potešila svojho nového majiteľa, Dita sa nenechá uniesť tým, že je pes. Nielenže dostane od Filipa psa, ale dostane aj kopačky. Filip ju opustí s klasickými výhovorkami, že nie je pripravený na vážny vzťah, že je príliš mladý a že hľadá sám seba. Opustenú Ditu čakajú veľké problémy. Akoby nestačilo, že má na krku nového psa, zradí ju jej najlepšia priateľka a šéfka Gábina. Dita tak nakoniec príde o prácu. Zrazu je všetko zle. Aby toho nebolo málo, Ditina príliš aktívna a trochu afektovaná matka (Veronika Žilková) sa rozhodne pomôcť svojej dcére nájsť si nového priateľa. Našťastie sa Dita proti svojim očakávaniam zblíži nielen so svojím psom, ale aj s ostatnými milovníkmi psov. Od propagátorky psích ihrísk pani Voráčkovej (Táňa Medvecká), cez bývalého barového klaviristu pána Drnca (Jiří Lábus) až po Petra (Štěpán Benoni), z ktorého sa možno vykľuje niečo viac ako len jej zdanlivo čudný sused. A to možno aj vďaka tomu, že jeho psom je border kólia. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (97)

Stanislaus 

všetky recenzie používateľa

Řekni to psem je tuctová romantická komedie z tuzemské produkce, která však není dostatečně romantická, ani humorná, a snaží se tyto nedostatky vykompenzovat přítomností několika psích postav, jejichž upřímný hnědooký pohled oblouzní nejednoho diváka. Trailer vyzrazuje velkou část zápletky i celého příběhu, takže se žádné velké dějové zvraty nekonají, které by divákovi utkvěly v paměti. Herecké obsazení nebylo špatné, ale představitelé mi přišli až moc svázaní svými žánrově omezenými rolemi. Lepší dvě hvězdičky! ()

Anet21 

všetky recenzie používateľa

⚪Dosti schematické, ani komédia, ani skutočná romantika, síce nie toľko tlačené na pílu v oblasti humoru, ale aj tak sa tu objaví pár trápností, nad ktorými možno pretočiť očkami. Ako celok skôr stagnujúce a bez nápadu, tá slniečkovosť ohľadom témy ,,vlastniť psíka " je zase tak sladká, až diváka bolia zuby. Celkovo, načo sa nakrúcajú podobné filmy v žánrovke stále znova a znova, aj tu sa radšej mohli niektoré motívy rozvinúť do dramatickejšej podoby a vytvoriť komornú sociálnu drámu, pretože tých je v našich končinách naozaj pomálo, ale nie, radšej toto. S takýmto dačím má scenárista asi menej roboty.⚪ ()

Reklama

MrHlad 

všetky recenzie používateľa

Dita se právě rozešla s přítelem a zůstala jí po něm deprese a pes, kterého nechtěla. Ale zbavit se ho nehodlá. Díky němu postupně získává ztracený optimismus a navíc se seznámí s trochu trhlým, ale milým sousedem. A život by zase mohl stát za to. Řekni to psem je starosvětsky pojatá romantická komedie, která není zbytečně komplikovaná ani vulgární, zároveň ale není ani ničím překvapivá nebo originální. Fajn herci a nadprůměrné řemeslo ji však bez problémů řadí mezi to lepší, co u nás v žánru vzniká. ()

wowylgu313 

všetky recenzie používateľa

35-40% :) a proč? Tak nejvíc procent si odneslo to že tam měli "hlavní" scénář zvířata. Pes a kočka je v mém srdci vítána odrůda. Obsazení herců taktéž vyhovovalo. Bohužel vše ostatní už bylo pěkné v pr .... Dialog všech a všude působil jak z nějakých dlouholetých seriálu alá Ulice, Slunečná, Zoo atd atd ... Celé to story bylo bezvýznamné, nudné a neskutečné klišé. Česká romantická/komedie, která nebyla vlastně vůbec vtipná a romantika? Kde to? Co to? Bohužel takhle né no ... :/ Jsem si ale naprosto jistý že pokud má někdo doma psa a je na něm extrémně ujetý tak tomuto filmu dá pět hvězd. Protože prostě haf haf ... A to se pak nekouká na nic jiného v hodnocení filmu. ()

dopitak 

všetky recenzie používateľa

Lábus je fajn, Medvecká taky, Kohoutová přežitelná, Benoni se dá rozdejchat, Žilková hraje to svoje Tele tele a Vagnerová  jako vždy ultrasvini. Ale dohromady je to hrozný film, hloupý a předvídatelný každým dějovým posunem. Natočeno pro hloupé lidi. Líbil se mi Roden, i když ten jeho přerod z nuly do superpodnikatele nebyl dovysvětlen. Opravdu bude někdo na proslovu před dětmi říkat že šlápl do hovna? Tak pozor u tohohle filmu, abyste z něj neměli podobný pocit. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (4)

  • Autorka scénáře Irena Obermannová o své inspiraci k napsání příběhu dodává: „Tenhle scénář jsem začala psát, když jsem byla totálně zoufalá a řekla jsem si, že bych potřebovala vidět nějaký milý, romantický film o lásce, kde všechno dobře dopadne. Takže na začátku toho celého byl pocit. Potřeba filmu, který pohladí. Řekni to psem ale nevidím jen jako film o pejskařích. Ostatně já sama psa nemám. V pejskařské komunitě totiž komunikují i ti, co to neumějí. Samotáři, morousové i podivíni, staří s mladými… Je to příběh o nás, co si často neumíme říct ty nejobyčejnější věci – třeba: ‚Mám tě rád.‘ V tomhle příběhu to nakonec za ty dva řeknou jejich psi.“ (rakovnik)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach Prahy. (dyfur)

Reklama

Reklama