Reklama

Reklama

Povedz to psom

  • Česko Řekni to psem
Trailer

Obsahy(1)

Dita (Berenika Kohoutová) je mladé dievča, žije so sympatickým Filipom (Igor Orozovič) a pracuje pre svoju najlepšiu kamarátku Gábinu (Hana Vágnerová). Táto idylka sa však náhle skončí, keď namiesto vytúženého dieťaťa dostane od svojho partnera border kóliu. Ale Filipovi akosi uniklo, že Dita sa bojí psov. Navyše to znamená, že je “psíčkar”, a tí sú takí smiešni. Úbohá border kólia je v tom úplne nevinne, a hoci robí psie veci, aby potešila svojho nového majiteľa, Dita sa nenechá uniesť tým, že je pes. Nielenže dostane od Filipa psa, ale dostane aj kopačky. Filip ju opustí s klasickými výhovorkami, že nie je pripravený na vážny vzťah, že je príliš mladý a že hľadá sám seba. Opustenú Ditu čakajú veľké problémy. Akoby nestačilo, že má na krku nového psa, zradí ju jej najlepšia priateľka a šéfka Gábina. Dita tak nakoniec príde o prácu. Zrazu je všetko zle. Aby toho nebolo málo, Ditina príliš aktívna a trochu afektovaná matka (Veronika Žilková) sa rozhodne pomôcť svojej dcére nájsť si nového priateľa. Našťastie sa Dita proti svojim očakávaniam zblíži nielen so svojím psom, ale aj s ostatnými milovníkmi psov. Od propagátorky psích ihrísk pani Voráčkovej (Táňa Medvecká), cez bývalého barového klaviristu pána Drnca (Jiří Lábus) až po Petra (Štěpán Benoni), z ktorého sa možno vykľuje niečo viac ako len jej zdanlivo čudný sused. A to možno aj vďaka tomu, že jeho psom je border kólia. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (97)

kluzo 

všetky recenzie používateľa

Český film, který moc nenadchne. 33%, a to jsem pejskař. Filmařská i herecká rutina bez invence. Děj... Průměrný příběh, ne moc záživně ztvárněný. Na romantický film tam bylo málo, spíše žádná, uvěřitelná láska. Na komedii tam bylo málo, spíš žádný, humor. Na pejskařský film tam bylo málo psí lásky, psích očí, psího kamarádství, prostě všeho, proč si lidi psy pořizují a co na nich milují... Pěkná písnička u závěrečných titulků, složená Kapitánem Demo a pěkně zazpívaná Berenikou Kohoutovou to nezachránila. Beru ji spíš jako omluvu za po hříchu nevyužitý potenciál. ()

Stanislaus 

všetky recenzie používateľa

Řekni to psem je tuctová romantická komedie z tuzemské produkce, která však není dostatečně romantická, ani humorná, a snaží se tyto nedostatky vykompenzovat přítomností několika psích postav, jejichž upřímný hnědooký pohled oblouzní nejednoho diváka. Trailer vyzrazuje velkou část zápletky i celého příběhu, takže se žádné velké dějové zvraty nekonají, které by divákovi utkvěly v paměti. Herecké obsazení nebylo špatné, ale představitelé mi přišli až moc svázaní svými žánrově omezenými rolemi. Lepší dvě hvězdičky! ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Řekni To Psem" dávam jeden bod navyše za to, že som sa na niektorých scénkach spolu s manželkou úprimne smial. Fakt, že česká komédia zo mňa dostane reálny smiech nie je samozrejmosťou takže za to nebudem dávať rating, aký by si inak tento film asi zaslúžil. Pretože v princípe by som mohol povedať, že všetko je spracované veľmi jednoducho. Príbeh je jednoduchý, situcie sú jednoduché, zvraty sú ľahko čitateľné... a veci, ktoré postavy pochopia o 20 minút neskôr než my sú samozrejmosťou. Na druhú stranu to ale nie je až takou urážkou mojej inteligencie ako by sa to miestami mohlo tváriť. A hlavne ako som spomenul, ten humor funguje dosť dobre na to, aby som prižmúril oko a dal filmu lepšie hodnotenie. Každopádne si ale myslím, že po úžasných "Hraniciach Láskyby som radšej videl Hanu Vagnerovú v projektoch, v ktorých by vedela lepšie vyniknúť. Pretože na takéto role je jej talentu škoda. Hodnotenie: B- ()

Ben Nevis 

všetky recenzie používateľa

Reklama na pejskaře, protože vše se točí kolem nich. Dita působí jako životem znuděná mladá žena, která má problém sehnat práci i Praze (!). Psy nesnáší, ale to je lež. Všichni ve filmu pejsky milují, protože jsou bezúdržboví a maximálně něco roztomile rozkoušou. Zápletka je romantická klasika, ale děj kolem ní naprosto hloupý. Lidé se párují, aniž by měli něco společného. Pořiďte si pejska v vše ostatní se vyřeší samo. ()

mira007 

všetky recenzie používateľa

OrozovičKohoutový kopačky a psa na rozloučenou a ve stejném baráku bydlí Benoni se psem stejné rasy, ale opačného pohlaví. Dějově toť vše a zbytek je předvídatelná klišé vztahovka jakože komedie bez vtipu. Pozitivem budiž pejskařská téma a že to nepůsobí tak křečovitě jako konkurenční české výtvory. Jedna hvězda navíc za Burianovu (aka Kapitán Demo) titulní svěží pozitivní melodii, ke který něco nazpívala hlavní hrdinka. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (4)

  • Autorka scénáře Irena Obermannová o své inspiraci k napsání příběhu dodává: „Tenhle scénář jsem začala psát, když jsem byla totálně zoufalá a řekla jsem si, že bych potřebovala vidět nějaký milý, romantický film o lásce, kde všechno dobře dopadne. Takže na začátku toho celého byl pocit. Potřeba filmu, který pohladí. Řekni to psem ale nevidím jen jako film o pejskařích. Ostatně já sama psa nemám. V pejskařské komunitě totiž komunikují i ti, co to neumějí. Samotáři, morousové i podivíni, staří s mladými… Je to příběh o nás, co si často neumíme říct ty nejobyčejnější věci – třeba: ‚Mám tě rád.‘ V tomhle příběhu to nakonec za ty dva řeknou jejich psi.“ (rakovnik)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach Prahy. (dyfur)

Reklama

Reklama