Reklama

Reklama

Zero to Hero

  • Hongkong On Your Mom, Get Set, Go! (viac)

VOD (1)

Obsahy(1)

Film o vztahu paralympijského rekordmana So Wa-Waie s jeho matkou a překážkách, které spolu musí překonávat. (Netflix)

Recenzie (4)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Zero to Hero je príbeh 12-násobného paralympijského medailistu z Hongkongu So Wa-wai. A z veľkej časti sa mu to podarilo. Keď sa človek zahĺbi do príbehu, je naozaj dojímavé sledovať chlapca, ktorý sa narodil s detskou mozgovou obrnou, ako láme svetové rekordy a snaží sa uživiť svoju chudobnú rodinu. Sú tu ťažké situácie, ktoré divákom pohnú. Ako keď prvýkrát donesie medailu domov a poďakuje matke, že mu tak verila. Kedysi nemohol chodiť, dnes vyhráva bežecké súťaže. Druhou stránkou sú ťažké sociálne pomery, kedy to chce chlapec celé vzdať, pretože sa nedokáže pozerať na to, ako jeho rodina žije zo zvyškov, zatiaľ čo on sa venuje svojej vášni. Film tak ponúka aj náhľad do spoločnosti a podotýka, že postihnutí ľudia to majú so svojou stigmou ťažké. Pre niekoho môžu herecké výkony vyznieť rušivo, predsa len to správanie sa chlapca nie vzhľadom na diagnózu štandardné. ()

Reklama

lykan9 

všetky recenzie používateľa

Zero to Hero je citlivým a dojemným životopisným filmem, který sice hraje především na city, ale v hongkongském podání to divákovi nepřijde vůbec násilné. Velké pozitivum je i to, že se takřka vytratilo typické asijské přehrávání a herci tudíž předvedli vynikající výkon. Jedná se prostě o silný příběh, který je velmi dobře převeden na filmové plátno. ()

klúčik 

všetky recenzie používateľa

Silný príbeh o sile človeka.  Netreba sa nikdy vzdávať - treba bojovať a výsledok príde.  Film sa mi páčil a hodnotím ho 70%.. ()

Galéria (39)

Reklama

Reklama