Reklama

Reklama

Ako som sa naučila lietať

  • Česko Léto, kdy jsem se naučila létat (festivalový názov) (viac)
Trailer 2
Rodinný
Srbsko / Chorvátsko / Bulharsko / Slovensko, 2022, 87 min

Obsahy(1)

Sofia, temperamentné, no plaché 12-ročné dievča, napevno odhodlané dostať toto leto svoju prvú ozajstnú pusu, musí neochotne stráviť prázdniny so svojou panovačnou starou mamou Máriou na chorvátskom ostrove. V schátranom dome akoby zastal čas, a v tejto monotónnosti Sofia nachádza potešenie aj u svojej láskavej pratety Luce. Po počiatočnom znechutení si však Sofia postupne začína užívať chvíle strávené na ostrove a dozvedá sa stále viac o zdanlivo nezaujímavých starších dámach. Snaží sa o vytúženú letnú pohodu, no zároveň presviedča starú mamu, aby konečne zakopala vojnovú sekeru a upevnila rodinné vzťahy narušené dlhotrvajúcim sporom. Jej príjemne rozbehnuté prázdniny sa narušia vo chvíli, keď Luce ochorie a skončí v nemocnici. Sofia zostáva so svojím prastrýkom a rodinou, o ktorej doteraz ani nevedela, že vôbec existuje. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (4)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Príjemná letná jednohubka, u ktorej si ale treba vopred uvedomiť, že ide čisto o film pre deti a mládež. Babky okolo Sofie mi neboli príliš sympatické, ale nachádzanie cesty dievčaťa k ženám o 5 dekád starších je nakrútené citlivo. Film poteší predovšetkým v súčasnom upršanom počasí, kedy máte pocit, že to nikdy neskončí a pokiaľ ste vyrastali na československej tvorbe pre deti a mládež a uvedomujete si, že dnes sa podobné feel good filmy, ktoré sa nehanbia za svoju cieľovú skupinu, už nenakrúcajú. Síce ide primárne o balkánsky film, ale určitá slovenská stopa tam je. ()

Marius_ss 

všetky recenzie používateľa

Musím povedať, že aj keď absolútne nie som cieľová skupina, tak ma tento film bavil ! Tak som sa majú robiť nízko-rozpočtové rodinné filmy. Česi, Francúzi... a ďalší, čo produkujú tony takýchto (no o dosť slabších, až otrasných filmov), ktorými sú zahltené naše kiná, učte sa ! ()

Reklama

Galéria (79)

Reklama

Reklama