Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přichází ze vzdáleného světa, aby lovil lidi pro zábavu. Neviditelný a ozbrojený smrtícími zbraněmi nemilosrdně stopuje svou lidskou kořist a zanechává za sebou zmrzačené mrtvoly. Nyní si vybral městskou džungli. Los Angeles, kde právě zuří válka drogových gangů, je perfektní půdou pro Predátorovy smrtící hrátky. Tvrdohlavý policista Mike Harrigan (Danny Glover) se však odmítá vzdát bez boje. (Magic Box)

(viac)

Recenzie (732)

Hrabka 

všetky recenzie používateľa

Pokračování je sice znatelně slabší než jednička, ale je to právě první díl, který tomuto pokračování snižuje hodnocení. Po něčem tak exkluzivním, napínavém, originálním jako byl Arnoldův souboj s Predátorem, se od pokračování očekávalo přespříliš, ale divákovi bylo předhozeno něco, co se na druhou stranu dalo čekat. Napodobit dílo McTiernana je zcela nemožné a tady se to potvrdilo. Nikomu by asi nevadilo, kdyby pokračování nevzniklo. Je nutné ovšem říci, že Predátor II není zase tak špatný, je to velice dobrý, akční a napínavý film, jehož kvality jsou porovnávány s něčím příliš dobrým. Nevím čím to je, ale Danny Glover mi v této roli moc nesedl (asi zase při vzpomínce na Arnieho). Celý film je dobře poskládán a vytváří relativně ucelený příběh, bohužel pár scén je trochu přestřelených. 75% ()

Segrestor 

všetky recenzie používateľa

Je tomu už neuvěřitelných dvacet let, kdy jsem na to koukal s otevřenými ústy na stanici Pro 7. Bez rozmyslu bych tomu dal pět hvězd a smlouval o tom, jestli by nešla dát i šestá. Jenže, je tady jedno takové malé jenže. Pustil jsem si to nedávno z nostalgického pohnutí znovu a teprve teď jsem tam objevil tolik chyb, nesmyslných momentů a nelogických zvratů, že by to jednoho od mytologie Predátorů a Vetřelců zcela odradilo. Dříve jsem to ignoroval za a) proto, že mé mladické oko nedokázalo něco takového rozlišit a za b) neuměl jsem německy, nemohl jsem posuzovat nějakou nelogičnost v příběhu, on mě po pravdě řečeno tolik nezajímal jako samotná existence pana Predátora. Nyní chci do světa vykřičet rozčilení, proč sakra je Predátor v tomto filmu vystižen jako takový pomatený přizdisráč? Proč? Proč tupě čumí na nějaké římse, inhaluje kyslík a proč nějakej nejdená? Proč tak málo vydrží, má snad cukrovku? Proč do sebe nechá střílet jako idiot? Proč je to takové zesláblé a nepozorné hovádko boží, když si nechá rozbít mordu od postaršího chlápka (navíc člověka)? Na druhou stranu nelze tvůrcům upřít talent pro ztvárnění atmosféry, zejména v začátcích filmu. Když nyní slyším název Los Angeles, vybaví se mi ten tropický den, hispánec s bílím knírem od heroinu a krvelačný vpád zabijáka z vesmíru. To patří k největší kvalitě filmu, kde ovšem nakonec formu zabil obsah. Tři hvězdy za nostalgii, hekajícího Dannyho Glovera, tradičně hláškujícího Billa Paxtona, ponurou atmosféru. Jinak, kde nic není, ani neviditelná žabí smrt nebere. ()

Reklama

juta 

všetky recenzie používateľa

Chvíli trvá, než se dokonale projeví síla Predátora, která se po celou dobu zaměřuje na černého policistu, ale jejich souboj bude až ten poslední. Zajimavý pohled byl na Predátorovy trofeje, mezi kterými byla i lebka Vetřelce :-) Žeby se už tehdy uvažovalo o natočení AvP, nebo jen chtěli ukázat, že je Predátor lepší? Horší čtyři. ()

DaliX 

všetky recenzie používateľa

Jednoznačne vynikajúce pokračovanie, ktoré mierne predčilo originál, aspoň u mňa. Film začína vskutku horúcim openingom, kde sme vhodený priamo do akcie a štýlovo predstavuje hlavného hrdinu. Z džungle sa dej presúva do mesta, konkrétne do L.A. v nie príliš vzdialenej budúcnosti. Hneď na úvod by som zhodnotil, že toto je vo viacerých smeroch lepší film. Viac Predátora, lepšia Predátorská výzbroj, viac hororových a krvavých scén, viac zvratov (objasnenie v 3/4 filmu ma ešte viac ponoril do deja), viac akcie. Určite urobilo svoje aj to, že som ho videl pred jednotkou ale z hľadiska pokračovania ako takého na to, aká bola jednotka lineárna to nemohlo byť lepšie. Prepad v USA si vysvetľujem iba tým, že diváci sa už nudili, keď videli viac menej to isté, a samozrejme, Arnie je len jeden:))) (Predators to len potvrdzujú). Taktiež je do istej miery chyba tvorcov, že sa nesnažili lepšie vykresliť charakter Predátora ako takého (nevieme odkiaľ je, ako loví a pod.). Presne z tohoto dôvodu má Alien inú perspektívu a preto ostal Predátor tam kde aj bol, priamočiarou a svižnou rutinou, ktorá už nemá čím prekvapiť. A to je na takýto filmový skvost a postavu veľká škoda. ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

70%. Predator v centre Los Angeles namiesto lesnej dzungle mi nevadil, skor naopak, myslel som, ze to bude rovnako zaujimave, ako jednotka, ale zial Stephen Hopkins pokazil hlavne tu prvu hodinu. Na zaciatku filmu mi to pripominalo styl Verhoevenovho ROBOCOPA (1987) - gang rozbijajuci vsetko v uliciach mal väcsiu moc ako samotni policajti a okrem tam boli aj zostrihy zo spravodajstva, ktore Verhoven rad pouzival vo viacerych svojich filmoch. Okrem toho neviem, co viedlo Arnolda odmietnut ulohu v tomto filme, bol by aspon viac zabavny, ale na druhej strane druha hodinka spolocneho boja Garyho Buseya s Dannym Gloverom stala za to a preto mu davam 70%. Uz len kvoli tej druhej hodinke si druheho Predatora rad obcas zopakujem. _________ Kevin Peter Hall - (Predátor) +++ Danny Glover - (Mike Harrigan) +++ Gary Busey - (Peter Keyes) +++ Bill Paxton - (Jerry Lambert) +++ Maria Conchita Alonso - (Leona Cantrell) +++ Adam Baldwin - (Garber) +++ Produkcia: Joel Silver +++ ()

Galéria (102)

Zaujímavosti (57)

  • Stephen Hopkins prozradil, že se kvůli hlavní roli sešel se Stevenem Seagalem. Seagal chtěl hrát postavu psychiatra CIA, který se vyzná v bojových uměních. Hopkins ale jeho obsazení odmítl, protože chtěl, aby hlavní postava byla typem "průměrného Joea". Nakonec byl do hlavní role obsazen Danny Glover (Mike Harrigan). (VSVB)
  • Kaskadér Henry Kingi, který hrál v prvním Predátorovi (1987) jednoho z vojáků, si v tomto díle zahrál postavu El Scorpia. (Fenk)
  • Režisér filmu Stephen Hopkins vysvetlil, akú úlohu mal Arnold Schwarzenegger (Dutch) zohrať v pokračovaní: "Myslím, že by to bolo v pohode, v skutočnosti, úvodnou scénou filmu mali byť títo chlapci, ktorí hrajú golf na golfovom ihrisku a pristáva helikoptéra, je tam chlap s bielym vlasmi a hrá golf a muži z helikoptéry zvolajú „Je späť !“ a Arnold s bielymi vlasmi a jazvou na tvári sa otočí. On a Danny Glover (Harrigan) by sa spojili. Popravde si myslím, že to bolo tým, že Jim Cameron, pre ktorého som predtým pracoval, povedal Arnoldovi, že chce, aby robil Terminátora 2 (1991), a že nechce, aby hral v obidvoch filmoch. Asi tušil, že by to nedopadlo dobre, keďže sa na Terminátora 2 pripravoval dlho. Mám pocit, že Arnold si musel vybrať a jednoznačne to bola skvelá voľba, pretože Terminátor 2 je jedným z veľkých sci-fi filmov.“ (DJ Rocco iNc)

Súvisiace novinky

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (viac)

Klepy, plky a floskule

Klepy, plky a floskule

02.10.2006

Asi takhle by se dala ve zkratce charakterizovat situace okolo údajné přípravy dalšího projektu o populárním vesmírném lovci lebek. Predátor z roku 1987 se pod taktovkou Johna McTiernana (a maskou… (viac)

Vyhoďme ho z kola ven...

Vyhoďme ho z kola ven...

10.06.2006

...a ukažme si na něj prstem. Před několika dny se filmová mašinerie opět rozhoupala k akci a vydala prohlášení o režisérovi pokračování nejzmršenějšího a zároveň nejočekávanějšího scifi horroru,… (viac)

Reklama

Reklama