Reklama

Reklama

Jak se stát tyranem


Přivlastněte si pravdu (E04)

(epizóda)
  • USA Control the Truth

VOD (1)

Obsahy(1)

Propaganda, přepisování historie, cenzura. Pro sovětského diktátora Josifa Stalina byla pravda jenom ohebným nástrojem v jeho krvavých rukou. (Netflix)

Recenzie (5)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Stalin z rýchlika, pričom na jeho komplexný popis by nestačil ani seriál o 10 častiach. Avšak v súvislosti aj s dnešnou dobou ma napadol príbeh, ktorý sa stal za Stalina, no novodobí takzvaní liberáli sa mu celkom chcú podobať - tiež totiž vyzývajú na označovanie, nálepkovanie, udávanie a marginalizovanie nepohodlných skupín. Stalin totiž čase kolektivizácie povzbudzoval ľudí, aby tých, ktorí sa chcú vyhnúť kolektivizácii nahlásili, za čo im bude vyplatená odmena. Na takúto ponuku spoločnosť takmer vždy zareaguje vlnou udavačstva a ani tu nebolo tomu inak. Došlo až k takým absurdným situáciám, že isté dievča menom Oľga Balikinová žijúca na Kryme udala svojho vlastného otca, že ukrýva pred konfiškátormi múku. Stala sa verejne prehláseným vzorom pre všetkých pionierov a v ďakovnej reči len uviedla: „Urobila som len to, čo by urobil každý pionier. Stalin stojí vyššie než nebeská klenba. Stalin je jasnejší než slnko.“ ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Paradoxom je že komunista Stalin upevnil svoju moc vďaja novinárovi zo Západu, užitocnému idiotovi a snažil sa zničiť cirkev...koľko zhôd s dnešným vnímanímsveta mnohých politikov, tých progresívnejších predovšetkým...na Netflix nadštandardný dokument. ()

Galéria (1)

Reklama

Reklama