Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bývalý vedec, dnes vysokoškolský učiteľ Ira Kane (David Duchovny) a jeho kamarát, vedec a športový tréner Harry Phineas Block (Orlando Jones) trávia svoje všedné dni márnym čakaním na niečo, čo by zmenilo ich život. To sa však stane rýchlejšie, ako sa stihnú nazdať - na Zem totiž dopadne záhadný meteorit, obsahujúci zárodky vesmírnych organizmov! Evolúcia, ktorá by vo vesmíre trvala desaťtisíce rokov, prebehne na Zemi za jediný mesiac, následne na našej rodnej planéte nastane obrovský chaos a ľudstvo sa pripravuje na koniec sveta... Jedinou jeho záchranou sa stanú vedec s pochybnou minulosťou Ira, ktorý kedysi pracoval pre armádu, ale po jednom z nevydarených experimentov bol prepustený, jeho bláznivý kamarát Harry, netalentovaný požiarnik Wayne Grey (Seann William Scott) a svedomitá biologička Allison Reedová (Julianne Moore). Práve Allison, pôsobiaca v štátnom výskume, spočiatku absolútne nedôveruje Iraovým schopnostiam. Ide ale do tuhého a jej nezostáva nič iné, ako to risknúť a spojiť sa so skupinou bojujúcou s nebezpečnými votrelcami... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (457)

Hal_Moore 

všetky recenzie používateľa

K Duchovnymu sci-fi sedne jako Jerry k Tomovi. Slovenský rodák Ivan Reitman to věděl a Davida obsadil do své sci-fi komedie. První krok k úspěchu měl tedy za sebou. Sean William Scott v povědomí diváků jako Stiffler a Julianne Moore jako správná roštěnka už poté dokonaly své. Film slavil úspěchy v kinech, ale hlavně v Evropě, odkojené seriály jako Krajní meze a hlavně Akta X. O vtipné situace není nouze a triky nepůsobí levně a příliš uměle. Nabízí se srovnání s Krotiteli duchů, ale Evoluce je kvalitativně přeci jen trochu jinde. Reitman už zestárl a teď nezbývá než čekat, že v řemeslu bude úspěčně pokračovat jeho syn. Po Děkujeme že kouříte si snad můžeme oddechnout. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Doteraz som sa tomuto filmu vyhybal lebo mi trailery pripadali neskutocne nudne a behom celeho filmu som sa zasmial iba raz. Dost ma srali strasne hlupe postavy (najotravnejsi je Seann William Scott ako totalne vylizany dement), ktore su aj dost mizerne obsadene a prizemny humor postaveny na tom, ze sa niekto potkne. Zapletka by snad mohla fungovat, ale v tomto primociarom jednoduchom prevedeni je dost slaba. Z postav ma zaujal iba v tej dobe este giganticky tucny Ethan Suplee ako hlupy student, ktory nakoniec prekvapi s genialnym napadom ako porazit votrelcov. Jednu hviezdicku davam len za triky, ktore su stale solidne. Vysledkom je ale nevtipna nudna komedia. 3/10. ()

Reklama

Rakosnicek77 

všetky recenzie používateľa

Tenhle filmík byl pro mne celkem překvapení :-) Nejedná se o žádné filmové veledílo, na druhou stranu je technicky natočený velice precizně a tak určitě hravě strčí do kapsy veškeré béčka podobně trikově založená. Pokud vám jde zejména o zábavu a dobře strávený televizní večer, tak bude tenhle výtvor dobrou volbou :-) ()

Shit 

všetky recenzie používateľa

na to jakou to mělo reklamu, jsem čekal že to bude něčim výjmečný film, ale šeredně jsem se mýlil.Velice slabý příběh, který by mohly nahradit vtipné scény které by u komedie měly být, ale tady se jich nějak zvlášť moc nedostává a taky David Duchovny ukazjuje že do ničeho jinýho než do seriálu Akta-X se nehodí ()

Vitason 

všetky recenzie používateľa

Největší a nejuznávanější kritici z Ameriky se každý pátek scházejí v hospodě U rozbitého objektivu a řeší otázky typu: na premiéře jakého filmu byly nejlepší chlebíčky, která herečka má největší číslo bot a dokáže se David Duchovny zbavit agenta Muldera, bez kterých by se filmový průmysl neobešel. No a jak to dopadlo? Nejlepší chlebíčky byli na premiéře Armageddonu, největší nohy má Jodie Foster a David Duchovny má prý jít k čertu... Pevně věřím tomu, že by Duchovny velice rád setřásl Foxe Muldera ze svých ramen, ale když to nejde, tak by ho měl využít jako v Evoluci, kde si ze své nejslavnější role utahuje. Evoluce je slušná komedie se dobrým hereckým obsazením, dobrými triky a několika výbornými scénami, která ovšem veliký kráter nezpůsobí. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (9)

  • Ve scéně, kdy se guvernér a generál domlouvají na likvidací organismů, se v záběrech na guvernéra objevují velké digitální hodiny, na kterých se náhle mění čas o desítky minut. (DivX)
  • Na začátku filmu, když třídní „tupouni“ ukazují, že namísto A dostali C-, je na obalech vidět nápis "Blue Book". To byl projekt americké vlády zabývající se výzkumem UFO. (Rubicon)
  • Když si režisér Ivan Reitman přečetl vážný scénář Dona Jakobyho, rozhodl se projekt realizovat. Nejdřív ale najal další dva scénáristy, Davida Diamonda a Davida Weissmana, aby Jakobyho sci-fi thriller přepsali na komedii. Jakobymu se změny natolik zalíbily, že se rozhodl s Diamondem a Weissmanem na nové verzi spolupracovat. (109)

Reklama

Reklama