Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Odseděla si svoje, ale lidi jí minulost neodpustí. Teď chce napravit svoje chyby, a tak se pustí do pátrání po sestře, kterou opustila. (Netflix)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (283)

BoredSeal 

všetky recenzie používateľa

Hvězdně obsazený pochmurný film z nižších vrstev, který má slušně našlápnuto, ale zdemoluje ho naprosto debilní závěrečná čtvrtina, scénáristické překvapení a rychle vykonstruovaná zkratka přímo do nepravděpodobného stavu odporujícího všemu, co film buduje většinu stopáže - to mě donutilo snížit hodnocení.  Sandra odvádí dobrou práci, ale s botoxem a možná i nějakou pomocí od chirurga to přehnala na úrovni Kidmanky. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Silný príbeh podaný takým chladným a odťažitým spôsobom, jak keby sa tvorcovia za každú cenu snažili vyhnúť prvoplánovým klišé scénam. Vďaka tomu ma to dlho nedokázalo naplno pohltiť. Prial som si, aby ten vzťah sestier, hoci aj takto na diaľku mal väčší priestor. A postupne sa ukazuje, že mnoho scén tam má skrytý podtón, ktorý práve tento vzťah prehlbuje, takže pravdepodobne na mňa bude film pôsobiť dojímavejšie na druhý pokus. Ale nakoniec som štvrtú hviezdu dal vďaka silnému záveru, ktorý vo mne emócie vydoloval dostatočne. Namiesto snahy dolovať emócie, sa tvorcovia väčšinu filmu snažia budovať situáciu okolo hlavnej hrdinky spôsobom, ktorý by diváka morálne poučil ohľadom toho, či je správne odsudzovať alebo dokonca až nenávidieť a ubližovať ľuďom, ktorí spáchali taký hrozný čin. Tento aspekt a ani podvratná pointa na mňa nefungovali, pretože nič z toho som necítil. Myslím si, že aj ľudia, ktorí spáchali také drsné veci, si zaslúžia druhú šancu. Takže pointa, nepointa, na mojom postoji sa nič nezmenilo. Ale predsalen tá pointa mala význam v tej dojímavej rovine a v tomto ohľade toho ostalo ešte dosť o čom by sa dalo rozprávať a celkom by ma zaujímalo, ako to pokračovalo ďalej. Až taký dokonalý happyend to rozhodne nieje. Čo sa týka hereckých výkonov, tak Sandra Bullocková je späť. Od prvej sekundy tu exceluje a aj keď často len v náznakoch, tak dokonale stvárnila ženu, ktorá si toho veľa vytrpela a 20 ročná basa ju riadne zdrsnela. Dúfam, že dostane druhého Oscara. Na rozdiel od toho prvého by som jej ho tentoraz prial aj bez ohľadu na to, že ju zbožňujem. Ostatní herci sú už len do počtu vrátane otravnej Violy Davisovej, ktorá tu musí mať výstup typu: moje čierne deti. Počuli ste nejakého belocha zvýrazňovať moje biele deti? WTF? Je to otravné. Takže celkovo film obsahuje mnoho aspektov, ktoré sa mi páčili ale aj dosť toho, čo mi nesedelo, ale vďaka Sandre a emocionálnemu záveru to nakoniec preklopím na 4 hviezdy. 7/10. ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

"The Unforgivable" bolo pre mňa skutočne skvelým emocionálnym filmovým zážitkom. Nemôžem povedať, že by ma to emocionálne odpálilo ako niektoré iné filmy, no môžem úprimne povedať, že som dokázal vnútorne asi nejako pochopiť a prijať všetky postavy. Teda ... väčšinou. Je tu možno jedna postava, ktorej konanie mi prišlo divné a to je Keith. Počas filmu totiž príde niečo, čo fakt pretočilo celý film úplne inak a z toho čo hovoril predtým a jedno s druhým, nechápem o čo tvorcom v jeho prípade išlo. Odhliadnuc od toho, film má skvelé postavy a veľmi dobre zapracované zvraty. Boli udalosti, ktoré ma skutočne prekvapili a nečakal som, že sa k nim dostaneme. A treba uznať, tie scénky mali svoju silu. Sandra Bullock je opäť excelentná. Musím vysoko uznať jej kvality a do tejto role sa hodila perfektne. Finále filmu je takisto výborne zvládnuté a kvalitne spracované. Myslím si, že tá razancia toho čo sa deje je veľmi skvele zachytená. Plus som rád, že film nám nedáva odpovede na všetky otázky, ktoré by sme možno na konci mali. Finále možno bolo trošku moc sentimentálne, no klamal by som keby som povedal, že som to vidieť nechcel. Takže v mojich očiach vynikajúca dráma, ktorú podľa mňa oceníte. Hodnotenie: A ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

O sile príbehu, ktorý dokáže roztopiť zatvrdené srdcia dobromyseľného macka, ale dlho zvažujúceho, lebo profesiou právnika a tiež jeho ženy, čo neznáša klamstvo. O slabosti tých, čo túžia po spravodlivej odplate za príkoria, ktoré im spôsobili posranie života: a to všetko vďaka jednej násilnej smrti. Aspoň tak si to myslia oni - pozostalí. O sociálnej mizérii prekariátu, nech sa nachádza kdekoľvek na svete, aj vo vysnenej Amerike. Nuž a napokon o nešťastnom zakončovaní podobne dobre vystavaných príbehov, len aby ilúzia zachovania rodinného šťastia ostala zachovaná za každú cenu. To posledné zráža inak skvelý film kdesi do hranice medzi priemerom a nadpriemerom. Ale vzhľadom na neakademické (a tým pádom zväčša nudné) prostredie, silné emócie a sondu do neradostného vyrovnávania sa so životom na slobode tých, čo prepadli na dno, si film isté nadhodnotenie zaslúži. ()

Happens 

všetky recenzie používateľa

Masterpieace. Ze Sandry se stal tug po děsivé události v jejím dětství, za což si odpykala svůj trest, po propuštění se ale mnoho lidí nespokojí úplně s tím, že by trestání pro ní mohlo kdy skončit. Takže se rozehrává linie jejího života, pomsty, integrace do společnosti a k tomu dojemná rodinná linka - bez patosu. Absolutní špička. Sandra to zahrála tak uvěřitelně, že až mrazí. ()

Galéria (84)

Zaujímavosti (3)

  • Natáčalo sa v kanadskej provincii Britská Kolumbia, predovšetkým v najväčšom meste Vancouver. (MikaelSVK)
  • Ke konci filmu hraje Katherine (Aisling Franciosi) na pianu skladbu „Everything in Its Right Place“ od kapely Radiohead z alba „Kid A“. (kowalski)

Súvisiace novinky

Ctihodný občan se vrátí

Ctihodný občan se vrátí

22.05.2022

Thriller Ctihodný občan z roku 2009 se loni v prosinci stal třetím nejsledovanějším filmem na Netflixu za čerstvě vydaným blockbusterem Red Notice a dramatem se Sandrou Bullock (Nebezpečná rychlost)… (viac)

Reklama

Reklama