Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Odseděla si svoje, ale lidi jí minulost neodpustí. Teď chce napravit svoje chyby, a tak se pustí do pátrání po sestře, kterou opustila. (Netflix)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (283)

Radko 

všetky recenzie používateľa

O sile príbehu, ktorý dokáže roztopiť zatvrdené srdcia dobromyseľného macka, ale dlho zvažujúceho, lebo profesiou právnika a tiež jeho ženy, čo neznáša klamstvo. O slabosti tých, čo túžia po spravodlivej odplate za príkoria, ktoré im spôsobili posranie života: a to všetko vďaka jednej násilnej smrti. Aspoň tak si to myslia oni - pozostalí. O sociálnej mizérii prekariátu, nech sa nachádza kdekoľvek na svete, aj vo vysnenej Amerike. Nuž a napokon o nešťastnom zakončovaní podobne dobre vystavaných príbehov, len aby ilúzia zachovania rodinného šťastia ostala zachovaná za každú cenu. To posledné zráža inak skvelý film kdesi do hranice medzi priemerom a nadpriemerom. Ale vzhľadom na neakademické (a tým pádom zväčša nudné) prostredie, silné emócie a sondu do neradostného vyrovnávania sa so životom na slobode tých, čo prepadli na dno, si film isté nadhodnotenie zaslúži. ()

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

Do herectví se Bullocková v posledních letech zakousla jako buldok a smekám klobouček. Zahraný je tohle skvěle. Vůbec jako malé drama o velké věci to působí nevtíravě, místy až nezávisle a to je vždycky upřímnější než většinou načančaný povrchní přístup velkých studií. Jen jsem celou dobu očekával jistý konec a  přesně takový i přišel. Po všem tom stanovování postulátů by bylo mnohem víc fajn, tedy fajn není to správné slovo, spíš větší úder, kdyby to bylo bez onoho tajemství,  vyžvaněného navíc prakticky v prvním flashbacku. Upřímné, avšak nikoliv zdrcující. Jen díky větě první za čtyři. ()

Reklama

xLIGHTx 

všetky recenzie používateľa

Sandra Bullock tu pôsobí dosť strhano a pre film vhodne realisticky. Opäť úraduje a hrá uveriteľne. Zreje ako víno. V nemilosti mi možno dve tretiny pripadali také mdlé a nie veľmi záživné, že vlastne človek si kládol otázku, na čo taký kúsok vznikol. Našťastie tvorcovia nenechali nič na náhodu a už sa to potom iba zlepšuje. A dokonca je tu možné vyvodiť aj niekoľko ponaučení a i nejaký ten nečakaný moment je prítomný.  Filmy o väzňoch/väzniciach/ex-väzňoch bývajú často zaujímavé, u tohto dielka sa to opäť iba potvrdilo. Za štyri pôvabné Sandrinine jamky na brade ;), teda, hviezdy. ()

J.Lajner 

všetky recenzie používateľa

Možná by se dalo rýpat v řetězení náhod, případně lehké předvídatelnosti u některých okrajových dějových linek, ale já nechci, neboť jde z mého pohledu o zanedbatelné maličkosti, které v žádném případě nemají sílu vychýlit stabilně položené základy narativní struktury příběhu. V nemilosti je intenzivním filmovým zážitkem o hledání ztracené rodiny, ztraceného kusu sebe sama. Ne každý je bez viny a předsudky většinou nikam nevedou. To je hlavní poselství a leitmotiv tohoto tíživého dramatu. Pokud dáte filmu šanci, tak vás vezme za srdce a protáhne trnitou cestou jednoho zvláštního životního příběhu. A když se s blížícím koncem rozezní klavírní verze skladby „Everything In Its Right Place“ od RADIOHEAD, zalesknou se oči i toho největšího cynika. Více. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Neskutočne priehľadné. Kto pri sledovaní tohto snímku hneď od úvodu nedokáže odhadnúť, kam toto celé smeruje, prečo sa veci udiali ako sa udiali, tak to musí mať s filmom buď minimálne skúsenosti, alebo vnímanie na úrovni do 15 rokov. Na jeden krát to ušlo, no že by sa jednalo o prevratnú drámu o utrpení či krivde, tak to ani omylom. ()

Galéria (84)

Zaujímavosti (3)

  • Natáčalo sa v kanadskej provincii Britská Kolumbia, predovšetkým v najväčšom meste Vancouver. (MikaelSVK)
  • Ke konci filmu hraje Katherine (Aisling Franciosi) na pianu skladbu „Everything in Its Right Place“ od kapely Radiohead z alba „Kid A“. (kowalski)

Súvisiace novinky

Ctihodný občan se vrátí

Ctihodný občan se vrátí

22.05.2022

Thriller Ctihodný občan z roku 2009 se loni v prosinci stal třetím nejsledovanějším filmem na Netflixu za čerstvě vydaným blockbusterem Red Notice a dramatem se Sandrou Bullock (Nebezpečná rychlost)… (viac)

Reklama

Reklama