Reklama

Reklama

Psanci

  • Španielsko Las leyes de la frontera (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Šikanovaný mladík se zakouká do dívky, která ho přivede mezi svoje kamarády. A léto plné krádeží, loupeží a lásky ve španělské Gironě roku 1978 může začít. (Netflix)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (59)

UhLee 

všetky recenzie používateľa

(8/10). Příjemné španělské překvapení. Užíval jsem si tu dobovou retro atmosféru a kostýmy, které na vás promlouvaly na každém kroku. Celý příběh se točí kolem vztahu Nacha a Tere a dodává příběhu životní jiskru. Okouzlující Begoña Vargas je naprostá bohyně a člověk nemusí být Brejloun, aby pro ni vykradl banku nebo propadl peklu. Snímek má hrozně přirozené tempo a krásně plyne. Nebojí se být akčním, ale taky ubrat plynu a zpomalit, abychom si mohli užívat každou minutu, kterou spolu patra stráví. Nevyhneme se ani zběsilým honičkám, které jsou sice krátké, ale i tak jsou plné napětí a chaosu. Nevím jak byl tento snímek v době jeho uvedení sledovaný, ale určitě by si zasloužil veškerou pozornost. Ať jsou více sledované tyto nenápadné snímky než třeba takový The Gray Man, který sice stál kotel peněz, ale kvalitou absolutně nestíhá. Mám rád filmy, kde člověk slyší jiný jazyk než všude přítomnou angličtinu. Je to příjemná změna, která má něco do sebe. Španělská variace Bony a Klid mě přenesla do sedmdesátek a já si o náramně užil. ()

borec999 

všetky recenzie používateľa

Španielsko,Malaga, zašiťá štvrť, Bar u Fontány, leto, párty, drogy,prvá láska, sex, lúpeže, skorumpovaná polícia, ale aj zrada, smrť a rýchle vytriezvenie, ľútosť, spomínanie a nostalgia. Ďalší film, ktorý ukazuje, že Španieli vedia. Úvod je síce pekelne dlhý a kým sa reálne začne diať niečo čo stojí za pozornosť, tak sme niekde tesne za 50 minútou- tí, ktorí však vydržia a nenechajú sa tým odradiť dostanú sladkú odmenu. Prvé ľahké krádeže na ulici vystriedajú systematické lúpeže lekární, obchody s liekmi a keďže s jedlom rastie chuť, tak príde aj na prepady bánk. Film, je mixom vzťahovej drámy o nenaplnenej láske a krimi trileru o skupinke lupičov a funguje naplno v obidvoch rovinách. A to všetko v retro štýle a 70. rokoch, ktoré sa tvorcom podarilo zachytiť naozaj vierohodne. Je skutočne ťažké Psancov jednoznačne opísať( najlepšie to vystihujú asi moje úvodné slová v 1. vete), určite je to však film, ktorý dokáže napnúť, pobaviť a v závere pri odhalení jedného malého tajomstva o Modroočkovi a Tere aj celkom nečakane dojať. Škoda, že takúto podľa mňa zaujímavú a kvalitnú novinku na Netflixe takmer nikto nezachytil... PS: v závere nakoniec musím uznať, že aj ten úvod s dlhým zoznamovaním sa postáv a množstvom na prvý pohľad zbytočných scén mal význam a v závere umožnil lepšie prežiť niektoré momenty postáv...75% ()

Reklama

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Celkom dobre sa mi pozeralo, i keď o žiadne nadšenie sa nemohlo jednať. Bohužiaľ sa film zbytočne naťahoval a keď som aj chvíľu uvažoval nad štyrmi hviezdičkami, záverečná časť s naháňačkami, strieľačkami a scenáristickými saltami ma od zámeru odradila. Ale na Begóniu Vargasovú sa dalo dobre pozerať, takže siahnutie po tomto filme nebolo vôbec márne. ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

„…POKUD SPÁCHAL ZLOČIN, MUSÍ ZAPLATIT. ZÁKON JE PRO VŠECHNY STENÝ“…“ALE ŽIVOT NE…“  No… odvázanou mládež ve Španělsku můžeme představit jakkoliv. Tihle vykrádaj byty a lékárny, šukají jako veverky… a to všechno na konci 70tejch let. Není důvod jim fandit. Tohle nejsou zhulení květinový hipisáci, ale parchanti bez budoucnosti. Navíc trochu nuděj. Ovšem to finále je krásný! Lidský a nějak mi k tomu filmu nepasuje. Takže vlastně nevím, proč se na to dívat! /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Film je natočen podle stejnojmenné knihy, kterou v roce 2016 napsal Javier Cercas. 2.)  Thx za titule „Jakub Doležal“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  ** ()

TomX2 

všetky recenzie používateľa

Z technického hľadiska je Outlaws špičkový, skoro až prvotriedny film. Sedemdesiate roky tu sú cítiť skoro na každom kroku (kostýmy, komunita "hippies", hudba, exteriéry a rôzne kulisy), prostredie katalánskych ulíc je poriadne špinavé, práca s kamerou a strihom je zručná a herecké výkony hlavných predstaviteľov sú prakticky bezchybné. Akčnejšie scény majú poriadne grády a vedia byť napínavé, a "vzťahové/zoznamovacie" scény sú... no, minimálne nenudia. Aj cez všetky zaslúžené chvály sa však stále neviem zbaviť dojmu, že to bolo obsahovo prázdne, bez výrazného dejového posunu, myšlienky, pridanej hodnoty, emocionálnej scény, alebo čohokoľvek, čo by ma presvedčilo o tom, že by sa mi mal film bohvieako veľmi páčiť. Divácke nadšenie nezdieľam ani z ospevovaného záverečného rozuzlenia, keďže ja tam stále ten nečakaný zvrat nejako neviem nájsť (to, že sú súrodenci je zrejmé už od prvej chvíle, čo sa objavia na obraze a nemusím nad tým ani premýšľať) a bol mi vlastne celkom ľahostajný, keďže film s postavami nepracuje až tak dobre, ale samo o sebe bol uspokojivý. Summa summarum ide o kvalitný film s mnohými skvelými prvkami, na ktorom však zároveň nie je nič originálne ani svetoborné, nič čo by dokázalo zosadiť zo stoličky. Tie automobilové naháňačky však boli naozaj super. ()

Súvisiace novinky

36. Premios Goya – výsledky

36. Premios Goya – výsledky

13.02.2022

Ve Valencii byly v sobotu 12. února 2022 předány výroční španělské filmové ceny Goya. Režisérem slavnostního ceremoniálu, jenž se uskutečnil v operním divadle Palau de les Arts Reina Sofía, byl… (viac)

Reklama

Reklama