Reklama

Reklama

The Frog Girl

(TV film)
všetky plagáty
Dráma / Rodinný
USA, 1989, 43 min

Obsahy(1)

V roku 1987 Jenifer Graham, vtedy 14-ročná študentka strednej školy Victor Valley v kalifornskom Victorville, odmietala vykonávať disekciu žiab počas hodín biológie kvôli svojmu presvedčeniu, že používať zvieratá pre jedlo alebo pre laboratórne pokusy je zlé po každej stránke. Jej niekoľkoročný legálny boj priviedol školskú radu do súdneho sporu a vyústil do uzákonenia práv študentov na voľbu metód pri výučbe, pri ktorých sa nepoužívajú zvieratá. Tieto zákony platia dnes v mnohých štátoch. (whack)

(viac)

Recenzie (1)

whack 

všetky recenzie používateľa

Študenti najmenej deviatich amerických štátov, ktorí majú etickú dilemu vykonávať na hodinách disekciu zvierat, majú právo, bez ohľadu na stanovisko učiteľa, zvoliť alternatívy bez použitia zvierat. Jenifer Graham je tá, ktorej za tieto práva môžu vďačiť. Jenifer je vegetariánka, nenosí kožené oblečenie a nepoužíva kozmetiku, ktorá bola testovaná na zvieratách. V roku 1987, keď bola študentkou na strednej škole, začala legálny boj, ktorý priviedol nielen školskú radu pred súd a pozornosť médií a verejnosti, ale aj práva študentom na morálne prijateľné štúdium. Film je pozitívny, no je to formou TV klasiky. ()

Zaujímavosti (1)

  • Odpor studentky Jenifer Grahamové vedl v roce 1988 ke schválení zákona o právech studentů, který dává kalifornským studentům základních a středních škol právo beztrestně odmítnout účast na pitvách. Podobné zákony se zavádějí i v dalších státech. (whack)

Reklama

Reklama