Reklama

Reklama

65

Trailer 1

Obsahy(1)

Kapitán futuristickej vesmírnej lode, ktorého hrá charizmatický Adam Driver, stroskotá na neznámej planéte a s ním aj malé dievča (Ariana Greenblatt). Keď však začnú pozorne skúmať okolitý terén čaká ich prekvapenie. Miesto stroskotania nie je žiadna vzdialená cudzia planéta, ale Zem... pred  65 miliónmi rokov. Je to vražedné miesto a navyše sa na ňu rúti obrovský asteroid. Musia za každú cenu uniknúť katastrofe, ktorá sa neustále a  diabolsky rýchlo približuje. (Itafilm)

(viac)

Zaujímavosti (8)

  • Film prešiel mnohými fázami vývoja ohľadom dinosaurov. Rané koncepčné umenie ukazuje vedecky podložené, realistickejšie prehistorické zvieratá, vrátane bylinožravcov a dokonca aj Lystrosaura, zviera pred dinosaurami súvisiace s cicavcami, čo naznačuje, že film sa v určitom bode mohol odohrávať asi pred 250 až 200 miliónmi rokov. Nakoniec boli pokusy o realizmus odmietnuté a tvorcovia zvolili fantastickejší prístup, pretože fantasy dinosaury boli považované za vhodnejšie pre sci-fi thriller. (Arsenal83)
  • Po snímkach Po zániku Zeme (2013) a Pasažieri (2016) ide o tretí sci-fi film od Sony/Columbia Pictures, ktorý má v úvode vesmírnu loď poškodenú asteroidmi. (Arsenal83)
  • Výstražný zvuk, ktorý vydal lodný počítač tesne po havárii, bol prvýkrát použitý pred 70 rokmi ako zvukový efekt pre kolonizátorov Marsu v roku 1953 v produkcii Paramountu Vojna svetov. (Arsenal83)
  • "Koa" v havajskom jazyku znamená "bojovník". (Muel)
  • Název filmu se objeví až v 17. minutě. (OJan)
  • V čase 21:48, kdy prochází Mills (Adam Driver) lesem, můžeme zahlédnout červeně označený strom. Tyto značky, jak můžeme vidět v 1. traileru k filmu, vytvořil sám Mills. Jde o scénu, která ve filmu nakonec nebyla vůbec použita. Stejný prášek, kterými označuje stromy, můžeme vidět pouze v části, kdy kreslí mapu. (DJMaroko)
  • Adam Driver (Mills) je bývalý mariňák, toto je první film v jeho filmové kariéře, kde využívá svůj výcvik se zbraněmi ze své staré kariéry. (KGBelik)
  • Natáčení začalo 16. listopadu 2020 v New Orleans. V lednu 2021 se natáčelo také v Národním lese Kisatchie ve Vernon Parish v Louisianě a v jižním Oregonu, včetně lokací v Gold Beach a Powers. (LukasFilm)

Súvisiace novinky

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (viac)

Reklama

Reklama